*Nettavisen* Sportspill.

Arsenal kan ikke satse alt på Europa League

Arsenal må stole på at Pierre-Emerick Aubameyang finner scoringsformen igjen. Nå har han syv kamper på rad i alle turneringer uten mål. Foto: Tim Ireland (AP)

Arsenal er inne i en tung kampperiode. De møter Manchester United i Premier League på søndag, og kan ikke satse alt i Europa League-kampen mot Rennes.

07.03.19 11:44

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
VM skiskyting mix stafett: Norge innleder med gull
VM skiskyting mix stafett: Italias superjenter leverer
Oddssingel EL: Valencia går under radaren
Oddssingel EL:
Europa-eventyret fortsetter for Frankfurt
V64 Åby:
Jackpotkveld med over en million ekstra
V4/V5 Bjerke
: Bjerkelunsj med Hamre i hovedrollen
VM skiskyting: Her er programmet

Torsdag starter VM i skiskyting i Østersund og totalt skal det avvikles tolv øvelser før VM avsluttes neste søndag. I dag er det mix stafett. I tillegg byr torsdagen på åtte kamper i Europa League, og her snakker vi om første kamp i åttedelsfinalene. I tillegg er det første kamp i kvartfinalene i norsk ishockey og i Sverige er det full runde i SHL. I NHL spilles det 11 kamper natt til fredag.

NB! Fredag er det ca 389 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Rennes – Arsenal U 3,25 (spillestopp kl 18.50)

Torsdagens åttendedelsfinale mot Rennes er Arsenal's femte kamp på 15 dager. The Gunners-manager Unai Emery mener kampprogrammet er for tøft.

Arsenal skuffet stort på bortebane i Hviterussland mot BATE Borisov og tapte 0-1, men de slo tilbake hjemme på Emirates hvor de vant komfortabelt 3–0.

Rennes kan vise seg å bli en vanskeligere oppgave. Franskmennene spilte 3–3 hjemme mot Betis, og de fleste ekspertene mente at spanjolene enkelt ville sikre seg avansement til åttendedelsfinalen. Slik gikk det ikke. Rennes imponerte på bortebane og slo La Liga-laget 3–1.

Hos Rennes er den tidligere Newcastle- og PSG-spilleren Hatem Ben Arfa sentral, men det er et minus for franskmennene at de mangler spissen M'Baye Niang og forsvarsspilleren Hamari Traore. Begge er suspenderte. Den positive nyheten er at Benjamin Andre er tilbake.

Jordan Siebatcheu, Romain Danze, Abdoulaye Diallo og Ludovic Baal er alle ute med skader hos Rennes.

Det franske laget har imidlertid andre offensive spillere som kan lage problemer for Arsenal. Spissen Ismalia Sarr har vært direkte involvert i fem mål i Europa denne sesongen, det er mer enn noen annen spiller i Rennes-laget.

Arsenal på sin side har også sentrale fravær. De mangler Alexandre Lacazette som er suspendert. Han soner sin andre kamp, og Arsenal-angriperen får heller ikke spilt returkampen i London. Emery har tatt ut 19-åringen Eddie Nketiah som erstatter.

Lucas Torreira er suspendert i tre kamper i Premier League, så midtbanespilleren vil sannsynligvis spille torsdagens match i Frankrike. Héctor Bellerín, Danny Welbeck og Rob Holding er alle ute med langtidsskader.

Det spekuleres i om Koscielny blir hvilt i denne kampen. Også Aaron Ramsey kan bli spart til helgens storoppgjør mot Manchester United.

Emery kan komme til å starte med dette laget: Cech – Maitland-Niles, Mustafi, Papastathopoulos, Kolasinac – Xhaka, Torreira – Mkhitaryan, Ozil, Iwobi – Aubameyang.

The Gunners har hatt et meget godt tak på franske lag. Rennes er det tiende franske laget Arsenal møter i en Europa-turnering. De har vunnet de ni tidligere møtene.

Arsenal har faktisk aldri tapt en bortekamp mot fransk motstand. De har vunnet åtte av 13 kamper. Sist gang London-klubben tapte i Frankrike var i Champions League-finalen i 2006 mot Barcelona.

Arsenal har en god statistikk i europeiske turneringer. Denne sesongen er det 16. gang på rad at Arsenal har tatt seg til åttendedelsfinalen i en stor Europa-turnering. Den rekken startet i 2003-2004-sesongen.

The Gunners tok seg til åttendedelsfinalen i Champions League 14 ganger på rad mellom 2004 og 2017, og de to siste sesongene har de kommet seg til åttendedelsfinalen i Europa League.

Torsdagens kamp er Rennes sin første mtach mot et engelsk lag siden de slo Aston Villa i semifinalen i Intertoto Cupen i 2001. Jeg tror ikke de vinner denne gangen, men jeg tror Rennes er i stand til å spille uavgjort mot Arsenal hjemme. Unai Emery må ta hensyn til at de skal spille en svært viktig kamp om fjerdeplassen i Premier League på søndag. Da møter de Ole Gunnar Solskjærs Manchester United, og det tøffe kampprogrammet gjør at han antakeligvis må gjøre noen endringer på laget.

Arsenal trenger ikke å vinne på bortebane. Jeg tror de lever fint med et uavgjortresultat i Frankrike. Da kan de avgjøre hjemme på Emirates, hvor de har vært sterke denne sesongen. Jeg tror på U i denne kampen. Oddsen på uavgjort er 3,25.

Klikk her for å levere spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.