Gå til sidens hovedinnhold

Aston Villa har startet klatringen

Aston Villa gjorde en strålende snuoperasjon mot Chelsea lørdag og oppturen fortsetter mandag. Sjekk vårt oddstips.

Sportspills meny mandag
Oddstips 2: QPR innfrir endelig på hjemmebane
Tippetips: Topplagene garderes

Det er ingen blåmandag på Langoddsen denne mandagen, all den tid det spilles for fullt i England. Fem kamper skal spilles i Premier League og for øvrig er det kamper fra Championship, League One og League Two på mandagens langoddsprogram. Totalt finnes det 78 spilleobjekter på dagens liste.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Portsmouth - Watford
Portsmouth er nummer 18 med sine 28 poeng og har sju poeng ned til Nottingham Forest som ligger tredje sist. Formen er brukbar med 2-3-1 på de seks siste. tar brorparten av poengene sine på eget gress (6-3-2). Greg Halford (f) og Joel Ward (m) pådro seg begge sitt femte gule kort lørdag og soner følgelig karantene her. Watford ligger på plassen foran Portsmouth på tabellen med sine 30 poeng. Har faktisk åtte kamper på rad nå uten tap, men uavgjortfrekvensen er meget høy (3-5-0). Borte står Watford med 2-5-4. Ingen nye skader eller karantener for det formsterke bortelaget. Vi synes dette ser jevnere ut enn det oddssettingen indikerer og da er 3,05 på borteseieren det klart mest aktuelle alternativet mot et hjemmelag som har sentrale fravær.

Rotherham - Bradford
Hjemmelaget er ikke i knallform om dagen og står med moderate 2-1-2 på sine fem siste ligakamper. Ligger på ellevteplass og har fine 5-2-3 på hjemmebane. Det fordums Premier League-laget (sesongen 2001/02) Bradford strever med å komme seg tilbake og ligger igjen langt nede på tabellen. Nå er imidlertid formen kommet og Bradford er uten tap på sine fem siste (3-2-0) og står med tre strake seire. I forrige bortekamp ble topplaget Southend slått 1-0. Det var lagets første borteseier for sesongen. Lørdag ble fjerdeplasserte Shrewsbury slått 2-1 hjemme. Igjen synes vi hjemmelaget er blitt alt for stor favoritt (1,80) og her lokker borteseieren klart mest. 3,30 på at Bradford tar sin fjerde strake seier bør testes mandag.

Dagens avslag
Wolverhampton - Chelsea
1,38 på Chelsea-seier må nesten være en dårlig vits. Chelsea viser ikke form og ett poeng fra to hjemmekamper mot Fulham og Aston Villa er meget svakt. Svake Wigan holdt Chelsea til 1-1 og da er det ingen tvil om at forbedret Wolverhampton kan få poeng her. Styr unna.

Blackburn - Stoke
Hjemme har det vært nesten bare sorgen (2-0-7) for Blackburn og Blackburn har faktisk tatt flere poeng borte (1-4-5). Selv med den oppsiktsvekkende borteseieren mot manchester United lørdag er det svært vanskelig å stole på Blackburn. Stoke er vanskelige å slå og presterer bedre på bortebane denne sesongen. Dette ser vidåpent ut og vi lar disse lagene spille i fred.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Aston Villa - Swansea
Det har ikke gått på skinner for hjemmelaget denne sesongen, men vi blir ikke overrasket om Aston Villa får en flott andre halvdel av sesongen. Etter tap mot Liverpool og Arsenal hjemme, har Villa tatt fire sterke bortepoeng i møtene med Stoke og Chelsea. Fantastisk snuoperasjon borte mot Chelsea lørdag der 0-1 ble snudd til 3-1. Har dermed avansert til niendeplass med sine 23 poeng, men det er tolv poeng opp til Liverpool på sjetteplass. Darren Bent var tilbake på scoringslisten mandag og det er naturligvis godt nytt for Villa. Kaptein Stilian Petrov måtte forlate banen mot Chelsea og er usikker (betyr mest sannsynlig at han spiller), mens Darren Bent er aktuell for startelleveren igjen.

Swansea kommer fra to strake poengdelinger på eget gress. Først 1-1 hjemme mot QPR andre juledag, og deretter sterke 1-1 hjemme mot Tottenham lørdag. Fullt fortjent at Swansea fikk poeng i den kampen, mot et Tottenham-lag som så slitent ut i den andre omgangen. Borte er imidlertid Swansea svake, kun 0-3-6 til nå. Swansea-manager Brendan Rodgers hadde gjort seks endringer på sitt lag til Tottenham-kampen og er ventet å rokere også her.

Villa har ikke bedre enn 3-2-4 hjemme hittil, men det aner oss at Swansea brukte mye energi hjemme mot Tottenham for to dager siden og nå er det på tide at Villa innfrir på hjemmebane. Oddsen for hjemmeseier er dessverre ikke mer enn 1,70. Uansett så spiller vi Aston Villa mot bortesvake Swansea nå som vi tror Aston Villa har funnet flyten. Kampen kan spilles som singel, men vi velger å kombinere med lederlaget i Championship.

Brighton - Southampton
I utgangspunktet en litt vrien i kamp å vurdere, helt til vi fikk sjekket mannskapsstatus i de to lagene. For hjemmelaget er situasjonen ytterligere etter lørdagens bortetap mot Coventry.

Fire strake tap og 0-7 i målforskjell er de nakne fakta for nyopprykkede Brighton, som er innhentet av hverdagen etter en praktfull start på sesongen. Sjanseløse borte mot tabelljumbo Coventry lørdag (0-2). Har altså ikke scoret ett mål på sine fire siste ligakamper. Er hardt rammet av skader i øyeblikket og det tøffe kampprogrammet hjelper selvsagt ikke på. Tre av de fire siste er imidlertid spilt borte, hjemme går det normalt bedre for Gus Poyets mannskap. Tallene der viser 5-3-3.

Romain Vincelot and Ashley Barnes er fortsatt suspendert for sine røde kort mot Burnley før jul, mens Vicente Rodriguez, Inigo Calderon, Marcos Painter, Will Hoskins, Gary Dicker og Tommy Elphick alle var og er ute. Situasjonen ble forverret etter lørdagens bortetap mot Coventry. Lewis Dunk (f) fikk sitt tiende gule kort og er dermed suspendert mandag, Alan Navarro fikk sitt femte gule og må også sone. I tillegg pådro flankespilleren Craig Noone seg en hamstringsskade og når vi da teller opp er elleve spillere uaktuelle mandag. På den positive siden returnerer Liam Bridcutt etter karantene.

Southampton gikk på et overraskende hjemmetap mot bunnlaget Bristol City fredag kveld, men er fortsatt serieleder med to poengs margin ned til Middlesbrough. Formen er slett ikke på topp om om dagen, de fem siste seriekampene viser 1-2-2. Borte sprudler det ikke av Soton, der er ikke tallene bedre enn 3-4-4 og kun ett poeng er hanket inn på de tre siste borte. Ingen nye skader eller karantener for Southampton.

Tilsvarende møte i League One sist sesong endte 1-2. Med tanke på de voldsomme fraværene hos Brighton må dette være en ypperlig sjanse til å slå tilbake for Southampton og da spiller vi Southampton. 1,95 er oddsen for at Southampton kommer tilbake på vinnersporet og det er godkjent.

Vi får da en dobbel til 3,32 i odds og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 1 mandag (spillestopp kl 15.55)
Kamp 49 Aston Villa - Swansea 1,70 3,25 3,95
Kamp 57 Brighton - Southampton 3,05 3,00 1,95
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken