*Nettavisen* Sportspill.

Arsenal får det tøft i Wales

Foto: Scanpix/Reuters

Bortesvake Arsenal sliter med mange fravær før ettermiddagens bortekamp mot Swansea. Sjekk vårt oddstips.

15.01.12 10:25

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Barcelona må ha tre poeng
Oddstips 2: Vi klemmer til med Inter

Premier League: Skade- og karantenestatus

Søndagens langoddsprogram består av 86 spilleobjekter. Håndball-EM kastes i gang i Serbia og det er også kamper fra eliteserien for kvinner på dagens program. Ellers er lag som Milan, Barcelona, Arsenal og Newcastle i aksjon på en liste som dessverre ikke inneholder veldig mange godbiter.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Genoa - Udinese
Italiensk Serie A der bortelaget har flere viktige spillere borte i Afrikamesterskapet. Genoa har skuffet en god del denne sesongen, men nå er den viktige spissen Palacio friskmeldt og da danner han et meget spennende spisspar sammen med Alberto Gilardino. Det er faktisk spennende nok til at vi synes hjemmeseieren er i overkant godt betalt her og vi lar oss friste av 2,65 på hjemmelaget.

Dagens avslag
Newcastle - Queens Park Rangers
Begge lagene er rammet av svært sentrale fravær og spesielt gjelder dette hjemmelaget. Toppscorer Demba Ba og midtbanekriger Cheick Tiote er begge opptatt med Afrikamesterskapet. QPR har hentet inn Mark Hughes som manager. Han må klare seg uten suspenderte Joey Barton, mens midtbanekollega Adel Taarabt spiller Afrikamesterskap, det samme gjør Armand Traore. Mange spørsmålstegn før denne kampen altså og 1,65 for Newcastle-seier droppes.

Brann - Haugesund
Finale i det såkalte Vestlandsmesterskapet (der Viking ikke er med). Spilles i Vestlandshallen (ligger i Åsane bydel i Bergen). Haugesund innfridde som vårt hovedspill fredag mot Sogndal og burde vunnet mer enn 3-0. Brann stilte med et svært ungt og reservepreget lag i sin kamp mot nyopprykkede Sandnes Ulf og kom seg til finale etter straffer. I ettermiddag rokerer Haugesund veldig på laget sitt, mens Brann trolig stiller sterkere enn fredag. Dette ser vidåpent ut og vi står naturligvis over.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Swansea - Arsenal (1-0)
Nyopprykkede Swansea har tatt fotball-England med storm og ikke minst begeistret med sin flotte ballbesittende fotball. Hadde fortjent alle poengene hjemme mot Tottenham på nyttårsaften (endte 1-1), og gjorde en råsterk bortekamp mot Aston Villa to dager etterpå (vant 2-0). Men waliserne har generelt levert svakt på bortebane (1-3-6) og selv om hjemmetallene er sterke 4-5-1, holder det ikke til bedre enn 12.plass. Med 23 poeng er det sju poeng ned til Bolton under streken. Med mannskapet ser det veldig bra ut.

Arsenal gikk på et fortjent tap borte mot Fulham andre nyttårsdag (1-2) og sliter fortsatt voldsomt med effektiviteten. Med 36 poeng er det tolv poeng opp til ledende Manchester City, og Arsenal må trolig konsentrere seg om den viktige fjerdeplassen denne sesongen. Borte har det gått helt på det jevne denne sesongen (4-1-5). Sliter fortsatt med en rekke fravær. Sagna, Wilshere, Jenkinson, Diaby, Santos, Gibbs, Vermaelen, Coquelin er alle skadet. Spissene Gervinho og Chamack er på Afrikamesterskapet med sine respektive landslag. Thierry Henry gjorde et bejublet comeback ved å score seiersmålet i FA-cup kampen mot Leeds mandag kveld.

Swansea har ett hjemmetap hittil denne sesongen og det kom mot Manchester United (0-1). Også i den kampen hadde Swansea fortjent poeng. Oddsen for at Swansea ikke taper denne kampen er 1,90 og det spillet har de altså innfridd i åtte av ni hjemmekamper denne sesongen, mens altså Arsenal har tapt fem av ti bortekamper. Skadene og fraværene tynger Arsenal og da spiller vi Swansea til ikke å tape. Kampen kan ikke spilles som singel så vi må kombinere.

Athletic Bilbao - Levante
Hjemmelaget innfridde vårt singeltips til fulle i torsdagens cupkamp mot Albacete og ga seg ikke før det stod 4-0 i målprotokollen. Imponerte stort i den kampen og seieren burde vært større. Der var Fernando Llorente endelig tilbake etter skadefravær. Etter tre kamper uten scoringer, gjorde det garantert godt for baskerne å sette fire scoringer. Ligger på niendeplass med sine 23 poeng, men det er kort vei både opp og ned. Formen i serien viser 2-3-1 på de siste seks. Hjemme er tallene 3-4-2. Skadene er langt færre nå og kun langtidsskadde Carlos Gurpegui og Igor Gabilondo er ute søndag.

Levante åpnet som kjent med utrolige 7-2-0 på de ni første seriekampene, og er foruten Barcelona det eneste laget som har slått Real Madrid denne sesongen. Men nå er kun sju poeng hentet inn på de åtte siste seriekampene. Laget holder likevel den attraktive fjerdeplassen og har fire poeng ned til Osasuna på femteplass. Har sin klare styrke hjemme (6-1-1), borte er tallene (3-2-4). De fire tapene er kommet i de fire siste bortekampene. Nano og Javi Venta returnerer begge etter karantene, mens Valdo har ristet av seg skaden han har slitt med de siste ukene. Dermed er det bare toppscorer Juanlu som er utilgjengelig av de faste for trener Juan Ignacio Martínez

Hjemmelaget står med fire strake seire i de fire siste tilsvarende oppgjørene. Vi har svært god tro på at den femte strake kommer her. Oddsen for hjemmeseier er ikke mer enn 1,50, og vi tar denne med i kombinasjon med at Swansea ikke taper hjemme mot Arsenal.

Vi får da en dobbel til 2,85 i odds og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag 1 søndag (spillefrist kl 16.55):
Kamp 42 Swansea - Arsenal (1-0) 1,90 3,50 2,75
Kamp 54 Athletic Bilbao - Levante 1,50 3,30 4,85
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.