Aalesund har spilt 14 seriekamper på rad mot Molde uten å vinne.
Aalesund har spilt 14 seriekamper på rad mot Molde uten å vinne. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Aalesund vil kvitte seg med Molde-komplekset

Aalesund har ikke vunnet over erkerivalen i seriesammenheng siden 2003.

Kommersielt

Flere tips fra Sportspill fredag:
Oddstips: To lag som jager seriegull
V65 Jarlsberg:
Ny fest med jackpot
V64 Axevalla:
Alt handler om damene
V65 Solvalla:
Vi stoler på Adielsson
V5 Odense:
Toppkuskene er på plass

Bortsett fra Møre-derbyet Aalesund – Molde, er det veldig mye hummer og minst like mye kanari på fredagenstippekupong. Vi er innom to irske ligaer og to avdelinger i svensk 1. divisjon før kupongen rundes av med islandsk 1. divisjon.

Bonuspotten har kommet opp i pene 2,8 millioner kroner. Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i saken.

1. Aalesund – Molde
Aalesund har tatt seks livsviktige poeng mot bunnrivaler i de to siste kampene og har klatret opp på 13. plass og 14 poeng. Det skiller tre poeng ned til Brann på playoff. Har bare vunnet én av sju hjemmekamper så langt (1-3-3).

VM-spilleren Michael Barrantes ser ikke ute til å rekke kveldens kamp. Jonatan Tollås er på vei tilbake etter kneoperasjonen, og det er ikke umulig at kapteinen blir involvert i dag. Akeem Latifu er et annet usikkerhetsmoment.

Nykommerne El Mehdi Karnass og Mustafa "Mos"Abdellaoue er ikke berettiget for spill før 15. juli.

Molde fremstår som uslåelig om dagen og banket formsterke Sogndal 3-0 forrige runde. Har fortsatt seks poeng ned til Strømsgodset på sølvplass, men må også begynne å passe seg for et Rosenborg som har begynt å få opp dampen. Er seriens beste bortelag med 4-2-1.

Joshua Gatt, Espen Bugge Simonsen og Magne Simonsen har vært ute en god stund, og ingen av dem rekker dagens kamp. Ellers ser det bra ut.

Aalesund har ikke slått Molde på de 15 siste møtene i serien, og hele klubben verker etter å klå storebroren i Møre og Romsdal. Vi er imponert over det Molde får til denne sesongen, men på et eller annet tidspunkt vil laget gå på en uventet smell. Den kan godt komme i kveld, og vi helgarderer. HUB.

2. Bohemians - St. Patricks
Bohemians har tatt sju poeng på de siste tre kampene og har klatret vekk fra bunnstriden i Irlands Premier Division. Har ikke møtt spesielt god motstand i denne perioden, men poengfangsten har uansett vært viktig. Har ennå ikke vunnet en seriekamp på hjemmebane (0-5-4).

Bohemians stiller uten suspenderte Keith Fahey.

St. Patricks var inne i en meget god periode før det ble 1-2-tap borte for medaljerival Shamrock forrige runde. Ligger på fjerdeplass, fire poeng bak serieleder Dundalk, men har spilt én kamp mer enn de øvrige topplagene. Har 2-5-2 på bortebane.

Får Aiden Price og Dave Mulcahy tilbake fra skader, men Jack Memery er tvilsom.

St. Patricks er det beste laget, men det er stor U-fare i dette tradisjonsrike lokaloppgjøret. UB.

3. Athlone Town – Limerick
Athlone er det desiderte bunnlaget i den øverste irske ligaen. Har bare tatt åtte poeng på atten kamper, og det skiller ni poeng opp til sikker plass. Sju av poengene har imidlertid kommet på de siste fem kampene, så situasjonen var verre tidligere i sesongen.

Aidan Collins er ute med en en skulderskade, men nysigneringen Ryan Coulter er med i troppen.

Limerick har to tap på rad og har falt ned til åttendeplass etter at laget var inne i en fin periode med tre strake seiere. Manager Stuart Taylor ga seg denne uken, og klubben har ikke fått på plass en varig erstatter ennå.

Sammy Oji, Shaun Kelly og Shane Tracy betegnes som usikre til kveldens kamp.

Athlone har vunnet to av lagets tre siste hjemmekamper (Drogheda ble slått hele 6-0), så vi kan ikke utelukke laget mot middelhavsfareren Limerick. HB.

4. Drogheda - Cork City
Drogheda tok tre meget viktige poeng borte mot tabellnabo Bray Wanderers sist og ligger nå på niendeplass, fire poeng over nedrykkskvalifiseringen. Kom fra to tap før det, blant skrekknederlaget 0-6 for bunnlaget Athlone.

Paul Andrews er suspendert i denne kampen, mens Ciaran McGuigan er skadet. Darius Kieran har fått forlenget sin kontrakt som midlertidig manager i klubben.

Cork er det største formlaget i ligaen og står med 5-1-0 og 10-1 i målforskjell på de siste seks kampene. Kun målforskjellen skiller opp til serieleder Dundalk. Spilte treningskamp mot Birmingham så sent som tirsdag denne uken. Det endte med 0-3-tap for et reservepreget mannskap.

Darren Murphy , Michael Rafter, Gearoid Morrissey (karantene) Dan Murray (karantene), Rob Lehane og Iarfhlaith Davoren er uaktuelle.

Cork har holdt nullen i 10 av 18 kamper så langt og skal være et par hakk bedre enn dagens motstander selv om laget har en del fravær. Vi garderer ikke denne. B.

5. Shelbourne – Waterford
Shelbourne var lenge et av Irlands beste klubber og spilte kvalifisering til Europa-turneringene nesten hver sesong fra 1992 til 2006.

I 2007 ble klubben sendt ned i Irlands nest øverste divisjon grunnet økonomiske problemer, og laget har ikke klart å etablere seg som en toppklubb igjen. Forrige sesong endte laget sist i Irish Premier League, noe som ga nedrykk til 1. divisjon.

Det ligger Shelbourne for tiden på andreplass med 29 poeng på 16 kamper. Det skiller ett poeng opp til serieleder Longford, som man tapte 0-3 for forrige runde. Er ligaen beste hjemmelaget (5-2-1).

Den unge forsvarsspilleren Adam O’Connor er uaktuell etter å ha skadet seg mot Longford. Willo McDonagh ble utvist i samme match og soner karantene. Det gjør også Keith Quinn. John Sullivan, Brian Gannon og Robbie Gaul er skadet.

Waterford har bare tatt ett poeng på de siste tre kampene og har dermed falt ned til sjetteplass (av totalt åtte lag). Det skiller fire poeng opp til den nederste playoffplassen.

Har karantene på Paddy Barrett, men troppen er skadefri.

Shelbourne er nødt til å vinne slike kamper for å ha håp om opprykk. H.

6. Finn Harps - Cobh Ramblers
Finn Harps har meldt seg på i opprykkskampen etter to strake 1-0-seiere mot lag bak på tabellen. Har fire poeng opp til Galway på den siste playoffplassen.

Cobh Ramblers er det desiderte bunnlaget i irsk 1. divisjon og har bare tatt sju poeng på seksten forsøk. På bortebane er det blitt tap i samtlige åtte kamper og skrekkelige 4-25 i målforskjell. Har forsterket stallen i det siste.

Finn Harps har vunnet begge de to innbyrdes så langt i sesongen, og vi ser ikke helt hvordan Ramblers skal få med seg poeng i dette oppgjøret selv om hjemmelaget har to mann suspendert. H.

7. Wexford Youths - Longford Town
Wrexford tapte for topplagene Shelbourne og Galway før det ble seier over tabelljumbo Cobh Ramblers sist. Ligger på fjerdeplass med 23 poeng, men har én hengekamp til gode. Har en spiller suspendert.

Longford har hatt for vane å starte sesongen bra de siste årene, men har ikke klart å stå distansen godt nok og har dermed blitt værende i Irlands nest øverste divisjon.

Før sesongen ble laget styrket med forvarsspillerne Pat Flynn (Shelbourne) og Pat Sullivan (Shamrock Rovers), mens den viktige midtbanespilleren Mark Salmon kom tilbake etter skadefravær. I år har laget gode muligheter til å klare opprykk.

Leder serien med ett poeng på Shelbourne, men har én kamp til gode på opprykksrivalene. Er også ligaen store formlag : Står med tre strake trepoengere og 7-0 i målforskjell. Har også slått Premier League-klubben Athlone 2-0 på bortebane og spilt 0-0 mot Cobh Ramblers i serien i sommer. Har dermed ikke sluppet inn et eneste mål på de fem siste matchene i serie og cup, og det er blitt 19 av 21 mulige poeng på de siste sju seriekampene.

Longford har en strålende statistikk mot Wexford de siste sesongene, og hjemmelaget har slitt voldsomt mot lag over seg på tabellen i år (tap i fem av seks kamper og kun ett mål). B.

8. Forward - Valsta Syrianska
Dette er et oppgjør i 1. divisjon Nord, som er det tredje høyeste nivået i Sverige. Forward ligger på sjuendeplass med 13 poeng, men det er svært jevnt fra midten og ned til bunnen i denne avdelingen. Dagens motstander, som ligger på sisteplass (nummer 14), har tatt 10 poeng. Det skiller altså bare tre poeng mellom de åtte dårligste lagene.

Forward tapte 0-1 borte for brukbare Dalkurd forrige runde, men tok to viktige trepoengere på rad før det.

Valsta slo Huddinge 2-1 hjemme nest sist, men i de øvrige sju siste kampene er det bare blitt ett poeng.

Vi tror mest på hjemmelaget, men denne serien er såpass jevn at vi slenger på en gardering. HU.

9. Trelleborg – Kristianstad
Dette er også en kamp fra svensk 1. divisjon, men lagene spiller i den sørlige avdelingen.

Trelleborg spilte i Allsvenskan så sent som i 2011, men rykket direkte ned fra Superettan året etter. Snuste på opprykk i den første sesongen i 1. divisjon, men i årets sesong har utviklet seg til å bli et mareritt. Med 0-2-4 på de siste seks kampene har klubben fra Skåne falt helt ned til nedrykksplass med ni poeng på tolv kamper.

Klubben hentet inn Jimmi Olsson som ny trener før forrige kamp, som endte med 1-2-tap borte for Norrby.

Kristianstad har tatt ti poeng mer enn dagens motstander og ligger på femteplass. Har fine 4-1-1 på de seks sist og har mulighet til å blande seg inn i opprykkskampen dersom formen holder seg stabil.

Det er krise for Trelleborg dersom det blir tap i kveld, og vi helgarderer. HUB.

10. Akureyri – Selfoss
De tre siste kampene er hentet fra nest øverste nivå på Island.

Akureyri befinner seg midt på tabellen med 13 poeng på 9 kamper. Startet sesongen med tre strake tap, men tok så 13 poeng på de neste fem matchene. Skuffet med 1-2 hjemme mot svake Grindavik sist.

Selfoss har tatt to poeng mindre enn motstanderen og ligger på plassen bak. Tapte 0-2 hjemme mot Hafnarfjordur (14 poeng) forrige runde og står med 2-2-2 på de siste seks.

Akureyri har vunnet de to siste innbyrdes, men vi utelukker ikke helt at Selfoss kan overraske. HB.

11. Grindavik – Tindastoll
Grindavik tok endelig en seier igjen forrige runde, etter en lang periode med svake resultater. Ligger nest sist med åtte poeng. Har 10-13 i målforskjell, noe som vitner om at laget har tapt mange jevne kamper.

Tindastoll har til gode å vinne en kamp denne sesongen, og tre poeng og 6-24 i målforskjell er den brutale fasiten etter ni kamper. Seks av kampene er blitt spilt på bortebane, og fasiten viser 0-1-5 og 2-15 i målforskjell.

Grindavik har fått fornyet selvtillit etter seieren over Akureyri, og tre poeng vil trolig føre laget opp på sikker plass. Det bør gå mot ligaens absolutte jumbo. H.

12. BI/Bolungarvik - Throttur Reykjavik
Bolungarvik ligger utsatt til på tiendeplass med ti poeng på ni kamper. Har vært involvert i svært målrike kamper i det siste (0-3-tap i cupen og 4-2-seier og 0-6-tap i serien) og er det laget som har sluppet inn flest mål (22).

Throttur har tatt fire poeng mer enn dagens motstander og ligger på femteplass. Holdt Vestmannaeyjar, som spiller på øverste nivå, til ekstramomganger i kvartfinalen i cupen mandag, men måtte til slutt gi tapt. Gikk på en 0-3-smell mot serieleder Leiknir forrige serierunde.

Åpen kamp som helgarderes. HUB.

432-rekker:
1. Aalesund – Molde HUB

2. Bohemians - St. Patricks UB

3. Athlone Town – Limerick HB

4. Drogheda - Cork City B

5. Shelbourne – Waterford H

6. Finn Harps - Cobh Ramblers H

7. Wexford Youths - Longford Town B

8. Forward - Valsta Syrianska HU

9. Trelleborg – Kristianstad HUB

10. Akureyri – Selfoss HB

11. Grindavik – Tindastoll H

12. BI/Bolungarvik - Throttur Reykjavik HUB

Klikk her for å levere dette spillet.

96-rekker:
1. Aalesund – Molde UB

2. Bohemians - St. Patricks UB

3. Athlone Town – Limerick HB

4. Drogheda - Cork City B

5. Shelbourne – Waterford H

6. Finn Harps - Cobh Ramblers H

7. Wexford Youths - Longford Town B

8. Forward - Valsta Syrianska H

9. Trelleborg – Kristianstad HUB

10. Akureyri – Selfoss HB

11. Grindavik – Tindastoll H

12. BI/Bolungarvik - Throttur Reykjavik HB

Klikk her for å levere dette spillet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus