*Nettavisen* Sportspill.

Arsenal har ikke gitt opp sølvet

Med seier over Sunderland onsdag kveld vil Arsenal bare ligge to poeng bak Manchester City før den siste serierunden i Premier League. Foto: Oli Scarff (AFP / NTB scanpix)

Men da er det nødt til å bli tre poeng mot Sunderland. Sjekk tippetipsene.

21.05.15 09:25

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens langskudd:
Scorer færrest og slipper inn flest
Oddstips:
Juventus har ikke vunnet på 20 år
V76 Bjerke: Frekk banker

Det ble nesten fullklaff på søndagens tippetips, men Valur klarte å beseire Hafnarfjördur i kamp 12, og da hjalp det ikke med UB i det oppgjøret. Det ble likevel en fin gevinst for alle som fulgte det lille spillforslaget på 96 kroner.

To 11-ere og tolv 10-ere på det lille forslaget ga en samlet tilbakebetaling på 2820 kroner, mens det store forslaget ga en premie på 3420 kroner.

Midtukekupongen består av kamper fra Premier League, Allsvenskan og Superligaen. Kamp 1-5 og 8 spilles onsdag, resten torsdag.

1. Arsenal - Sunderland
Det sprudlet ikke av Arsenal i bortekampen mot Manchester United søndag, men et heldig mål av innbytter Theo Walcott sørget for et viktig poeng i kampen om bronseplassen som gir (direkte)billett til Champions League neste sesong.

Før kveldens hengekamp i nest siste serierunde har Arsenal to poeng ned til United på fjerdeplass, og tre poeng vil dermed sikre bronsemedalje. Sølv vil også være mulig dersom Manchester City skulle vikte i siste serierunde og Arsenal vinner sine to siste kamper.

Mikel Arteta, Mathieu Debuchy, Alex Oxlade-Chamberlain og Danny Welbeck er fortsatt ute for Arsenal.

Sunderland spilte 0-0 i bunnkampen mot Leicester sist. Det var et resultat som var klart best for Leicester, ettersom det ene poenget var nok til fornyet kontrakt. Sunderland trenger fortsatt ett poeng i kveld eller i sesongens siste kamp mot Chelsea for å være sikret plass i Premier League neste sesong, men null poeng vil også holde dersom Hull ikke vinner over Manchester United søndag.

Formen er meget god om dagen, og det er få lag som har tatt mer enn åtte poeng på de siste fire kampene.

Wes Brown, Liam Bridcutt og Jordi Gomez er skadet hos bortelaget.

Arsenal har ikke vært helt seg selv i det siste, og formsterke Sunderland er på desperat poengjakt. Det er fristende å ta med en gardering, men vi må spare på kryssene til senere. Arsenal har tross alt vunnet de fire siste kampene mot Sunderland, fire av dem med to mål eller mer. H.

2. Elfsborg - Helsingborg
Elfsborg er det eneste laget som har tapt for svake Halmstad denne sesongen, men Magnus Haglund har ellers fått en god start i comebacket i klubben han ledet til gull i 2012. Etter åtte runder ligger laget på fjerdeplass, og det skiller bare ett poeng opp til serieleder Djurgården.

Den faste midtbanespilleren Marcus Rohdén (tre mål) soner karantene, mens Simon Hedlund (midtbane) og Jesper Manns (forsvar) befinner seg på skadelisten.

Helsingborg står med null poeng på de to siste kampene og har dermed mistet kontakten med topplagene etter en brukbar start på sesongen.

Midtbanespilleren Anton Wede og unggutten Alexander Achinioti-Jönsson (også midtbane) er eneste fravær for bortelaget.

Denne kampen kunne ideelt sett også trengt en gardering, men det er mange vriene matcher senere på kupongen. H.

3. IFK Norrköping - Hammarby
Norrköping fikk en tung start på sesongen, men har steget som en rakett på tabellen de siste fire rundende (10 av 12 mulige poeng) og ligger nå på sjetteplass. En eventuell seier i kveld vil bety at laget er fullt med i medaljestriden.

Spissen Emir Kujovic har storspilt så langt denne sesongen, og 26-åringen er allerde oppe i fem scoringer og to målgivende.

Midtbaneveteranten Daniel Sjölund er tilbake etter karantene for hjemmelaget.

Hammarby fikk en flott start på comebacket i Allsvenskan (2-1-0 på de første tre kampene), men har falt på tabellen de siste tre rundene (0-1-2) og ligger nå på niendeplass. Laget trenger tre poeng onsdag for å kunne kjempe på øvre halvdel av tabellen.

Angriperen Kennedy Bakircioglu (tre mål), som har vært en del plaget med skader innledningsvis er høyst tvilsom for bortelaget. Det kan åpne for en startplass for nordmannen Lars Fuhre.

Vi tar en råsjanse på at formsterke IFK fortsetter fremgangen mot et Hammarby som har fått merket at Allsvenskan er en tøff liga. H.

4. Örebro - Åtvidaberg
Örebro gjorde det overraskende sterkt som nyopprykket lag forrige sesong (sjetteplass), men så langt i år er det bare blitt to poeng og jumboplass. Målforskjellen er heller ikke lystig lesing; laget har både scoret færrest og sluppet inn flest mål (4-18).

Keeperen Jacob Rinnes, som måtte ut med skade forrige serierunde, rekker ikke kampen. Storscoreren Alhassan Kamara er fortsatt ikke klar for spill.

Åtvidaberg er det eneste laget som har slått topplaget Elfsborg i år, men det er også klubbens eneste seier. Fasiten er fire poeng, og kun målforskjellen gjør at laget ikke ligger på direkte nedrykk. En positiv ting er at Åtvidaberg scorer langt mer enn de andre bunnlagene. 11 mål er bare ett mindre enn IFK på sølv.

Midtbanespilleren Petter Gustafsson er tilbake i trening, men ondagens kamp kommer for tidlig. Mauricio Albornoz (midtbane) er tilbake etter karantene.

Örebro spilte cupfinale så sent som søndag (1-2-tap mot IFK Göteborg), mens Åtvidaberg har hatt spillefri i halvannen uke.

Vi heldekker dette møtet mellom to av ligaens største dumpekandidater. HUB.

5. Gefle - GIF Sundsvall
Gefle tok en viktig borteseier over Helsingborg sist og er nå ett av fire lag som ligger midt på tabellen med 11 poeng. Har nøkterne 1-2-0 og 2-0 i målforksjell på tre hjemmekamper.

Sundsvall slo opprykkskollega Hammarby 2-1 på bortebane sist og kunne innkassere årets tredje seier. Ligger dermed ett poeng bak dagens motstander.

Onsdagens kamp er et av høydepunktene for Gefle. Ikke bare er det et intenst derby, men det blir også klubbens første kamp på lagets nye arena Gavlevallen.

Vi satser på at Gefle beholder den brukbare hjemmestatistikken. HU.

6. Malmö - Häcken
Malmö er det eneste laget som ikke har tapt denne sesongen, men uavgjortresultatet borte mot Elfsborg sist betydde at IFK Göteborg overtok tabelledelsen. Djurgårdens sene seier over Halmstad sendte Malmö ned på tredjeplass, så forrige sesongs serieleder har ingen poeng å miste.

Häcken har vunnet 2-0 to kamper på rad og er i dermed på vei opppver på tabellen etter en tung start på sesongen. Er ett av fire lag som står med 11 poeng.

Malmö har hatt store problemer med torsdagens motstander de siste sesongene, og statistikken for de siste sju møtene viser at 5-2-0 i Häckens favær.

Det er tall man ikke skal undervudere, og Malmö er litt for store favoritter på kupongen (76 prosent på folkerekka). HU.

7. IFK Göteborg - AIK
IFK tok sølv forrige sesong og overtok tabelledelsen med 2-0-seier borte mot Kalmar forrige runde. Var i aksjon mot bunnlaget Örebro søndag i cupen, en kamp som endte med 2-1-seier og pokal.

AIK endte opp med bronse i fjor og er i likhet med IFK en av utfordrerne til Malmö i år. Ligger på femteplass etter en litt skuffende uavgjort hjemme mot Norrköping forrige runde.

Innbyrdes forrige sesong vant begge lagene på bortebane med 2-0. Vi heldekker dette toppoppgjøret. HUB.

8. FC København - AaB
Et skadeskutt FC Københanv har vært inne i et meget tøft kampprogram i det siste, og vi var aldri i tvil om vi skulle anbefale FCK-tap i toppkampen mot Midtjylland i søndagens oddstips. Midtjylland vant enkelt 2-0, og dermed forsvar det lille som måtte være igjen av Ståle Solbakkens gullhåp.

FCKs skadesituasjon er fortsatt prekær, og onsdag kveld er også Pelle Nilsson ute med karantene.

Aalborg ligger på femteplass, men det skiller hele 16 poeng opp til dagens motstander når det gjenstår fire serierunder. Det ble et skuffende 0-2-tap hjemme mot formsterke Odense forrige runde, men AaB har slått til med flere sterke resultater i det siste.

Midtbanespilleren Rasmus Würtz soner for bortelaget.

Vi stoler ikke helt på FCK her og tar med en gardering. HU.

9. Randers - Hobro
Som vi forutså i oddstipset mandag denne uken, spilte Randers uavgjort mot Sønderjyske på bortebane forrige runde. Dermed skiller det tre poeng opp til Brøndby på tredjeplass. Det er en plassering som gir muligheter for spill i Europa League neste sesong.

Randers får tilbake hele tre nøkkelspillere fra karantene: Mikael Ishak, Kasper Fisker og Nicolai Poulsen. Den faste midtstopperen Mads Agesen mister resten av sesongen.

Nyopprykkede Hobro har hatt en litt ujevn, men imponerende sesong i Superligaen. Den lille klubben ligger likt med Aalborg og bare seks poeng bak torsdagens motstander. Laget har imildertid vært plassert høyere på tabellen tidligere i sesongen, for på de siste fire kampene er det bare blitt to poeng.

Midtbanespilleren Jonas Damborg og spissen Quincy Antipas var ute med skade sist, og den faste duoen mister trolig også torsdagens kamp.

Randers har vunnet begge de to innbyrdes oppgjørene som er blitt spilt tildligere i sesongen, og vi tror på en ny seier mot et Hobro som har mistet piffen på tampen av en lang sesong. H.

10. Vestsjælland - Midtjylland
Vestsjælland tok en livsviktig borteseier mot Hobro forrige runde og har fortsatt et visst håp om å beholde plassen i Superligaen. Det skiller fem poeng opp til Sønderjyske på trygg grunn etter at sistnevnte spilte uavgjort mot Randers mandag. Esbjerg på plassen over Sønderjyske er også innen matematisk rekkevidde.

Vestsjælland tapte cupfinalen mot FCK forrige midtuke, og det ble tap mot samme motstander på hjemmebane for tre serierunder siden. De to foregående kampene hjemme i Slagelse endte imidlertid med seier.

Midtjylland tok en enkel seier mot et utslitt og skadeskutt FCK sist, og serievinneren slo dermed tilbake etter det sjeldne tapet for Odense runden før.

Midtjylland har vunnet de fire siste innbyrdes oppgjørene.

Midtjylland har vært Danmarks suverent beste lag denne sesongen, men hvor mye motivasjon er igjen etter at gullet er blitt sikret? Laget tapte også forrige bortekamp, og vi utelukker ikke et desperat hjemmelag her. HB.

11. Brøndby - Nordsjælland
Brøndby har vært i fin form etter det skuffende hjemmetapet for Hobro for en drøy måned siden og står med med ti poeng på de siste fire kampene. Klubben fra Københavns forstad har et ganske godt grep på bronsemedaljen, og med full klaff i de gjenstående fire kampene er det også mulig å frarøve FCK sølvmedaljen.

Nordsjælland har skrekkelige 1-0-5 på de siste seks kampene, men laget har gjort det såpass skarpt ellers i sesongen at nedrykk bare er en teoretisk mulighet.

Et medaljejagende Brøndby har gode vinnermuligheter mot en totalt formløs motstander. H.

12. Esbjerg - Sønderjyske
Disse lagene ligger på henholdsvis niende- og tiendeplass, og ingen av dem er sikret fornyet kontrakt. Nedrykksplasserte Vestsjælland er seks poeng bak Esbjerg og fem bak Sønderjyske, og skulle førstnevnte vinne mot Midtjylland, vil en eventuell taper i denne kampen få en nervepirrende sesongavslutning.

Legg merke til at Sønderjyske har tatt hele 20 av totalt 33 poeng på fremmed gress, noe som gjør laget til det tredje beste bortelaget i serien.

Begge de to innbyrdes oppgjørene så langt denne sesongen har endt uavgjort, og det er ikke et utenkelig resultat torsdag. HUB.

432-rekker:
1. Arsenal - Sunderland H

2. Elfsborg - Helsingborg H

3. IFK Norrköping - Hammarby H

4. Örebro - Åtvidaberg HUB

5. Gefle - GIF Sundsvall HU

6. Malmö - Häcken HU

7. IFK Göteborg - AIK HUB

8. FC København - AaB HU

9. Randers - Hobro H

10. Vestsjælland - Midtjylland HB

11. Brøndby - Nordsjælland H

12. Esbjerg - Sønderjyske HUB

Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Arsenal - Sunderland H

2. Elfsborg - Helsingborg H

3. IFK Norrköping - Hammarby H

4. Örebro - Åtvidaberg HUB

5. Gefle - GIF Sundsvall HU

6. Malmö - Häcken HU

7. IFK Göteborg - AIK HB

8. FC København - AaB HU

9. Randers - Hobro H

10. Vestsjælland - Midtjylland HB

11. Brøndby - Nordsjælland H

12. Esbjerg - Sønderjyske U

Klikk her for å levere 96-rekken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag