TABELLTIPS OBOS-LIGAEN:

7. plass: Åsane

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Håkon Lorentzen?

- Jeg tror det blir en god sesong. Vi har fått utviklet spillestilen enda mer i forhold til i fjor og vi har blitt enda råere i frispill og press-spill. Vi har ikke scoret mange mål i oppkjøringen til nå, men jeg tror det løsner når sesongen starter. Jeg har god tro på laget i år. Vi må prøve å gjenskape fjorårssesongen og gjerne gjøre det enda bedre. Vi hadde en god sesong i fjor og overrasket de aller fleste. Jeg håper vi skal bite bra fra oss i år også.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra godt med på i år?

- Jeg må si Joel Mvuka. Han fikk store deler av fjorårssesongen ødelagt på grunn av den hjertefeilen han hadde, men som ikke viste seg å være farlig likevel. Jeg tror han er en man skal følge ekstra nøye med på i år. Han er uredd, går rett på, han har en x-faktor med det at han kan utfordre og skape noe på egenhånd. Han er vanvittig rå på det. Jeg tror han vil bli en spennende spiller å følge.

Les også: Spisstalentets strålende sesong skapte interesse i utlandet

- Hvilket lag tror du vinner OBOS-ligaen i år?

- Det har jeg faktisk ikke tenkt så mye på. Jeg håper vi skal være der oppe og kjempe, men jeg tror Ranheim kan bli tøffe og jeg tror Sogndal kan bite godt fra seg. Jeg tror faktisk ingen av de lagene som rykket ned fra Eliteserien kommer til å vinner, men jeg tror enten Sogndal eller Ranheim kan bite bra fra seg.

- Hvilke lag tror du rykker ned?

- Den er vanskelig. Jeg har ikke fulgt så mye med på hvilke spillere alle lagene har fått inn, men kanskje Stjørdals-Blink kommer til å være der nede. Jeg synes det er vanskelig å si.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil i OBOS-ligaen?

- Du har Daniel Eid i Sogndal. Han gjorde det bra i fjor og kommer sikkert til å gjøre det i år også. Jeg synes han viste lovende takter i den treningskampen jeg så ham i mot Brann.

- Hvis du ikke kan velge din egen, hvilken trener i OBOS-ligaen har du størst sans for?

- Jeg synes Jørgen Isnes i KFUM virker å være flink.

Les også: Interessen eksploderte på Færøyene. Bryne-profilen røper skepsis i kulissene

- Hvis du må trekke frem et talent i OBOS-ligaen du har stor tro på, hvem velger du da?

- Det må igjen bli Joel Mvuka. Han har knapt fylt 18 år og er fremdeles ung og lovende. Han er litt unorsk. Han har den x-faktoren at han har går rett på, har fart, har teknikk og et godt skudd.

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Jeg håper at jeg har kommet meg videre. Jeg hadde en ok sesong i fjor og håper å bygge videre på det. Jeg ser gjerne for meg at jeg har kommet utenlands. Å få prøve seg ute i Europa hadde vært kjekt.

- Hvilken bortebane liker du best i OBOS-ligaen?

- Nå har Start rykket ned, så da blir det gøy med Sør Arena. Det er en fin stadion. Og så har du Fredrikstad og Color Line stadion med Aalesund. Jeg tror det blir flere fine kamper.

- Veldig mange husker deg som en svært ung målscorer i Brann som tok rekorden som tidenes yngste målscorer i Eliteserien. Hvordan opplevde du det?

- Det var spesielt. Det var et sjokk at det skjedde. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle være i nærheten av A-laget allerede så tidlig. I etterkant da jeg tok rekorden så… Bergen er et sted der ting blir skutt litt ut av proporsjoner av og til når det kommer opp unge og lovende, men det endret meg ikke noe særlig. Jeg fortsatte å gjøre det samme som jeg hadde gjort hele veien. Det var bare veldig gøy og det ga en bekreftelse på at jeg hadde gjort noe riktig.

Les også: Nettavisen tabelltips for Eliteserien 2021

- Etter noen år så forsvant du fra klubben. Er det noe du skulle sett ha blitt gjort annerledes?

- Jeg sitter ikke og angrer på noen av valgene jeg har tatt, men oppholdet i Sandefjord ble ikke helt som jeg hadde håpet. Jeg hadde større forventinger og større forventinger til meg selv. Man kan alltids tenke at man skulle ha blitt der man var, men jeg angrer ikke på noe. Det var en opplevelse å flytte vekk fra Bergen. Det som er gjort er gjort og jeg jobber på hver dag. Forhåpentligvis går jeg inn i en stor klubb igjen i Eliteserien.

- Er det noe du gjerne skulle sett at Brann gjorde annerledes i perioden du var der?

- Ja, det er en god del ting. Opplegget og planen rundt de unge spillerne generelt var ikke til stede på den tiden. Nå ser jeg at de heldigvis har en bedre plan på det. Det er jeg glad for. Jeg har mange kompiser som har gått akkurat det samme med at de ikke føler at det har vært nok plan og hva de skal gjøre med talentene. Det har vært flust av de, men det er mye som skulle vært gjort annerledes. Jeg snakker med de fleste her og det er en gjenganger at det ikke var noen plan. Man følte at det ikke var noen plan på hvordan utviklingen til den enkelte skulle være. Men det virker som de har tatt litt tak i det nå.

- Kunne du se for deg å returnere til Brann en dag?

- Ja, klart det. Brann er klubben jeg har vokst opp med. Det er ikke et «must», men jeg skulle gjerne ha spilt ute på Stadion igjen foran Brann-fansen. Det er alltid kjekt. Jeg trivdes godt da jeg var der og det er fine folk i klubben. Jeg ser gjerne for meg det.

- Dere mistet toppscorer Henrik Udahl etter forrige sesong. Hva betyr det for dere som lag at dere mister toppscoreren i OBOS-ligaen fra forrige sesong?

- Det betyr at vi mister 19-20 mål. Det er ingen tvil om at vi mister en målscorer, men vi har fått inn Geir Herrem som vet hvor målet står og som har erfaring. Vi kan ikke forvente at han skal score 20 ganger som Udahl, men jeg har lyst til å bidra selv også. Jeg håper å score enda flere enn i fjor. Jeg tar gjerne opp hansken og prøver å score i nærheten av det Udahl gjorde.

- Hvordan blir det å håndtere det presset?

- Det tror jeg ikke blir noe problem. Jeg hadde ikke helt samme rolle som Udahl, jeg lå litt dypere i banen, men det betyr ikke at jeg ikke skal bidra med mål og målpoeng. Jeg tar gjerne og scorer mer enn i fjor. Jeg tror også hvis Joakim Hammersland klarer å holde seg skadefri så har vi fryktelig gode spisser i både han og Herrem.

Les også:

Overganger:

INN:
Kristoffer Stava (tilbake fra utlån)
Ole Kallevåg (tilbake fra utlån)
Erlend Hellevik Larsen (Øygarden)
Ryan Doghman (Raufoss)
Tomas Kristoffersen (Sogndal)
Emil Kalsaas (Brann)
Bjarte Haugsdal (Øygarden)
Geir Herrem (Kalmar)

UT:
Harald Tangen (avsluttet lån)
David Møller Wolfe (avsluttet lån)
Magnus Bruun-Hansen (Hødd)
Henrik Udahl (Vålerenga)
Kristoffer Valsvik (Sogndal)
Kristoffer Larsen (Odd)
Sigurd Kvile (Bodø/Glimt)
Kristoffer Bidne (utgått kontrakt)
Jonas Tillung Fredriksen (Øygarden, lån)
Håvard Foldnes (Sotra, lån)

Åsanes treningskamper:

17. april: Viking - Åsane 1-1
21. april: Brann - Åsane 0-1
25. april: FK Haugesund - Åsane 1-1
2. mai: Åsane - Brann 1-2

Oddsfavoritter på OBOS-ligaen 2021

De to store favorittene for direkte opprykk er Sogndal og Aalesund, som begge har 1.45 i odds. Bak der følger Start med 3,65.

Ekspertene tror Akor Adams, Niklas Castro eller Sigurd Haugen blir toppscorere. Alle har 10 i odds.

På nedrykk har ekspertene størst tro på, eller minst tro på om du vil, Grorud, Raufoss og Stjørdals-Blink.

Her finner du all oddsen på OBOS-ligaen 2021