TABELLTIPS OBOS-LIGAEN:
13. plass: Jerv

- Hva tror du om Jerv denne sesongen, Arne Sandstø?

- Vi har store forventninger til oss selv. Klarer vi det vi ikke klarte i fjor, med tanke på å unngå for mye skader, så tror jeg at vi greier å kjempe oppe i kvaliken.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Vi har flere, men hvis jeg skal velge en, så er det en ny en som heter Willis Furtado. Han er en spiller som har bra fart, ferdigheter, avslutninger og et godt blikk for spillet. Så han blir en spennende tilvekst for oss i år.

- Hvem tror du vinner OBOS-ligaen i år?

- Jeg tror Ranheim vinner OBOS-ligaen i år. Jeg tror de har litt stabilitet, de har litt ro der oppe, de har et veldig tydelig og klart mønster de jobber etter. Så jeg tror summen av det og den erfaringen de har fra både Eliteserien og OBOS-ligaen gjør at de nå er klar til å ta steget opp igjen.

- Hvem rykker ned?

- Det er et veldig godt spørsmål. Jeg tror det blir tettere enn på lenge. Det ser ut som spesielt Fredrikstad, av de lagene som rykket opp, har store økonomiske muskler og er et lag som kan gjøre noen endringer underveis i spillerstallen som vil ha en betydning. Det er veldig usikkert. Jeg tror det står om mange.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil?

- Du har jo en veldig sterk kandidat i Mannsverk som imponerte alle i fjor. Men vi har tro på oss selv her nede. Så jeg tror det blir Michael Baidoo som blir den store overraskelsen for alle i år.

- Hvilken trener i OBOS-ligaen har du størst sans for?

- Jeg har vel sansen for flere. Men vi må jo rose Åsane. Åsane ser solide og sterke ut med tanke på at de har fått bygget lag i Postnord-ligaen og fått beholdt det de ville beholde og utvikle videre. Så Åsane driver bra.

- Hvis du må trekke frem et talent i OBOS-ligaen du har stor tro på, hvem velger du da?

- Det må vel bli Mannsverk. Han fortjener vel den, han. Han er vel den som er lengst fremme av alle de unge som får sjansen. Han er vel et hode både høyere og lengre fremme.

Les også: Interessen eksploderte på Færøyene. Bryne-profilen røper skepsis i kulissene: - Fikk beskjed om at det ikke kom til å gå

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Om fem år spiller Jerv i Eliteserien.

- Hvilken bortebane liker du best i Norge?

- Jeg har vært på en god del fine stadioner, men å spille på et fullsatt Brann stadion er en opplevelse som jeg unner de fleste. Den er litt spesiell.

- Jerv var et av lagene som ble utsatt for koronasmitte underveis i sesongen i fjor. Hvordan var det å håndtere det?

- Det blir en ekstra utfordring. Vi hadde to perioder hvor vi var ti dager i karantene. Det er det å holde dialogen med alle spillerne. Holde alle spillerne i trening. Alt måtte gjøres individuelt, så man mister litt kontroll, men vi kom fint gjennom det. Men det var en stor utfordring når vi begynte å spille kamper igjen og måtte spille mange kamper på rappen. Det gjorde at det var litt uforsvarlig i form av spillernes helse. Det var litt tøff belastning som gjorde at vi fikk litt for mye skader. Utfordringen der er på en måte å holde alle friske. Det er veldig, veldig vanskelig.

- Så du synes det tette kampprogrammet dere fikk på slutten av sesongen ble uforsvarlig tøft?

- Ja, det ble det. Nå var vi ikke alene, Åsane var vel ute i 10-14 dager. De fikk ekstremt mange smittet og ble kastet rett inn i det. Jeg tror de spilte fire kamper på halvannen uke. Så det var ikke helt likt i fjor. Det var store forskjeller på de lagene som fikk lov til å holde på hele veien, mens andre måtte ha store avbrudd underveis. Det ble en veldig spesiell sesong, spesielt for noen lag.

- Det har vært mye fokus på rasisme i norsk fotball den siste tiden. Synes du norsk fotball ligger for langt bak på dette området?

- Jeg synes det er veldig bra det kommer opp nå, fordi dette er noe som har vært underkommunisert. Man har hele tiden sagt «nei, nei», og de som har sagt de ordene man ikke skal si, der har ingen tatt noe ansvar for det og sånn har det vært i en årrekke. Både i supporterkulturen og i klubbene. Vi har har bare fått høre hele tiden at det er «sånt som skjer» og «vi kan ikke styre det, for det er så mange folk» og alle de tingene der. Så jeg er veldig glad for at man har tatt tak i det. Jeg håper bare at man er mye, mye, mye strengere med de tiltakene som kommer inn mot de som bryter de reglementene der. Der har vi vært alt for sløve.

Les også: Spisstalentets strålende sesong skapte interesse: - Hørte om både Sverige og Danmark

- Opplever du at det fortsatt er rasisme på norske stadioner?

- Vi har opplevd der her nede og vi har opplevd det andre steder. På lik linje med en del andre. Det er tøft av de som står frem og tar saken. Det er beintøft og de fortjener all mulig støtte som er. Så fotball er ikke noe bedre enn andre samfunnslag i Norge. Det må tas med knallhard hånd over lang tid for å få bukt på tingene. Det er det eneste som virker.

- Hvordan hadde du som trener reagert hvis en av dine egne spillere hadde blitt utsatt for rasisme?

- Først og fremst må vi verne om den som blir utsatt for den type ting. Og så er det vår plikt som klubb og varsle om det vi opplever for å få det opp på dagsorden. Sånn at de som sitter i høyere instanser enn oss får gjort noe med det.

- Du har jo vært trener i toppfotballen i en årrekke nå. Hva synes du har forandret seg mest i fotballen siden du begynte som trener?

- Det er media, først og fremst. Det har eksplodert med antall aviser, nettaviser, sosiale medier og støyen rundt som har tatt helt av. Det er det som har endret seg aller mest.

Overganger:

INN:
Michael Baidoo (Midtjylland, Danmark)
Kristian Sirum Novak (Grorud)
Luis Willis Alvés Furtado (Masr)
Andreas Olsvoll (Fløy)

UT:
Daniel Aase (lagt opp)
Jesper Isaksen (avsluttet lån)
Simon Larsen (lagt opp)
Benjamin Boujar (Vindbjart)
Espen Knudsen (utgått kontrakt)
Tobias Wangerud (Express)
Nicholas Marthinussen (terminert kontrakt)
Daniel Roppestad (Arendal)

Jervs treningskamper:

17. april: Jerv - Sandnes Ulf 3-2
21. april: Odd - Jerv - 1-1
25. april: Vålerenga - Jerv - 3-1
1. mai: Bryne - Jerv 1-0

Oddsfavoritter på OBOS-ligaen 2021

De to store favorittene for direkte opprykk er Sogndal og Aalesund, som begge har 1.45 i odds. Bak der følger Start med 3,65.

Ekspertene tror Akor Adams, Niklas Castro eller Sigurd Haugen blir toppscorere. Alle har 10 i odds.

På nedrykk har ekspertene størst tro på, eller minst tro på om du vil, Grorud, Raufoss og Stjørdals-Blink.

Her finner du all oddsen på OBOS-ligaen 2021