Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel playoff Bundesliga: Stuttgart har historien på sin side
Målscorerspill VM ishockey
: I kveld skal Elias Petterson levere for Sverige
Målscorerspill VM ishockey: Denne russeren scorer på bestilling
V65 Øvrevoll: Herlig V65-omgang på Øvrevoll i kveld
V65 Klosterskogen: Solberg styrer showet i Skien
V5 Bjerke: Dobbeltbanker i V5-lunsjen

Både Brann, Viking, Strømsgodset og Molde er i aksjon i tilsynelatende overkommelige bortekamper i cupens 2. runde torsdag. I tillegg er det oppstart for U20-VM i Polen der Norge er en av 24 nasjoner som deltar. I tillegg er det klart for kvartfinaler i ishockey-VM og alle fire kvartfinalene skal spilles torsdag. I Tyskland er det første oppgjør mellom Stuttgart og Union Berlin om retten til å spille i Bundesliga neste sesong.

NB! Fredag er det ca 204 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Åsane – Brann handikap fulltid 1-0 U – 4,00 i odds (spillestopp kl 1755)
Åsane rykket ned fra 1. divisjon sist sesong, men har ambisjoner om å rykke direkte opp igjen. De har beholdt de fleste spillerne, og har fått en bra start på sesongen.

De imponerte ikke i mandagens bortekamp mot Odd 2, men gjorde jobben i Skien og vant 1–0. Laget fra bydelen nord i Bergen har nå tatt 13 poeng på de seks første kampene, og ligger kun ett poeng bak Kjelsås som topper tabellen.

Følg Åsane – Brann torsdag klokken 18.00 her

Den eneste kampen Brann har vunnet med mer enn ett mål denne sesongen er cupkampen mot 4. divisjonslaget Arna-Bjørnar. Da endte det 6–1 til Brann.

Åsane er i toppen av sin 2. divisjonsavdeling, og vil sannsynligvis yte en helt annen motstand enn Arna-Bjørnar gjorde i cupens innledningsrunde.

Brann-trener Lars Arne Nilsen tar ikke lett på oppgaven som venter i 2.-runden. Derfor vil han heller ikke røpe hvilket lag han starter med på Myrdal, men bekrefter at Kristoffer Barmen er tilbake i troppen, og trolig får spilletid i cupkampen mot Åsane torsdag kveld.

Ifølge Bergensavisen vil Lars Arne Nilsen trolig hvile flere spillere, blant dem Håkon Opdal. Det betyr at Eirik Holmen Johansen vokter Brann-målet mot Åsane. Thomas Grøgaard overtar ganske sikkert for en skadet Ruben Kristiansen på venstrebacken, mens Daouda Bamba og Amer Ordagic starter sannsynligvis på benken til oppgjøret mot 2. divisjonsklubben.

Brann har vist bedre takter de siste ukene. De tok en sterk 2-1-seier på Aspmyra mot Glimt søndag. I den kampen var Brann i perioder virkelige gode, og spilte taktisk smart. Etter trepoengeren mot Glimt står Brann nå med tre seire på rad.

De mangler fortsatt den defensive tryggheten som var varemerke for Brann-laget sist sesong. De har kun klart å hode nullen i én av elleve kamper så langt denne sesongen. Ikke engang mot Arna-Bjørnar klarte de å tette igjen bakover. Åsane kan by på større utfordringer.

Åsane er uten tap i de fem siste kampene, og har ingenting å tape i denne matchen. Det er et perfekt utgangspunkt. Samtidig viser historien at kampene mellom disse to lagene ofte er jevne. På de fem siste innbyrdes oppgjørene har Brann vunnet tre kamper med ett mål og to kamper har endt uavgjort.

Denne matchen kan bli jevnere enn Brann-fansen liker det.

Åsane-trener Morten Røssland har noen utfordringer på skadefronten. Midtstopper Eirik Wollen Steen, som kom tilbake fra Bodø/Glimt før denne sesongen, er fortsatt skadet. I tillegg sliter flere med sykdom og småskader. Åsane-talentet Jonas Eide og Marius Bildøy, som er utleid fra Brann, er begge syke. Simen Lassen og Ole Didrik Blomberg er usikre på grunn av småskader.

At Brann er så enorm favoritt går vi ikke med på. Lars Arne Nilsen sine menn har en viktig kamp mot Rosenborg søndag, en kamp som garantert ligger i bakhode på bæåde trener og spillerne hos bortelaget. Brann skal gå videre, men jeg tror de må slite for seieren. Jeg tror Brann kun vinner denne kampen med ett mål. Det gir herlige 4,00 i odds. Denne kan ikke spilles som singel, men vi bruker den i en dobbel. Spillestopp er klokken 1755.

Dundee United – St. Mirren H 2,25 (spillestopp kl 20.40)

Premiership, playoff-finale. Kamp 1 av 2. Dundee United fortsetter jakten på en plass i Scottish Premiership.

St. Mirren endte på nest sisteplass i i toppdivisjonen denne sesongen, og gjestene kommer til Tannadice vel vitende om at de har tapt de to siste kampene mot Dundee United. Det siste tapet kom så sent som i februar på hjemmebane i den skotske cupen. Den kampen endte 2–1 til Dundee United.

Dundee United er i playoffen for tredje sesongen på rad. De har tapt mot Hamilton og Livingston de to siste gangene, og begge lagene har endt opp med å spille i Premiership. Vertene håper at de skal lykkes i sitt tredje forsøk på å komme opp igjen til øverste nivå i skotsk fotball.

De slo Inverness i begge semifinalekampene. De vant bortekampen 1-0, og på hjemmebane var de nådeløse og knuste Inverness 3–0. St. Mirren får det tøft på Tannadice.

St. Mirren rykket opp til Premiership sist sesong. De vant ligaen med tolv poeng sist sesong, men de tapte borte mot Dundee United. Ja, de har faktisk tapt de ni siste bortekampene på rad mot torsdagens playoffmotstander.

Laget har prestert dårlig på bortebane denne sesongen. De har kun vunnet tre av 19 bortematcher.

Dundee United er gjort til favoritter i denne kampen, og det tror jeg er rett. Vertene har vunnet åtte av de siste ti hjemmekampene sine, og jeg tror de tar første stikk i playoffen. Oddsen er 2,25. Denne kombineres med Brann-seier med ett mål mot Åsane. Det gir oss en frisk dobbel til 9 i odds.

Klikk her for å levere spillet