*Nettavisen* Sportspill.

Aston Villa slår tilbake

Foto: Pa Photos/Scanpix

Aston Villa har kun vunnet tre hjemmekamper, men lørdag blir det seier igjen. Sjekk vårt oddstips.

14.01.12 10:15

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Derby for tredje lørdag på rad
Tippetips: Vi garderer Liverpool og Chelsea
Premier League: Skade- og karanterapport
V75 Forus: 28 millioner til alenevinner

Lørdagens langoddsprogram består av 89 spilleobjekter og det er litt av hvert å velge fra. 12 dueller fra diverse verdenscup innleder dagens liste. I Premier League spilles det sju kamper, og det er også en rekke øvrige kamper fra England. Full serierunde i fransk Ligue 1, og selvsagt kamper fra Italia og Spania. I tillegg til ishockey fra både Norge og Sverige.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Doncaster - Cardiff
Goalgetter Billy Sharp er tilbake for hjemmelaget som ligger nest sist i øyeblikket og har fire poeng opp til Millwall over streken. Doncaster har forsterket laget sitt betydelig den siste måneden og står med flotte 3-1-0 på sine fire siste hjemmekamper. Seierene er kommet mot serieleder Southampton, ambisiøse Leicester og Barnsley. Cardiff spilte semifinale i ligacupen mot Crystal Palace tirsdag og har hatt et tøft program på slutten. Verdien ligger helt klart på hjemmeseieren her og 3,15 lokker på at Doncaster tar sin fjerde hjemmeseier på de fem siste forsøkene.

Middlesbrough - Burnley
Opprykksjagende Middlesbrough fikk et stygt skudd for baugen i den siste seriekampen andre nyttårsdag. 0-3 borte for Blackpool gjør at Middlesbrough ikke overtok tabelltoppen. Midtbanespilleren Barry Robson soner den andre av to kampers karantene. Midtbanekollega Nicky Bailey er ute i opptil åtte uker etter å ha blitt skadet nyttårsaften. Tre andre spillere må testes nærmere kampstart. Etter en flott periode med strake seire og ni poeng, måtte bortelaget gi tapt borte mot Leeds andre nyttårsdag, da spilte laget med en mann mindre i 60 minutter. Middlesbrough vant tilsvarende oppgjør med 2-1 i fjor og sliter med sentrale fravær. Burnley er kapable til å overraske her og slik oddsen er satt lokkes vi klart mest av friske 3,30 for borteseieren.

Dagens avslag
Vintersport
Dessverre har Norsk Tipping lagt seg på en svært lav oddsskala på sine vintersportdueller. Det gjør det enda mer vrient å finne gode spill. Hopperne fikk ikke prøve seg i Kulm fredag og da blir det helt bingo å forelå spill herfra. Hvordan formen til langrennsprinterne er etter Tour de Ski er heller ikke lett å forutse og heller ikke gutta med børse på ryggen (les skiskyting) frister. Nei, her må Norsk Tipping forbedre sitt produkt og gjøre disse duellene mer attraktive oddsmessig.

Liverpool - Stoke og Chelsea - Sunderland
Liverpool-fansen får ha oss unnskyldt, men 1,40 på Liverpool-seier hjemme mot Stoke? Den kan vi ikke kjøpe. Liverpool har spilt uavgjort i seks av sine ti hjemmekamper denne sesongen og vi må heller ikke glemme at laget spilte en krevende ligacupsemifinale mot Manchester City så sent som onsdag kveld. Stoke holder koken og leverer klart bedre på bortebane denne sesongen, kontra tidligere (4-1-5). Formen er strålende med 5-2-1 på de åtte siste i serien. I våre øyne dagens sikreste avslag, sammen med Chelsea hjemme mot Sunderland. 1,30 på Chelsea-seier ser nesten enda mer håpløst ut mot svært formsterke Sunderland.

Valencia - Real Sociedad
Superspiss Roberto Soldado soner karantene for hjemmelaget og da synes vi det er verd å sette bremsene på her. Leverer riktignok stort sett varene hjemme, men møter i kveld et Real Sociedad som står uten tap på sine seks siste seriekamper (2-4-0). Hjemmeoddsen er trykt ned til 1,30 i odds, det synes vi det er lett å si nei takk til.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Utover de tre kampene vi har foreslått på våre spilleforslag denne lørdagen var det selvsagt også flere andre alternativer. Et nesten skadefritt West Ham skal ses med bra sjanse borte mot Portsmouth, likeledes har Hull en bra sjanse hjemme mot Peterborough (men litt lav odds). i Frankrike vinner nok PSG i debuten for Carlo Ancelotti, mens Montpellier har flere viktige spillere i Africa Cup og Lyon har bra mulighet i toppoppgjøret til tross for bortebane. Godtgående Roma ses også med bra vinnersjanse borte mot et svekket Catania (to mann suspendert), og kanskje er vårt langskudd fra sist lørdag Rochdale (tapte da) et spennende alternativ hjemme mot Stevenage. Odds 2,75.

Aston Villa - Everton
Hele Norge (undertegnede inkludert) gikk på limpinnen og lanserte spill på Villa hjemme mot Swansea andre nyttårsdag, etter lagets sterke 3-1 seier borte mot Chelsea på nyttårsaften. Men Villa tapte helt fortjent 0-2 hjemme for normalt bortesvake Swansea, og Aston Villa er ikke lett å lese denne sesongen. Mannskapet skal i utgangspunktet holde et bra nivå, men det svinger av prestasjonene. Villa-fansen er garantert ikke fornøyd med 13. plass og kun 23 poeng. Betenkelig svake 3-2-5 på eget gress. Robbie Keane er hentet på to måneders lån fra Los Angeles Galaxy, men starter på benken og manager Alex McCleish satser på Thierry Henry-effekten. Shay Given er tilbake etter seks ukers skadefravær og går rett inn i startoppstillingen, men Carlos Cuellar og Chris Herd er begge ute.

Det er ikke veldig mye bedre hos lørdagens motstander Everton og hvor lenge skal David Moyes få lov til å disponere et så godt mannskap så skuffende?. Offensivt er det helt planløst, og Moyes føyer seg inn i rekken av engelske managere som kun har kompetanse på defensiv organisering og har lite å tilføre i den offensive delen. Sjanseløse borte mot Tottenham onsdag og Formen er skral 2-2-4 på de åtte siste. Borte står Everton med 4-1-5. Nysignerte Darron Gibson (fra Manchester United) går rett inn i Everton-troppen. Men med Phil Jagielka ute er det dårlig nytt for David Moyes at også stopperkollega Sylvain Distin er uaktuell lørdag. Urutinerte Shane Duffy kan få sin debut som midtstopper.

3-3-0 på de seks siste tilsvarende oppgjørene, men med Evertons faste midtstopperpar ute, tror vi arbeidsbetingelsene blir gode for Darren Bent, Gabriel Agbonlahor og eventuelt Robbie Keane lørdag. 1,70 var oddsen for Aston Villa seier hjemme mot Swansea andre nyttårsdag, i ettermiddag er oddsen på Villa-seier "steget" til 2,30. Nå må det være dags for at Aston Villa leverer igjen på hjemmebane og glem heller ikke at Everton har en krevende bortekamp mot Tottenham onsdag også i beina.

Kampen kan selvsagt spilles som singel og dagens første oddstips blir et singelspill på Aston Villa. Vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag 1 lørdag:
Kamp 55 Aston Villa - Everton 2,30 2,95 2,65
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.