Krzysztof Piatek står uten scoring i de tre siste kampene for AC Milan, men vi tror polakken kan komme til å gjøre en forskjell mot Bologna mandag kveld. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)
Krzysztof Piatek står uten scoring i de tre siste kampene for AC Milan, men vi tror polakken kan komme til å gjøre en forskjell mot Bologna mandag kveld. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP) Foto: Isabella Bonotto (AFP)

AC Milan nekter å gi opp Champions League

AC Milan har kun vunnet én av de siste syv ligakampene, men med seier i mandagens kamp vil de fortsatt henge med i kampen om en plass i Champions League.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel PL: Brendan Rodgers kan hjelpe Liverpool
Oddssingel Eliteserien:
Vålerenga tar sin fjerde strake i Stavanger
Oddssingel Danmark:
Mandagens beste objekt kommer fra Danmark
Oddsdobbel:
Mandagsdobbel til 4,60 i odds
V65 Leangen:
Supermandag på Leangen
V64 Mantorp:
Bankeren har drømmebetingelser

Det er et meget spennende langoddsprogram vi har foran oss denne mandagen. Den sjette Eliteserierunden avsluttes med klassikken Viking -Vålerenga og i Premier League skal Manchester City jaktet tabelltopp igjen når de tar imot Leicester. I tillegg er det to kamper fra Allsvenskan, Milan skal ut i en meget viktig hjemmekamp mot Bologna i Serie A og det er kamper i både Danmark, 2. Bundesliga, Segunda og Ligue 2. Her hjemme er det også fjerde semifinale mellom FyllingenBergen og Elverum, en kamp Fyllingen må vinne for å tvinge frem en femte kamp. Natt til tirsdag spilles det to meget viktige kamper i NHL-sluttspillet der Boston Bruins med seier borte mot Columbus går videre til semifinale. Det samme gjelder for San Jose Sharks om de vinner borte mot Colorado Avalanche.

NB! Onsdag er det ca 54 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Milan – Bologna pause/fulltid U/H – 3,75 i odds (spillestopp kl 20.25)

Milans bortetap mot Torino sist helg gjorde at de falt ut av topp fire, og før mandagens kamp ligger laget til Gennaro Gattuso nede på syvendeplass med 56 poeng. Gattuso kalte laget inn til en treningsleir før kampen mot Bologna. Det viser hvor viktig denne kampen er for storklubben fra Milano.

De ligger seks poeng bak Atalanta som innehar den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste sesong, men de har en kamp til gode på konkurrentene foran dem på tabellen. Men i Italia er det innbyrdes som skiller ved poenglikhet. Milan kommer tre poeng bak Atalanta med seier i kveld.

Milan er ubeseiret i de seks siste kampene mot Bologna, og kvaliteten på de to spillerstallene tilsier at Milan burde vinne denne kampen. Formen til Milan sier imidlertid noe helt annet. De har nemlig kun vunnet én av de siste syv kampene, og står nå i fare for å miste Champions League-spill neste sesong.

Gattuso sine menn har ikke råd til å rote vekk flere poeng om de skal ha mulighet til å spille i det gjeveste selskapet i Europa denne sesongen. Dersom de skal klare det, så bør de vinne de fire siste kampene sine. I denne kampen har Gattuso noen defensive utfordringer. Med tre forsvarsspillere ute må han gjøre endringer i de bakre rekkene.

Ignazio Abate vil antakeligvis starte på høyrebacken siden Andrea Conti og Davide Calabria er skadet. Giacomo Bonaventura er også ute med skade før kampen mot Bologna, mens Alessio Romagnoli er suspendert etter å ha fått rødt kort.

Bologna har kun vunnet to av de siste 27 bortekampene i Serie A., og jeg tror ikke at de vinner mandagens kamp heller. Men jeg tror de kan gi AC Milan kamp.

Etter seks seire på de åtte siste kampene har Bologna trolig klart målet om å overleve i Serie A. De er nå fem poeng foran Empoli som ligger under nedrykksstreken, men det er fortsatt ni poeng igjen å spille om. Empoli som er uten borteseier denne sesongen og har to av sine tre siste gjenstående på bortebane, så det skje et under om Empoli tar seg forbi.

Bologna har kun ligget under til pause i én av de siste ti bortekampene sine, i seks av kampene har det stått uavgjort etter de første 45 minuttene.

I de tre siste kampene til Milan har det stått 0–0 etter første omgang. Jeg tror at Bologna kan klare å holde U til pause på San Siro, men jeg tviler på at de klarer å ta poeng mot Milan til slutt. Hjemmelaget vet hva som står på spill mandag. Bare seier er godt nok for AC Milan, og jeg tror derfor på et scenario hvor det ståt uavgjort til pause og Milan vinner til slutt. Det gir pene 3,75 i odds. Spillestopp er klokken 2025.

Klikk her for å levere spillet

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør