Gå til sidens hovedinnhold

Arsenal har vært bedre uten denne stjernespilleren

Arsenal har tatt flere poeng i Premier League uten Pierre-Emerick Aubameyang. Han er heller ikke med i søndagens kamp mot Fulham. Vi tror Arsenal vinner London-derbyet.

Pierre-Emerick Aubameyang har vært en nøkkelspiller for Arsenal. Sist sesong scoret han 22 av the Gunners 56 mål i Premier League.

Men selv den mest ivrige Arsenal-supporteren vil innrømme at Aubameyang har vært en skygge av seg selv denne sesongen.

Onsdag er det ca 190 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Hadde det ikke vært for scoringene til Gabon-mannen ville laget fra Nord-London endt på 16.-plass sist sesong i Premier League - kun to poeng over nedrykkssonen.

Han spilte også en sentral rolle i FA-cup-triumfen, hvor han scoret begge målene til the Gunners i 2-1-seieren mot Chelsea.

Denne sesongen har vært en nedtur for Aubameyang. Han har bare scoret ni Premier League-mål, og flere eksperter i England mener Arsenal er et bedre lag uten ham.

Den tidligere Tottenham-spilleren Darren Bent, som var Arsenal-fan i barndommen, er en av dem.

- Noen ganger virker det som de spiller med ti mann. Lazacette scorer kanskje ikke like mange mål som Aubameyang, men jeg tror han bidrar med mer. For meg er Arsenal bedre uten Aubameyang akkurat nå, sa Bent til talkSPORT.

Ifølge statistikken til talkSport har han rett. Mikel Artetas mannskap har vunnet 66,6 prosent av kampene i Premier League uten Aubameyang i laget denne sesongen.

The Gunners, som ligger nede på niendeplass på tabellen, har utrolig nok kun vunnet 36 prosent av kampene med 31-åringen på banen.

Arsenal med Aubameyang i 2020-2021-sesongen: 9 seire, 5 uavgjorte og 11 tap - 36 prosent seire

Arsenal uten Aubameyang i 2020-2021-sesongen: 4 seire, 1 uavgjort og 1 tap - 66 prosent seire.

Arsenal - Fulham 1,72 - 3,55 - 4,70 H (spillestopp søndag kl. 14.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Manchester City og Liverpool er de eneste lagene som har vunnet mot Arsenal på hjemmebane i de ni siste Premier League-kampene på Emirates.

Vi tror på mer Arsenal-suksess i Nord-London søndag.

Mikel Artetas mannskap har tross alt kun tapt én av de siste 42 hjemmekampene mot lag i nedrykkssonen (39 seire og 2 uavgjorte).

Onsdag er det ca 190 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

At dette er et London-derby styrker heller ikke sjansene til Fulham. De er nemlig uten seier i 22 London-derby på rad i Premier League.

Sist gang Fulham vant et London-derby var mot West Ham på 1. nyttårsdag i 2014.

Søndagen leder Scott Parker sin 100. kamp for Fulham, men vi tror ikke the Cottagers tar poeng i jubileumskampen hans.

Ødegaard tilbake?

Arsenal må klare seg uten David Luiz og Kieran Tierney. Begge er ute med skader. Pierre-Emerick Aubameyang er på bedringens vei etter å ha vært malaria-smittet og er usikker, men Martin Ødegaard kan ifølge BBC være tilbake etter å ha vært ute med en ankelskade.

Fulham får tilbake Ademola Lookman, som ikke spilte mot Wolves sist på grunn av en strekkskade.

Fredag er det ca. 220 millioner i Eurojackpot-potten.

Tom Cairney rekker ikke kampen mot Arsenal, og det gjør heller ikke Terence Kongolo. Sistnevnte er ute resten av sesongen.

Fulham opplevde en opptur i slutten av februar og starten av mars, men nå står de med fire strake tap, og det virker stadig mindre sannsynlig at de skal klare å overleve i Premier League.

Scott Parkers lag møter Newcastle i siste serierunden, og det gir dem et lite håp, men da må de har tettet gapet frem til the Magpies. I øyeblikket er luken frem til Newcastle som ligger over nedrykksstreken ni poeng, men Fulham har én kamp mindre spilt. Den klarer de ikke å tette på søndag.

To storseire på rad

Arsenal har vunnet med solid margin i de tre siste ligamøtene med Fulham: 5-1, 4-1 og 3-0. De har aldri vunnet med tre mål eller mer i fire ligakamper på rad mot samme lag.

Det kan de klare søndag.

Arsenal har levert sterke prestasjoner i de to siste kampene mot Sheffield United og Slavia Praha. De vant henholdsvis 3-0 og 4-0 i de to kampene.

Fredag er det ca. 220 millioner i Eurojackpot-potten.

Spiller de på samme måte mot Fulham, vil de blåse dem av banen. De er ubeseiret i alle 29 hjemmekampene mot Fulham. Den trenden tror vi fortsetter søndag. Arsenal-seier gir 1,72 i odds.

Arsenal har vunnet de seks siste kampene mot London-rivalen, og de har ledet til pause og vunnet mot the Cottagers i fire av de seks siste kampene. H/H-spillet gir 2,55 i odds.