Alexis Sanchez og Theo Walcott skal brynes seg på et Monaco-forsvar som tidligere i vinter spilte 14 kamper på rad uten å slippe inn mål i ordinær tid.
Alexis Sanchez og Theo Walcott skal brynes seg på et Monaco-forsvar som tidligere i vinter spilte 14 kamper på rad uten å slippe inn mål i ordinær tid. Foto: Matt Dunham (Ap)

Arsenal møter et av Europas beste forsvar

Monaco er bunnsolide bakover og skal ikke undervurderes. Sjekk tipppetipsene.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Langskudd: 
Rakner det for Bournemouth?
VM: Krogh på medaljejakt
V76 Bjerke:  Bonuspott og herlig meny

Midtukekupongen i Tipping består av to kamper fra åttedelsfinalene i Champions League og ti fra 32-delsfinalene i Europa League. De to første matchene spilles onsdag kveld, resten torsdag.

Bonuspotten har steget til 3,2 millioner kroner.

Nederst i saken finner du spillforslag som kan leveres direkte på nett eller mobil.

1. Arsenal – Monaco
Arsenal hadde full kontroll i gruppe D til tross for tap mot Borussia Dortmund i første runde og tok seg enkelt videre til sluttspillet med 13 poeng.

Har vunnet fem av de siste seks seriekampene og klatret i helgen forbi Manchester United og opp på bronseplass i Premier League. 

Hjemmelaget har slitt med mange skader denne sesongen, men situasjonen er bedre enn den var på det verste. Til onsdagens kamp er Aaron Ramsey, Mikel Arteta, Abou Diaby og Mathieu Debuchy uaktuelle. Jack Wilshere må også trolig stå over, men Alex Oxlade-Chamberlain har trent for fullt denne uken.

Monaco sikret seier i den nokså enkle gruppe C med full pott de to siste rundene og kun ett baklengsmål totalt i puljespillet.

Spilte en hel omgang 10 mot 11 i bortekampen mot Lille i helgen, men klarte å avgjøre oppgjøret med en sen 1-0-scoring. Klatret opp på fjerdeplass i Ligue 1, men har ikke bedre enn 3-2-1 på de siste fem. 

Spissen Lacina Traore, midtbanespilleren Tiemoue Bakayoko og forsvarerne Ricardo Carvalho og Andrea Raggi er ute med skader, mens kaptein Jeremy Toulalan soner karantene.

Monacos største styrke i vinter har først og fremst vært et bunnsolid forsvarsspill. Laget har også hatt en egen evne til å vinne jevne kamper med ett mål.

Vi tror mest på Arsenal, men det er fristende å ta med gardering når hele 73 prosent av kryssene på folkerekka er plassert på hjemmeseier. HU.

2. Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
Leverkusen tok annenplassen i gruppe C bak Monaco. Varierte i prestasjonene, men nøkkelen til avansementet var borteseieren over Zenit i runde fire.

Har ikke fått det til i ligaen etter vinterpausen og står med 1-3-2 på de siste fem seriekampene. Så ut til å ta en sterk borteseier over Augsburg lørdag, men fikk en utlikning til 2-2 imot tre minutter på overtid. 

Midtstopperen Ömer Toprak soner karantene, mens angriperen Robbie Kruse er skadet. Midtbanespilleren Lars Bender og forsvareren Tin Jedvaj er usikre.

Langt mer overbevisende gruppespill for Atletico, som tok 13 av 15 mulige poeng etter fadesen borte mot Olympiakos første runde.

Gikk på et overraskende bortetap for Celta Vigo for to serierunder siden, men slo tilbake med 3-0 over Almeria i helgen og ligger på tredjeplass i serien.

Koke ser ut til å være eneste fravær for bortelaget.

3. Besiktas – Liverpool
Første kamp: 1-0 til Liverpool.
Liverpool sløste med sjansene i det første møtet med Besiktas og klarte ikke å sette ballen i nettet før Jordon Ibe skaffet laget straffespark fem minutter før full tid. Var på ingen måte det førende laget borte mot Southampton søndag, men var for en gangs skyld effektive foran motstanderen mål og vant til slutt 2-0.

Er det store formlaget i England og har ikke tapt en kamp etter ordinær tid siden 0-3 mot Manchester United 14. desember.

Besiktas vant sin gruppe foran Tottenham og gikk gjennom gruppespillet uten tap (3-3-0). Tapte 0-1 for Eskisehirspor i helgen og mistet tabelledelsen til Galatasaray. 

Stiller svekket i forsvaret i dag grunnet karantener på Ersan Gulum og Ramon. I tillegg befinner keeper Tolga Zengin, kantspilleren Ismail Köybasi, spissen Cenk Tosun og den nye midtstopperen Alexander Milosevic seg på skadelisten.

Situasjonen er ikke bedre av at toppscorer Demba Ba sliter med en leggskade. Den tidligere Premier Leauge-profilen stod over helgens seriekamp, og det er usikker om han rekker torsdagens kamp.

Liverpool har et ekstremt tett kampprogram om dagen og skal ut i en meget viktig kamp mot Manchester City søndag. Det er også seriekamp i midtuken neste uke. Manager Brendan Rodgers er derfor trolig tvunget til å rotere en del på laget.

Helt sikkert er det at Lazar Markovic må stå over med karantene og at Lucas Leiva er skadet. Steven Gerrard er trolig også ute, og det er usikkerhet rundt Mamadou Sakho.

Ikke umulig at denne ender uavgjort. HU.

4. Fiorentina – Tottenham
Første kamp: 1-1.
Tottenham var det førende laget i første omgang på White Hart Lane, men spilte svakt etter hvilen og måtte nøye seg 1-1 og et vrient utgangspunkt før torsdagens returmøte.

Skuffet stort før hvilen hjemme mot West Ham i helgen, men reddet 2-2 takket være en solid sluttspurt. Falt likevel ned til sjuendeplass i Premier League.

Tottenham-troppen er skadefri. Men laget har et meget tett kampprogram og spiller ligacupfinale mot Chelsea søndag. Den matchen har nok langt høyere prioritet enn torsdagens oppgjør. London-klubben skal også i aksjon i serien to ganger neste uke.

Fiorentina tok seg videre til sluttspillet i Europa League som gruppevinner. Har vært i meget god form i vinter og står med 4-3-0 på de siste sju seriekampene etter en litt skuffende 1-1-kamp hjemme mot Inter søndag. 

Førstekeeper Ciprian Tatarusanu og den sentrale midtbanespilleren Borja Valero har skadet seg på trening og betegnes som usikre. Trener Vincenzo Montella har for vane å rotere en del på laget i EL-kamper.

Fiorentina bør ha gode vinnersjanser mot et Tottenham som skal i aksjon på Wembley tre dager etter torsdagens kamp. H.

5. Inter – Celtic
Første kamp: 3-3.
Det ser endelig ut til at Roberto Mancini har fått ut potensialet i Inter-troppen etter en litt famlende start på comebacket som manager i klubben. Kommer fra 2-1-seier borte mot Cagliari mandag og har dermed vunnet tre seriekamper på rad.

I bortemøtet i Glasgow ledet Inter både 2-0 og 3-2, men en meget sen scoring av den City-eide innbytteren John Guidetti sørget for 3-3. Inter hadde hele 26 avslutninger i kampen, 12 av dem på mål. 

Lukas Podolski og Marcelo Brozovi er ikke berettiget for spill i EL for hjemmelaget. Forsvarerne Jonathan og Yuto Nagatomo er ute med skader, men det er brukbare muligheter for at førstekeeper Samir Handanovic blir klar. Noe usikkerhet også rundt Marco Andreolli og Danilo D'Ambrosio.

Celtic er i god form i den hjemlige ligaen og har stø kurs mot et nytt seriegull. Ronny Deilas mannskap må imidlertid unngå personlige feil og heve det defensive spillet kraftig dersom laget skal ha noe som helst mulighet til å gå videre i EL. 

Charlie Mulgrew og Mikael Lustig er fortsatt ute for Celtic. Den viktige spissen Kris Commons var tilbake med to scoringer i helgens 4-0-seier over Hamilton.

Det er hele ti poeng opp til CL-plass for Inter, og laget er også ute av Coppa Italia. Dermed er EL mer interessant enn det normalt ville ha vært for Mancini, og vi tror italienerne avanserer til 16. delsfinalen. H.

6. Borussia Mönchengladbach – Sevilla
Første kamp: 1-0 til Sevilla.
Sevilla var det eneste laget som klarte å få ballen i mål en sjansefattig og nokså jevnspilt affære i Spania for en uke siden.

Laget så ut til å ta alle tre poengene borte mot Real Sociedad i helgen da Kevin Gameiro scoret på straffe 12 minutter før slutt søndag, men hjemmelaget slo nådeløst tilbake og vant til slutt 4-3. Sevilla er dermed i ferd med å miste kontakten med Valencia på den viktige fjerdeplassen i La Liga og ligger nå fem poeng bak.

Borussia klarte bare 1-1 hjemme mot svake Hamburg søndag og ble liggende på tredjeplass i Bundesligaen.

Dette er en litt tricky kamp. Sevilla er regjerende mester og er en gjenganger i sluttspillet i EL. Laget imponerte imidlertid ikke i hjemmekampen for en uke siden, og Mönchengladbach har et høyt toppnivå selv om formen ikke er all verden. 

Samtlige Sevilla-spillere utenom Sebastian Cristoforo har reist til Tyskland. Det finnes imidlertid flere skadde spillere i reisefølget, og verken keeper Beto, høyreback Coke, midtbanespilleren Stephane Mbia eller den Liverpool-eide spissen Iago Aspas kommer til å spille torsdag.

Uavgjort? HUB.

7. Legia Warszawa – Ajax
Første kamp 1-0 til Ajax.
Legia stilte uten stjernespissen Miroslav Radovic i det første møtet med Ajax, men klarte seg likevel brukbart i Amsterdam. Radovic er på vei til en kinesisk klubb og befinner seg for tiden ikke i Polen.

Henning Bergs mannskap har fått en dårlig start etter vinterpausen i den hjemlige ligaen (ett poeng på to kamper) og leder nå serien med kun ett poeng på Jagiellonia.

Ajax ligger på annenplass i den nederlandske ligaen, men det skiller hele 14 poeng opp til serieleder PSV etter 1-1 borte mot middelhavsfarer Willem II i helgen. 

Kantspilleren Victor Fischer er ute med skade, mens spissen Kolbeinn Sigthorsso, midtstopperen Joel Weltman og den defensive midtbanespilleren Niki Zimling betegnes som usikre.

Dette er ikke den beste Ajax-utgaven vi har sett, og Legia borte er ingen enkel oppgave. HU.

8. Everton - Young Boys
Første kamp: 4-1 til Everton.
Everton er så godt som videre etter målfesten i Sveits for en uke siden. Young Boys hadde imidlertid omtrent like mange sjanser som engelskmennene, og laget kan takke en opplagt Tom Howard i mål for at det ikke ble flere baklengsmål.

John Stones ble utvist på stillingen 3-1 halvveis ut i andre omgang og må sone torsdag. Skadesituasjonen er ellers omtrent som den har vært de siste ukene.

Everton skuffet med 2-2 hjemme mot tabelljumbo Leicester i helgen og ligger helt nede på 12. plass i Premier League.

Young Boys har imponert stort i den hjemlige ligaen i det siste og kommer fra 4-2-seier over serieleder Basel. Slo Grasshoppers med samme sifre runden før og ligger nå bare fem poeng bak Basel.

De offensive spillerne Gonzalo Zarate og Matias Vitkieviez er oppført som usikre på UEFAs hjemmeside.

Det er tett program i Premier League om dagen, og Everton kommer trolig til å stille reservepreget i denne kampen. Det frister med en gardering. HU.

9. Club Brugge – AaB
Første kamp: 3-1 til Brugge.

Brugge tok en fortjent seier i det første møtet mot et rustent AaB. Så lenge ut til å gå mot en trygg seier i den belgiske ligaen, men har rotet bort mye poeng i det siste og leder bare med ett poeng på Anderlecht etter 1-2-tapet for Gent i helgen.

AaB fikk en fin start på vårsesongen i den hjemlige Superligaen med 1-0-seier over Brøndby i helgen. De tre poengene førte forrige sesongs seriemester opp på femteplass.

Jakob Ahlmann, Donny Gorter og Lukas Spalvis er langtidsskadet for bortelaget.

AaB har nok allerede gitt opp avansementet, og klasseforskjellen er stor. H.

10. Sporting Lisboa – Wolfsburg
Første kamp: 2-0 til Wolfsburg.
Wolfsburg tok en fortjent seier hjemme i Tyskland og fremstår som en spennende outsider i kampen om EL-trofeet. Slo Hertha 2-1 i helgen og har ikke tapt en seriekamp siden 22. november. Ligger på en soleklar andreplass i Bundesligaen, åtte poeng bak Bayern.

Ivan Perisic er usikker for bortelaget, mens midtbanekollega Aaron Hunt er uaktuell.

Sporting tok bare sju poeng i gruppe G i Champions League, men mistet avansementet først i siste kamp i gruppespillet. Ble dermed degradert til Europa League, og laget må opp i prestasjon for å ha håp om avansement i EL.

Slo bunnlaget Gil Vicente i helgen og ligger på tredjeplass i den hjemlige ligaen.

Den viktige angriperen Islam Slimani er ute med skade.

Portugisiske lag er normalt sterke på hjemmebane i Europa-sammenheng, og vi satser på at HU holder.

11. Feyenoord – Roma
Første kamp: 1-1.
Feyenoord spilte en god kamp i Roma for en uke siden, og man kan ikke si at 1-1 var et urettferdig resultat. Kom tidlig under 0-2 hjemme mot Excelsior i helgen, men klarte å snu kampen med 11 mot 10 spillere og vant til slutt 3-2. Ligger på tredjeplass i den nederlandske ligaen. 

Backen Luke Wilkshire og den offensive spilleren Lex Immers soner karantene etter å ha pådratt seg gule kort i den første kampen. Midtstopperen Sven van Beek måtte stå over med skade mot Excelsior og regnes som usikker.

Roma skuffet stort i gruppespillet i Champions League og klarte bare å skrape sammen fem poeng på seks kamper. Tapte blant annet 1-7 for Bayern München og 0-2 for Manchester City på hjemmebane.

Spilte uavgjort borte mot Verona i helgen og har fått kamp av Napoli om annenplassen i Serie A. 

Victor Ibarbo, Juan Iturbe og Leonardo Castran er ute med skader. Maicon rekker trolig heller ikke kampen.

Roma har spilt uavgjort i seks av de siste sju seriekampene, og det er grunn til å stille spørsmålstegn både ved lagets form og motivasjon for EL.

HU.

12. Athletic Bilbao - Torino
Første kamp: 2-2.
Det svingte godt i det første møtet mellom disse to. Torino hadde en stor sjanse til å gå opp til 3-1 ved Christian Molinaro, men backen klarte ikke å få ballen i mål. I stedet utliknet Bilbao til 2-2, og mot slutten av kampen var det baskerne som var nærmest seieren. Carlos Gurpeguis heading ble imidlertid stanset av treverket.

Athletic kommer fra 1-0-seier hjemme mot Rayo Vallecano og klatret til 12. plass i La Liga.

De viktige offensive spillerne Aritz Aduriz og Markel Susaeta ble hvilt for en uke siden, men spiller trolig returkampen. Forsvareren Mikel Balenziaga og den defensive midtbanespilleren Ander Iturraspe er trolig ute.

Torino gjort det meget bra i Serie A så langt i 2015 og har ikke tapt en seriekamp siden bortemøtet med Juventus 30. november. Har falt ned til tiendeplass etter å ha spilt uavgjort borte mot Fiorentina og hjemme mot Cagliari i de to siste kampene.

Midtbanespilleren Marco Benassi soner karantene.


Italienske lag pleier å legge mindre innsats i EL enn det de spanske gjør, og vi tror mest på hjemmelaget. H.

384-rekker:
1. Arsenal – Monaco HU

2. Bayer Leverkusen - Atletico Madrid UB

3. Besiktas – Liverpool HU

4. Fiorentina – Tottenham H

5. Inter – Celtic H

6. Borussia Mönchengladbach – Sevilla HUB

7. Legia Warszawa – Ajax HU

8. Everton - Young Boys HU

9. Club Brugge – AaB H

10. Sporting Lisboa – Wolfsburg HU

11. Feyenoord – Roma HU

12. Athletic Bilbao - Torino H

Klikk her for å levere 384-rekken.

96-rekker:
1. Arsenal – Monaco HU

2. Bayer Leverkusen - Atletico Madrid B

3. Besiktas – Liverpool HU

4. Fiorentina – Tottenham H

5. Inter – Celtic H

6. Borussia Mönchengladbach – Sevilla HUB

7. Legia Warszawa – Ajax HU

8. Everton - Young Boys H

9. Club Brugge – AaB H

10. Sporting Lisboa – Wolfsburg HU

11. Feyenoord – Roma HU

12. Athletic Bilbao - Torino H

Klikk her for å levere 96-rekken.