Søndag er tredje gang Arsenal reiser til Southampton som serieledere i Premier League.

Dette spillet gir 2,45 i odds på seier til Arsenal mot Southampton

De har gått på trynet de to første gangene. The Gunners tapte 2-3 i november 2002 og de spilte 2-2 i januar 2014.

Men denne gangen tror vi Arsenal vinner.

Og det er flere gode grunner til å tro på Arsenal-seier.

Southampton - Arsenal

Odds: Arsenal vinner og det scores under 3,5 mål i kampen - 2,45 i odds

Kampstart søndag 23. oktober klokken 15.00

Spillestopp kl 14.59

St Mary's Stadium

Slik ser du kampen:

Den vises på TV3+ og Vsport Premier League Skaff deg tilgang her

Se Southampton mot Arsenal på Vsport Premium League og TV3+. Skaff deg tilgang her!

Vi tror at Arsenal vinner og at det scores under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,45 i odds

Arsenal topper tabellen i Premier League, fire poeng foran tittelforsvarer Manchester City.

For the first time in the club’s 136-year history, Arsenal have won 9 of their opening 10 games of a top-flight league season

Mikel Artetas lag er i kjempeform. De tangerte en snart 120 år gammel klubbrekord da de vant 1-0 mot Leeds i forrige serierunde. Arsenal har dermed vunnet ni av de første ti ligakampene denne sesongen. Det er første gang i klubben 136-årige historie at de har klart å vinne ni av de ti første seriekampene i toppdivisjonen.

Sist de klarte å vinne like mange kamper var i 1903-1904-sesongen, men den gangen spilte Nord-London-klubben på nivå to.

Arsenal har også vunnet fire strake bortekamper i alle turneringer for første gang siden de vant fem på rad i mellom september og oktober i 2018.

Ikke nok med det.

Arsenal har den beste defensive bortestatistikken i Premier League denne sesongen. De har kun sluppet inn tre mål, og de har holdt nullen i fire kamper.

Martin Ødegaard og lagkameratene er også det eneste laget som har scoret i samtlige Premier League-kamper denne sesongen.

Se de nye Premier League-draktene her

Southampton fikk en opptur i forrige serierunde da de slo Bournemouth 1-0. Det var den første seieren på fem kamper, og de tre poengene gjorde at manager Ralph Hasenuhttl har fått et lite pusterom.

Men det varer ikke lenge. Søndag tror vi the Saints får bank av Arsenal.

Southampton har kun 19 seniorspillere tilgjengelig til søndagens kamp etter at Kyle Walker-Peters fikk en muskelskade i midtuken. Det er ikke den eneste dårlige nyheten for the Saints.

Den tyske landslagsspilleren Armel Bella-Kotchap har imponert for Southampton denne sesongen, men han spiller ikke kampen mot Arsenal på grunn av en vond skulder. I tillegg er det lite sannsynlig at den Chelsea-aktuelle Romeo Lavia spiller. Han er akkurat kommer tilbake i trening etter å ha vært ute i to måneder med en muskelskade.

Southampton får heller ikke bruke Ainsley Maitland-Niles som er på lån fra Arsenal.

Gjestene fra Nord-London er store favoritter til å slå et Soton-lag som mangler flere nøkkelspillere, men det blir neppe målfest på St Mary's.

Arsenal er laget som scorer nest flest mål i Premier League. De har 24 nettkjenninger, og Arteta forsøker å innføre en type fotball som han lærte som Pep Guardiolas høyrehånd i Manchester City.

Han har oppnådd gode resultater med laget, til tross for at de kun har klart å holde nullen i to av de siste syv kampene. Saints har kun én hjemmeseier denne sesongen, og de har sluppet inn mål i samtlige fem kamper hjemme på St Mary’s.

I fire av de fem hjemmekampene til Southampton har det vært scoret tre mål eller færre, mens det har vært scoret under 3,5 mål i fire av de fem bortekampene til Saints.

Statistikken gjør at vi går for Arsenal-seier og at det scores under 3,5 mål i kampen.

Vi tror at Arsenal vinner og at det scores under 3,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,45 i odds