*Nettavisen* Sportspill.

Arne Erlandsen skaper trøbbel

Arne Erlandsen har lang erfaring som spiller og trener i Lillestrøm. I kveld møter han sin gamle klubb som trener for Moss i cupen. Foto: (Scanpix)

Lillestrøm kan få det tøft mot et Moss som er på vei opp etter flere blytunge sesonger.

07.05.14 12:54

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Odds 1:
Mannen bak Sunderland-mirakelet
Odds 2:
HamKam i oppløsning
Viking Lotto:
Spill om 142 mill. her og nå!
V65 Bjerke: Skinner i kveld?
V4/V5 Jägersro:
Pettersen på pletten
V5 Billund:
Seiersmaskin innfrir

Vi står overfor en utfordrende tippekupong med kamper fra andre runde i cupen. I jakt på store premier har vi gardert mange av de største favorittene og heller satset friskt i flere av de mer åpne kampene.

1. Moss – Lillestrøm

Moss banket Kråkerøy 5-0 i første runde og har vunnet to av tre kamper i Oddsen-ligaen avdeling 4. Laget har bare sluppet inn ett mål så langt denne sesongen, og det kom i 0-1-tapet for gode Harstad på bortebane søndag.

LSK slo Fet 7-0 i første runde og har klatret til sjetteplass i Tippeligaen etter å ha slått Sogndal og Glimt i de to siste rundene. Troppen er skadefri.

Moss-trener Arne Erlandsen kjenner LSK ut og inn, og den gamle ringreven har garantert en slu plan som kan skape trøbbel for bortelaget. UB.

2. Stord – Brann
Stord har fått en tung start på sesongen etter opprykket fra 3. divisjon og står med kun ett poeng på tre kamper i Oddsen-ligaen avdeling 3. Tapte hele 0-5 for Åsane sist og har møtt god motstand så langt. Både seieren i første cuprunde og det ene poenget i serien ble tatt mot Fana, som ligger på andreplass i ligaen.

Brann lå under 1-2 til pause mot lille Varegg i første runde, men slet seg til slutt videre med 3-2. Har heller ikke fått noen pangstart i serien, der man ligger tredje sist med fem poeng på sju kamper.

Markus Jonsson, Vadim Demidov, Stéphane Badji og Øystein Øvretveit er ikke med i troppen som reiser til Stord i ettermiddag. Vi vil helt sikkert se en del endringer i startoppstillingen fra laget som spilte 1-1 mot Start i helgen, men Stord bør uansett være en overkommelig motstander for et Brann-lag som trenger en opptur. B.

3. Jerv – Start
Oddsen-ligaen-laget Jerv har vært som natt og dag hjemme og borte i innledningen på sesongen. Har null poeng og 1-5 i målforskjell på fremmed gress, mens det er blitt 3-0-seier over både Asker (serie) og Flekkerøy (cup) på hjemmebane.

Start vant komfortabelt 4-0 over Hollen i første cuprunde. Har 2-2-3 i serien etter at man tapte to viktige poeng hjemme mot Brann ti minutter før slutt i helgen. Bismarck Acosta, Mathias Vilhjalmsson og Jesper Mathisen er ute med skader. Robert Sandnes hinket av trening i formiddag og betegnes som usikker. Start stiller med tilnærmet toppet mannskap, får vi opplyst fra klubben.

Det er ventet mye folk på Levermyr i Grimstad, og vi utelukker ikke at hjemmelaget - som har Steinar Pedersen som trener og som i tillegg har hele åtte tidligere Start-spillere i troppen - kan skape hodebry for tippeligalaget. UB.

HTML EMBED


4. Finnsnes – Tromsø
Finnsnes ligger sist i Oddsen-ligaen 4 med 0 poeng og 3-11 i målforskjell. Tok seg videre til denne runden med 3-1 borte mot Senja.

Tromsø skuffet med 1-1 hjemme mot Ranheim søndag, men leder likevel 1. divisjon med 14 poeng på 6 kamper. Måtte ha straffekonk for å beseire 3. divisjonsklubben Mjølner i første cuprunde.

TIL har store problemer i forsvar før kveldens kamp. Spillere som Miika Koppinen, Jaroslaw Fojut, William Frantzen og Kent-Are Antonsen er ute, og Simen Wangberg og Hans Norbye er de eneste forsvarsspillerne i troppen som er tilgjengelige.

Gutan er et par hakk bedre enn dagens motstander, men vi vet ikke hvor høyt skadeskutte TIL prioriterer dette oppgjøret. UB.

5. Follo – Fredrikstad
Follo har fremstått som et av de beste lagene i Oddsen-ligaen i sesonginnledningen og leder avdeling 4 med full pott og 14-2 i målforskjell på tre kamper. Knuste Valdres 8-0 første cuprunde og har også slått normalt solide KFUM 8-2 i serien.

Fredrikstad har ikke fått en spesielt god start i 1. divisjon og ligger på 11. plass med sju poeng etter 0-1-tapet for Alta sist. Slo Oslojuvelene 5-1 i første cuprunde.

FFK-trener Håkon Wibe-Lund varsler at han stiller med et toppet mannskap, men Kevin Dure, Rozhat Shaswari og Nicolay Solberg er ute med skader.

Dette er kanskje den vanskeligste oppgaven Fredrikstad kunne ha fått i 2. runde, og vi tror faktisk mest på hjemmelaget. HU.

6. Notodden – Sandefjord
Notodden har tatt seks av ni mulige poeng i Oddsen-ligaen avdeling 1. Tapet kom noe overraskende hjemme mot Fram nest sist. Slo KFUM 4-0 på bortebane i første cuprunde.

Sandefjord står med tre strake trepoengere i 1. divisjon og ligger på tredjeplass – ett poeng bak ledende Tromsø. Lars Bohinens menn vant 4-1 over Frigg i første cuprunde.

Sandefjord var klart best og vant 6-1 da lagene møttes på samme bane i treningskamp i vinter, og vi tror mest på bortelaget også i kveld. B.

7. Vard Haugesund – Bryne
Vard har hatt en skuffende sesongstart etter nedrykket fra 1. divisjon. Ligger på åttendeplass med fire poeng på tre kamper og negativ målforskjell. I NM-starten ble det 2-1 borte mot Os.

Bryne har kommet seg etter en svak start i 1. divisjon og har tatt full pott i to av de siste tre kampene. Hadde få problemer med Klepp i første cuprunde.

Vrien kamp som bør garderes godt. HUB.

8. Nybergsund – HamKam
HamKam har bare scoret ett mål på de første seks kampene i 1. divisjon og ligger sist med ett fattig poeng. Laget fremstår som en klar dumpekandidat, og det er svært lite som har stemt så langt: tannløst angrepsspill, lite kreativitet og fremdrift på midtbanen og tidvis rotete forsvarsspill.

Det har ikke hjulpet at Vegard Skoghein trakk seg som trener for to uker siden, for fasiten viser 0 poeng og 0-5 i målforskjell på de tre siste kampene. Lagets tidligere midtstopper Peter Sørensen skal ifølge lokalpressen være klubbens førstevalg som ny trener.

Emil Sildnes har så vidt startet med opptrening etter den stygge skaden han pådro seg i serieåpning.

Nybergsund er tippet i toppen i toppen i Oddsen-ligaen avdeling 2 og har innledet med 1-2-0 mot til dels tøff motstand. Hadde tre poeng i lomma mot (daværende) serieleder Byåsen i helgen, men et straffespark på overtid sørget for at det ble poengdeling. Slet med Brumunddal i første cuprunde, men vant til slutt 2-1.

Laget ser ut til å ha hentet inn en god spiss i spanjolen Antonio Nieves Martin, som allerede har notert seg for tre scoringer.

HamKam måtte ha ekstraomganger for å slå ut Ottestad forrige runde. I kveld er motstanden langt sterkere; Nybergsund har bra med erfaring fra 1. divisjon de siste sesongene og er normalt solide hjemme på Stadion. Vi tror mest på hjemmelaget og setter en vågal og ugardert H.

HTML EMBED


9. Bærum – Lyn
Nyopprykkede Bærum startet sesongen forrykende i 1. divisjon, men er kommet ned på jorda etter tap for Sandefjord og Alta i de to siste kampene. Ligger på åttendeplass med ti poeng. Vant 2-0 over Hasle/Løren borte i første cuprunde.

Lyn var klart bedre enn sin gamle byrival Skeid i første cuprunde og vant oppgjøret 4-0. Spillerne var imidlertid tamme i 1-2-tapene for Fyllingsdalen og Stabæk 2 i de to første serierundene. Var tilbake på vinnersporet med 3-0 over Brann 2 i helgen.

Forsvarsklippen Mads Dahm er ute med skade, mens Ola Sætherbakken og Jørgen Richardsen betegnes som usikre.

Med toppet mannskap har Bærum gode vinnersjanser, men man stilte nokså alternativt i første cuprunde, og det kan god hende at det blir gjort en del endringer på laget også i kveld. Lyn er et vanskelig lag å slå selv om det ikke har fungert offensivt i alle matchene i år, og vi må gardere også denne. HU.

10. Pors Grenland – Mjøndalen
Pors har bare tatt poeng mot Odd 2 denne sesongen og ligger nest sist i Oddsen-ligaen avdeling 1. Vant imidlertid 4-1 borte mot Drøbak/Frogn i første cuprunde.

Mjøndalen ser ut til å bli et stabilt topplag i 1. divisjon denne sesongen. Ligger bare ett poeng bak serieleder Tromsø etter seks matcher. Slo Lommedalen 6-0 i første cuprunde.

Dette bør bli B.

11. Byåsen – Kristiansund
Byåsen har fått en fin start på sesongen i Oddsen-ligaen avdeling 2 og ligger på fjerdeplass med sju poeng på tre kamper. Verdal ble beseiret med 5-1 i første cuprunde.

Kristiansund har full pott på hjemmebane i 1. divisjon, men har bare tatt to poeng på tre bortekamper. Ligger dermed på sjetteplass med 11 poeng. Slo ut Brattvåg med 3-0 i første cuprunde.

Kristiansund røk ut mot Byåsen for to år siden, mens det ble tidlig sorti mot Levanger i fjor. Hjemmelaget skal på ingen måte undervurderes i kveld. HU.

12. Nest-Sotra – Fyllingsdalen
Nest-Sotra har imponert stort i opprykkssesongen i 1. divisjon og ligger på fjerdeplass med 12 poeng. Stilte med et alternativt mannskap mot Lyngbø i første cuprunde, og man måtte ha ekstraomganger for å gå videre.

Fyllingsdalen åpnet med en fin borteseier over Lyn i serien, men har siden spilt to uavgjorte kamper og ligger på sjetteplass i Oddsen-ligaen avdeling 3. Slo Vadmyra 2-0 i første cuprunde.

Vi skulle gjerne ha gardert denne helt ut, men må nøye oss med HU.

96-rekker
1. Moss – Lillestrøm UB

2. Stord – Brann B

3. Jerv – Start UB

4. Finnsnes – Tromsø B

5. Follo – Fredrikstad HU

6. Notodden – Sandefjord B

7. Vard Haugesund – Bryne HUB

8. Nybergsund – HamKam H

9. Bærum – Lyn H

10. Pors Grenland – Mjøndalen B

Byåsen – Kristiansund HU

12. Nest-Sotra – Fyllingsdalen HU

Klikk her for å levere dette spillet på nett
klikk her for å levere dette spillet på mobil

384-rekker
1. Moss – Lillestrøm UB

2. Stord – Brann B

3. Jerv – Start UB

4. Finnsnes – Tromsø UB

5. Follo – Fredrikstad HU

6. Notodden – Sandefjord B

7. Vard Haugesund – Bryne HUB

8. Nybergsund – HamKam H

9. Bærum – Lyn HU

10. Pors Grenland – Mjøndalen B

11. Byåsen – Kristiansund HU

12. Nest-Sotra – Fyllingsdalen HU

Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobil

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.