*Nettavisen* Sportspill.

Alle penga på Chelsea

Diego Costa har levert varene for Chelsea. Foto: Stephen Pond (Pa Photos)

Et klart svekket Swansea bør være en overkommelig oppgave for Chelsea. London-laget blir en av våre sikre på lørdagens tippekupong.

17.01.15 17:15

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Leicester har kommet seg over sjokket
Oddstips 2: Sterke hjemmelag innfrir
Dagens langskudd: QPR kan ryste United
Premier League: Skade- og karanteneoversikt
V75 Klosterskogen:
Dobbel sjuerpott gir kanonomgang

Sju kamper fra Premier League og fem kamper fra Championship danner rammen rundt lørdagens tippekupong fra England. Bonuspotten er på ca 480 000 kroner og innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55.

1. Newcastle – Southampton
Med kun fire poeng på de seks siste seriekampene har Newcastle falt til 10. plass på tabellen. En del skader og støyen rundt Alan Pardews avgang er klart medvirkende årsaker til dette.

Det begynner å bedre seg litt på skadefronten, men laget har mange fravær også til dagens kamp. Toppscorer Papiss Cissé og Cheick Tioté er opptatt med Afrikamesterskapet, mens Robert Elliot, Siem de Jong, Gabriel Obrtan, Rolando Aaron, Abeid Mehdi, Ryan Taylor og Steven Taylor er skadet. Jack Alnwick og Adam Armstrong er usikre.

Southampton har kommet mesterlig tilbake etter en down-periode tidlig i desember og står med 4-1-0 på de siste fem seriekampene etter den sterke borteseieren over Manchester United forrige runde. Gjenerobret samtidig bronseplassen fra United. I midtuken ble det seier i FA-cupen borte mot Ipswich.

Midtbanetrioen Victor Wanyama (skadet), Morgan Schneiderlin (skadet) og Sadio Mane (Afrikamesterskapet) er uaktuelle. Det samme er Toby Alderweireld , Sam Gallagher, Jake Hesketh og Jay Rodriguez. Noe usikkerhet rundt playmakeren Dusan Tadic. Den offensive spilleren Emmanuel Mayuka er opptatt med Afrikamesterskapet.

Det er lett å la seg begeistre av Southampton denne sesongen, men her værer vi mulig trøbbel for Ronald Koemans mannskap og dekker fullt ut. HUB.

2.Swansea – Chelsea
Swansea har bare skrapt sammen to poeng på sine tre seriekamper i 2015 og har falt ned til niendeplass. Har tatt 21 av 30 poeng på hjemmebane og 6-3-2 er bra tall på eget gress.

Wilfried Bony er solgt til Manchester City, men storscoreren kunne uansett ikke ha spilt i dag ettersom han er opptatt med spill for Elfenbenskysten i Afrikamesterskapet. Jonjo Shelvey soner karantene. Jefferson Montero er skadet, mens Ki Sung-yueng er på landslagsoppdrag for Sør-Korea.

Chelsea slo raskt tilbake etter det utrolige 3-5-tapet for Tottenham for drøyt to uker siden og har slått Watford og i FA-cupen og Newcastle i serien uten å slippe inn mål i de to siste kampene.

Er igjen alene på toppen av tabellen ettersom City avga poeng forrige runde. Har bare vunnet fem av elleve bortekamper så langt (5-4-2).

Tunge fravær for Swansea nå og dette bør Chelsea fikse. B.

3.Queens Park Rangers - Manchester United
QPR tapte den viktige bunnkampen borte mot Burnley forrige runde og har bare tatt to poeng på de siste fire kampene.

Ligger nest sist på tabellen med 19 poeng. Samtlige poeng er tatt på Loftus Road, og London-klubben er seriens åttende beste hjemmelag.

Vi har flere ganger i vinter påpekt at United har fått bra betalt poengmessig utfra hva laget har produsert av spill og sjanser. I de tre siste kampene har poengene også sluttet å komme. Laget har bare scoret ett mål og tatt to poeng i denne perioden. 0-1-tapet for Southampton på Old Trafford forrige helg var rett og slett en trist affære for hjemmefansen.

Det har bedret seg en del på skadefronten etter nyttår, men det er høyst tvilsomt om vi får se Robin van Persie på banen i dag. Ashley Young er helt sikkert ute, mens Rafael og Marcos Rojo er usikre.

QPR rystet Manchester City hjemme i november (endte 2-2) og da er de selvsagt også i stand til å ryste Manchester United. HUB.

4.Aston Villa – Liverpool
Aston Villa har bare scoret 11 mål på 21 seriekamper, og da er det nesten utrolig at laget ligger så høyt som 13. plass. Tre poeng på de siste seks kampene er imidlertid en så fattig fangst at Birmingham-klubben bare har tre poengs marging ned til Hull på den øverste nedrykksplassen.

Ciaran Clarke er ute med karantene, mens Chris Herd, Libor Kozak, Philippe Senderos og Ron Vlaar er ute med skader. Den offensive spilleren Carles Gil går trolig rett inn på laget etter overgangen fra Valencia, og midtbanen er også styrket av at Fabian Delph er tilbake etter karantene.

Selv om Liverpool fortsatt er et stykke unna nivået fra forrige sesong, er laget klart bedre nå hva som var tilfelle på det verste i høst. Står med 3-2-0 på de siste fem i serien etter borteseieren over Sunderland sist og har klatret til åttendeplass. Har ennå ikke spilt uavgjort på bortebane denne sesongen (5-0-5).

Daniel Sturridge er tilbake i trening, men dagens kamp kommer for tidlig. Det er imidlertid håp om at Steven Gerrard, Adam Lalana og Glen Johnson skal bli klare. Jordon Ibe er hentet tilbake fra Derby, mens Raheem Sterling er tilbake i troppen etter en ukes pause.

Vrien kamp dette, men siden Liverpool fortsatt ikke har spilt uavgjort på bortebane gambler vi på halvgardering her. HB.

5.Tottenham – Sunderland
Tottenham holdt et utrolig nivå i 5-3-seieren over Chelsea for to runder seiden men 1-2-tapet for Crystal Palace sist var ingen stor forestilling. Fansen klagde på dommeren etter kampen, men nivået må uansett opp hvis laget skal nå målet om en topp fire-plassering.

Stilte reservepreget i FA-cupkampen mot Burnley i midtuken, men klarte å snu 0-2 til 4-2.

Erik Lalema og Ryan Mason er fortsatt ute med skader, mens Nabil Bentaleb er opptatt med spill for Algerie i Afrikamesterskapet.

Sunderland spilte svakt de første 45 minuttene mot Liverpool sist, men begynte pussig nok å skape litt sjanser etter at Liam Bridcutt ble utvist tidlig i andre omgang. Laget klarte imidlertid ikke å sette ballen i mål, og totalt sett var det ikke noe å si på at Liverpool tok alle tre poengene.

Sunderland har nå bare én seier på de siste elleve seriekampene og har falt ned ril 16. plass. Det skiller ett poeng ned til Hull på nedrykk.

Bridcutt siner karantene, mens Jack Rodwell er skadet. Lee Cattermole, Steven Fletcher, Jozy Altidore, Vito Mannonne og Anthony Réveillere betegnes som usikre.

Historisk er dette hjemmekamper Tottenham kan rote det til for seg selv, men i ettermiddag gir vil laget vår tillit. H.

6.Leicester – Stoke
Leicester tok en livsviktig hjemmeseier over Aston Villa forrige helg og har nå flotte 3-1-0 på de siste fire kampene i serie og cup. Ligger fortsatt sist i ligaen, men det skiller bare tre poeng opp til Burnley på sikker plass.

James Matthew soner karantene, mens Matthew Upson, Kasper Schmeichel og Jeffrey Schlupp er skadet. Esteban Cambiasso og Dean Hammond er usikre. Riyad Mahrez er opptatt med spill i Afrikamesterskapet for Algerie.

Den kroatiske spissen Andrej Kramaric kan debutere i dag dersom papirene hans går i orden.

Stoke hadde ikke å by på borte mot Arsenal sist, og det var ingenting å si på at oppgjøret endte med 0-3-tap. Tok sju av ni mulige poeng i de tre kampene før det og ligger på 11. plass.

Victor Moses er tilbake etter skade, noe som gir laget mer trøkk og fart fremover på banen. Toppscorer Mame Biram Diouf er derimot uaktuell grunnet spill i Afrikamesterskapet. Erik Pieters er usikker, men det ser ut til at Steven N'Zonzi blir klar.

Leicester har funnet seg selv igjen, og vi har lansert laget som er oddsobjekt i dag. H.

7.Burnley - Crystal Palace
Burnley har hevet spillet flere hakk de siste ukene og står med 1-2-0 på de siste tre kampene i serien etter den viktige 2-1-seieren over Queens Park Rangers forrige helg. Klatret opp på sikker plass for første gang siden runde 16.

Tok ledelsen 2-0 tidlig i cupkampen mot Tottenham på White Hart Lane i midtuken, men tapte til slutt 2-4.

Kevin Long og Stephen Ward er ute med skader, mens Kieran Trippier og kaptein Jason Shackwell er noe usikre.

Crystal Palace varierer veldig i prestasjonene denne sesongen – både fra kamp til kamp og underveis i kamper. Spilte seg stort opp hjemme mot Tottenham forrige helg og tok til slutt en fortjent seier. Har nå 2-2-0 på de siste fire i serie og cup og ligger på 15. plass.

Chamakh Marouane har vært mye skadet i vinter, men ser ut til å rekke dagens kamp. Spissen får imidlertid kamp om plassen ettersom Yaya Sanogo er hentet på lån fra Arsenal. Kaptein Mile Jedinak er på landslagsoppdrag for Australia, mens Yannick Bolasie spiller for Kongo i Afrikamesterskapet.

Vrien kamp dette, selv om hjemmelaget skal være favoritt. HU.

8.Rotherham – Bournemouth
Rotherham har 1-5-1 på de siste sju seriekampene og har falt faretruende langt ned på tabellen. Ligger på 20. plass, og det skiller bare tre poeng ned til Millwall på øverste nedrykksplass. Har nå spilt seks hjemmekamper på rad uten seier.

Spissen Conor Sammon er hentet på lån fra Derby og er trolig med i troppen. Laget har også hentet inn Danny Ward, Adam Hammill og Jack Barmby.

Bournemouth hadde ikke tapt i serien siden september før det 1-2 hjemme mot Norwich i helgen. Bortelaget utlignet på en kontroversielle hands-situasjon, mens vinnermålet kom i spill 10 mot 11 ti minutter før slutt. Bournemouth klarte ikke å skape nok trykk med én spiller mer de siste 26 minuttene og måtte nøye seg med det tidlige målet til Ritchie Matt.

Elliott Ward er på vei tilbake etter skade, men denne kampen kommer trolig for tidlig. Tokelo Rantie er opptatt med spill i Afrikamesterskapet.

Dagens motstandere møttes på samme bane i FA-cupen så sent som for to uker siden. Da vant Bournemouth hele 5-1.

Rotherham har en viss kapasitet og vi merker oss at Bournemouth tapte sist helg. Her kan det komme en skrell. HUB.

9.Millwall – Ipswich
Millwall henger virkelig ikke sammen om dagen og står med fire strake tap i Championship etter at det ble 0-1 mot tabelljumbo Blackpool forrige helg.

Enda pinligere var sortiet i FA-cupen mot Bradford i midtuken. I hjemmekampen og omkampen slapp Millwall inn til sammen sju mål. Selv om man fikk en spiller utvist tidlig i det siste oppgjøret, er det uansett meget svakt å mot en klubb fra League One.

Ligger tredje sist på tabellen og har to poeng opp til sikker plass.

Ipswich stod med 11 seriekamper på rad uten tap før det ble 0-1 hjemme mot Derby i helgen. Det var ingen stor forestilling av noen av lagene, men de tre poengene førte Derby forbi Ipswich og opp på andreplass i Championship.

Southampton scoret på lagets første sjanse 20 minutter ut i FA-cupkampen i midtuken, og derfra og ut hadde Premier League-laget god kontroll på Ipswich.

Sikre borteseire er ikke vår favorittmelodi, men slik Milwall opptrer om dagen gjør vi et unntak her. B.

10.Watford – Charlton
Watford tapte 1-3 for Huddersfield forrige runde og falt ned til den siste playoffplassen. Det skiller bare ett poeng ned til Norwich og Wolverhampton på plassene bak. Hovedtrener Slavisa Jokanovic var skuffet etter Huddersfield-kampen og innrømmet at tapet var fullt fortjent.

Førstekeeper Heurelho Gome måtte ut med skade sist og er usikker til dagens kamp. Det samme er spissen Fernando Forestieri, mens forsvarerne Joel Ekstrand og Gabriel Tamaser ute.

Charlton har ikke vunnet på ni seriekamper og er i fritt fall på tabellen. Hjemmetapet for Brighton forrige helg sendte klubben ned til 14. plass, og akkurat nå verker bunnstrid mer sannsynlig enn playoffkamp til våren.

Yoni Buyens og Callum Harriot er tilbake etter karantene. Kaptein Johnnie Jackson og spissen George Tucudean måtte ut med skade sist og testes før kampstart. Vingen Franck Moussaførstekeeper Stephen Henderson er fortsatt ute.

Bob Peeters fikk sparken som manager etter Brighton-kampen, og dette er debuten til Bob Peeters.

Litt variable takter av Watford til tross. Denne bør vinnes. H.

11.Leeds – Birmingham
Leeds spilte en godkjent bortekamp mot formlaget Bolton forrige runde, men klarte bare å få med seg ett poeng. Det er to for lite med tanke på at den gamle storklubben ligger på den siste sikre plassen i ligaen. På de siste seks kampene er det blitt to fattige poeng.

Manager Neil Redfearn forteller om noen smeller i troppen, men har ikke spesifisert hvilke spillere som sliter med å rekke dagens kamp.

Birmingham er i fin form og står med 4-0-1 på de siste fem seriekampene etter 3-1-seieren over kriselaget Wigan sist. Er nå helt ute av bunnstriden og har mulighet til å melde seg i kampen om playoffbillett dersom de gode resultatene skulle fortsette.

Gavin Gunning og Matt Green er ute med skader, ellers ser det bra ut for bortelaget.

Leeds har vist tegn til bedring i det siste og kan ta formsterke Birmingham i dag. HB.

12.Wigan – Blackburn
Wigan ble straffet for slurv av Birmingam sist, og det var ikke noe si på at det ble 1-3-tap. Har skrekkelige 1-1-8 på de siste ti kampene og ligger nest sist på tabellen. Det skiller nå hele fem poeng opp til sikker plass.

Toppscorer Callum McManaman er ute med karantene. Midtstopperen Ivan Ramis og midtbanespilleren Don Cowieer ute med karantene.

Blackburn spilte en god førsteomgang hjemme mot Wolverhampton forrige runde, men holdt ikke samme nivå etter hvilen og tapte til slutt 0-1. Har nå seks poeng opp til playoff og trenger tre poeng i dag for å henge med i opprykkskampen. 3-4-5 er ikke allverden til bortetall.

Midtbanespilleren Jason Lowe og backen Tommy Spurrkan være tilbake etter skader i dag. Fraværsmessig ser det dermed meget bra ut for bortelaget.

Nedrykkspøkelset uroer Wigan nå om dagen, så her må det bli poeng. HB.

96-rekker

1. Newcastle United — Southampton U

2. Swansea City — Chelsea B

3. Queens Park Rangers — Manchester United HU

4. Aston Villa — Liverpool UB

5. Tottenham — Sunderland H

6. Leicester City — Stoke City H

7. Burnley — Crystal Palace HU

8. Rotherham United — Bournemouth HUB

9. Millwall — Ipswich Town B

10. Watford — Charlton Athletic H

11. Leeds United — Birmingham City HB

12. Wigan Athletic — Blackburn Rovers HB

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Newcastle United — Southampton HUB

2. Swansea City — Chelsea B

3. Queens Park Rangers — Manchester United HUB

4. Aston Villa — Liverpool UB

5. Tottenham — Sunderland H

6. Leicester City — Stoke City H

7. Burnley — Crystal Palace HU

8. Rotherham United — Bournemouth HUB

9. Millwall — Ipswich Town B

10. Watford — Charlton Athletic H

11. Leeds United — Birmingham City HB

12. Wigan Athletic — Blackburn Rovers HB

Klikk her for å levere 432-rekkeren


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.