Denne ukens søndagskupong består av fem kamper fra Premier League, to fra Championship, og fem fra spansk La Liga. Bonuspottens størrelse blir klart søndag formiddag. Innleveringsfristen er kl. 14.55.

Onsdag er det ca. 43 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her før 18.00.

PS: I forbindelse med overgang til nytt system er det noen visningsproblemer på mobil når det gjelder å få frem 432-rekkeren. Ved å snu telefon vannrett får man frem begge forslagene. Alternativt kan man manuelt legge inn de ønskede tegnene ut fra vårt 432-rekkers forslag som man kan finne nederst i denne artikkelen.

1. Chelsea - Liverpool
Chelsea hadde en på mange måter skuffende forestilling hjemme mot Brighton sist, og det endte da også med poengdeling etter at bortelaget fullt fortjent utlignet til 1-1 på overtid. Etter kamper var trener Thomas Tuchel meget frustrert og forklarte meget ettertrykkelig at de har store problemer med å sette sammen et lag med alle fraværene, skadene og covid-situasjonen. Det kom også frem i lyset at spissen Lukaku er misfornøyd med tingenes tilstand og måten laget spiller på, og dermed er det mye som ulmer i laget selv om de fortsatt er ubeseiret på de fem siste seriekampene med 2-3-0. De har fortsatt taket på 2. plassen med 42 poeng, men de har hele elleve poeng opp til suverene Manchester City nå, og fokus blir dermed å holde dagens motstander Liverpool (som ligger poenget bak med 41p) bak seg også etter denne kampen. De har fått tilbake en del spillere, men mange har lavt treningsgrunnlag og er langt fra på topp. Her er Chilwell, Christensen og James ute, mens Werner, Loftus-Cheek og Silva er usikre.

Liverpool røk også de på en skikkelig smell sist når de som store favoritter tapte 0-1 borte mot et veldig svekket Leicester-lag. Det var deres andre tap for sesongen, og begge har kommet her på bortebane. (2-3 for West Ham var det første). Uansett er formen fortsatt fullt godkjent sett under ett med 5-1-1 siste sju, selv om 2-2 mot Tottenham og 0-1 mot Leicester i de to siste er sjeldent laber poengsanking til de å være. Foran denne kampen ligger de som nummer tre på tabellen med 41 poeng, men de har en kamp til gode på Chelsea og to kamper til gode på ledende Manchester City så "The Reds" virker fortsatt å være laget som har muligheten til å kunne ta igjen serielederen. Men da bør de vinne her, og akkurat det har de klart de to siste sesongene med 2-1 i 2019 og 2-0 forrige sesong. Foran denne har trener Jürgen Klopp fått Covid-19, og han bli dermed ikke å se på sidelinjen under denne kampen. Flere spillere meldes smittet, der ryktene sier at det kan være snakk om Firmino, Alisson og Matip. Det vil svekke Liverpool som allerede har Phillips, Adrian og Thiago ute med skader, mens Robertsen er suspendert etter rødt kort sist. Origi og Minamino er også usikre her og dermed kan det bli en redusert utgave av Liverpool som stiller til start.

Det er to lag litt ute av form som møtes her. Det er også en god del usikkerhet knyttet til fravær, og vi tar den enkleste utveien. HUB.

2. Brentford- Aston Villa
Brentford spiller jevnt med de fleste og holder alltid stand i sine kamper. Dessverre ender det litt for ofte med knepne tap, og de siste har begge endt med tap etter 0-2 borte mot Brighton og 0-1 hjemme for Manchester City. En seier på de fem siste blir i tynneste laget, men med 20 poeng på sin 14.plass har de fortsatt ni poeng ned til nedrykksstriden. Hjemme har de hentet ti poeng på åtte kamper, og de sto med to strake seire over Everton og Watford her før tapet mot Manchester City sist. Skadene fortsetter å plage hjemmelaget som har Dasilva, Henry, Jeannier, Jørgensen og Raya ute, mens Ajer, Goode, Janelt og Mbuemo er usikre.

To poeng mer har Aston Villa som ligger på en 12.plass med 22 poeng. De har kommet seg litt etter sin stygge rekke med fem strake tap, og nå har de tatt fire seire på de sju siste kampene. Sist ble det likevel et hjemmetap 1-3 mot tabelltoer Chelsea, men totalt sett er formen i bedring da tapene den siste måneden har vært mot topplagene Manchester City (1-2), Liverpool (0-1) og Chelsea (1-3). Borte har de hentet seg ni poeng på ni kamper, noe som er helt på det jevne. Bailey og Nakamba er eneste skader, mens Mings må stå over med gule kort.

Nok en tett og jevn kamp denne, og en vinner er vrien å spå. Vi prøver UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Everton - Brighton
Denne sesongen har blitt som en vond drøm for Everton. Det er lite som sitter spillemessig, de har slitt med skader og fravær og fansen begynner å murre mot trener Benitez. Formen er ikke bedre enn 1-3-6 på de siste ti, men en liten opptur kom likevel sist når de klarte å kapre ett poeng borte mot Chelsea (1-1). Men det er nå over to uker siden sist de spilte, så mye er usikkert med tanke på hvor de står akkurat for øyeblikket. På den tiden slet Everton med fravær og Covid-19, mens nå ser fraværssituasjonen litt bedre ut for klubben som ligger helt nede på 15.plass med 19 poeng. De har fortsatt Richarlison, Mina og Townsend ute, mens Davies, Delph, Gray og Rondon også meldes usikre. Men det at Calvert-Lewin er tilbake fra skade er likevel et stort pluss foran denne.

Brighton har heller ikke for vane å vinne fotballkamper for tiden, for de står nå med kun en seier på de 13 siste i Premier League. Den kom nest sist med 2-0 hjemme over Brentford, mens borte har de spesielle 0-6-1 på de sju siste. De mange uavgjortresultatene gjør uansett sitt til at de fortsatt ligger på øvre halvdel med en 10.plass og 24 poeng, men de ligger litt i ingenmannsland med tanke på noe særlig å kjempe for. Med over ti poeng ned og ti poeng opp har de en relativt trygg tilværelse til tross for at de nå har en negativ målforskjell som viser 17-18. Brighton har så å si klink lik statistikk borte som hjemme så langt, og man skal aldri helt overse de taktiske ferdighetene til trener Graham Potter. Her er Dunk og Sarmiento ute med skader, mens Locasia og Trossard også meldes usikre.

Everton har fått tilbake noen spillere nå, og det kan hende de to ukene uten kamper har gjort de godt. Helt sikre er vi dog ikke, og Brighton har gjort det for vane å spille uavgjort i det siste. HU.

4. Leeds - Burnley
Med tre tap på rappen har Leeds mistet den litt positive trenden de var i for litt siden. Skikkelig bra har det vel aldri vært denne sesongen, men noen små seire ble det iallfall. Nå skal de sies at de har hatt knalltøft program den siste tiden, og tre tap mot Chelsea (2-3), Manchester City (0-7) og Arsenal (1-4) er kanskje ikke så overraskende. Verre enn det når man ser at de har sluppet inn hele 14 mål på de tre nevnte kampene, og det viser helt klart det største problemet for Bielsa og hans menn. Nå har de sluppet inn 36 mål, og to mål i mot pr kamp gir sjelden noe topplassering uansett om man scorer noen mål fremover på banen. 16.plassen deres med 16 poeng for øyeblikket betyr fem poeng ned til streken, men heldigvis er de en aning bedre her på hjemmebane med ti poeng på ni kamper. Cooper, Cresswell, Phillips, Rodrigo, Shackleton og Struijk er ute, mens deres viktige spiss Bamford meldes usikker.

Et av lagene under Leeds på tabellen er dagens motstander Burnley. De ligger akkurat nå under streken med elleve poeng, og dermed er dagens kamp mot Leeds en av de mer viktige på lenge. Dessverre er formen svak, og man må helt tilbake til seieren 2-0 over Fulham i mai (forrige sesong) for å finne sist gang de tok tre poeng her på bortebane. Nå har de 1-6-3 på de ti siste, og på bortebane står de med 0-4-5 så langt. De tapte 0-1 her forrige sesong, men selv om Leeds har hatt et bra tak på Burnley her på hjemmebane de ti siste årene har alle seks oppgjørene vært meget jevne. Her må de klare seg uten Barnes og Roberts, mens Brownhill, Cornet, Pope og Rodriguez er usikre.

Her bør Leeds endelig ha muligheter til å ta en ny seier. Burnley er dog flinke til å knipe poeng selv om de sjelden vinner. Vi ender opp med H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

5. Southampton - Newcastle
Denne kampen er utsatt, og vil derfor trekkes ved såkalt tendenstrekning. Anbefaler alle å se % på folkerekka før valg av garderinger. Status lørdag kveld: (51/27/22) H.

6. Blackburn - Huddersfield
Blackburn har siktet innstilt på opprykk, og nå går formen rett til himmels. Seks seire på rad har de, etter at de tok hjem nok en trepoenger sist med 2-1 over Barnsley. 9-1-1 på de elleve siste har ført klubben helt opp til en 3.plass med 45 poeng, og nå ligger de a poeng med Fulham på opprykksplass mens de har fire poeng opp til ledende Bournemouth som har en kamp mer spilt. Her på Ewood Park har de den beste hjemmestatistikken i hele ligaen med 29 poeng på 13 kamper, og 30 scoringer er også flest av alle på hjemmebane. Dack, Garrett og Rankin-Costello er ute her, mens Carter og Magloire er usikre.

Huddersfield har også funnet formen i det siste med tre strake seire og fem kamper uten tap. 1-0 borte mot Nottingham Forest sist var deres andre strake borteseier etter at de også slo Bristol City 3-2 nest sist. Den fine formen har ført Huddersfield opp på en playoffplass med 39 poeng, men de har kun poenget ned til QPR på 7.plassen. Aarons, Hogg og Vallejo er fortsatt skadet.

Blackburn har ett mål i sikte. Opprykk. Formen er flott, og de blir klare favoritter også her. H.

7. West Bromwich - Cardiff
Spillet sitter ikke helt for West Bromwich som sist gikk på en overraskende smell borte mot Derby når de røk 0-1. Det store problemet for WBA i det siste har vært i effektiviteten, for med kun tre scoringer på de sju siste kampene bli det ekstremt vanskelig å hente poeng. Med det i bakhodet er kanskje ikke 2-3-2 på de sju siste kampene så aller verst, men det er uansett langt under pari for West Bromwich som jakter opprykk. Den labre formen har nemlig ført de ned på en 4.plass, og 41 poeng betyr at de nå har fire poeng opp til Fulham og Blackburn på 2-3.plass selv om de har det tetteste forsvaret i serien med kun 18 baklengs. Bryan og O'Shea er fortsatt ute, mens Zohore og Snodgrass er usikre.

Cardiff er kanskje i så måte en fin motstander for West Bromwich, for deres 42 baklengs er nest flest i Championship og helt klart den største grunnen til at de ligger helt nede på 20.plass. De har 22 poeng, og med tre poeng ned til Peterborough under streken kan det hende de begynner å kjenne at det brenner litt ekstra. Det ble et nytt tap sist med 0-3 borte mot Bournemouth, men 3-1-3 på de siste sju er likevel ikke så verst for Cardiff som røk på en fryktelig rekke med åtte strake tap for noen måneder siden. Det er verd å merke seg at Cardiff er mye bedre borte enn hjemme (15 poeng, kontra sju poeng hjemme), men 24 baklengs på bortebane er fortsatt nest flest av alle. Bowen og Vassell er skadet, mens Bacuna står over med rødt kort.

West Bromwich strever med å score mål, men Cardiff slipper inn to mål i snitt pr bortekamp. Vi ender opp med H, men helt sikre er vi ikke.

8. Atletico Madrid - Rayo Vallecano
Atletico Madrid har vært gjennom en tøff sesong, og med 17 poeng opp til ledende Real Madrid er tanken om nytt gull allerede over. Men en medalje er ikke like langt unna, og før denne kampen ligger de på en 5.plass med 29 poeng. Laget som akkurat nå har de fjerde og siste CL-plassen er dagens motstander Rayo Vallecano på 30 poeng, og dermed vil Atletico Madrid overta deres plass med seier her. Men ligaformen har vært ytterst svak med fire strake tap, hvor de startet med hjemmetap 1-2 for Mallorca før de røk på tre bortetap på rad og rekke mot Real Madrid, Sevilla og Granada. Hjemme står de fortsatt med respektable 15 poeng på åtte kamper, og de har vunnet de åtte siste hjemmekampene mot Rayo Vallecano. Atletico sliter en del med Covid-19, og her mangler de både Griezmann, Joao Felix, Koke, Llorente, Herrera og Savic i tillegg til trener Simeone som også er smittet.

Rayo Vallecano har vært den store overraskelsen i La Liga denne sesongen, og det nyopprykkede laget ligger helt oppe på en 4.plass med 30 poeng. Formen er fin med 3-1-1 siste fem, men det er en viktig ting man må ta med i beregningen når det gjelder Rayo Vallecano. For på hjemmebane er de seriens beste med 25 poeng på ni kamper, mens her på bortebane er de ytterst svake med fem poeng på ni kamper. Det er blant ligaens svakeste, og de har tapt fire av de fem siste, senest 0-2 mot Villarreal. Foran denne har de dessverre en haug fravær knyttet til Covid-19, hvor blant andre Falcao, Trejo, Catena, Ciss, Comesana, Dimitrievski, Garcia, Moreno, Nteka, Pozo ++ kan være ute.

Atletico Madrid har skuffet, men skal tross fravær være greie favoritter her mot bortesvake Rayo. H.

9. Elche - Granada
Ukens "bunnkamp", hvor Elche ligger på 17.plass rett over streken foran dette oppgjøret. de ligger a poeng med Alaves under streken og ett poeng foran Cadiz som har 14 på nest siste plass. Elche tok en meget viktig hjemmeseier sis når de slo bunnrival Cadiz 3-1, men det var også deres eneste seier på de ti siste. Sist holdt de på å gjøre det store når de hentet opp 0-2 til 2-2 borte mot Barcelona på Nou Camp, men det endte dessverre med tap 2-3 til slutt. Det er her hjemme på Estadio Manuel Martinez Valero Elche tar de fleste poengene sine, men sist sesong var det Granada som gikk seirende ut med 1-0 etter en jevn kamp. Elche har mange spillere med Covid-19, og bl.a Benedetto, Boye, Guti, Marcone, Milla, Mojica, Perez og Roco kan være ute her.

Granada lå lenge nede i sumpa, men etter 3-2-0 på de fem siste er de nå plutselig helt oppe på en 12.plass med 22 poeng. De har fått et forsprang på sju poeng ned til streken, og det er særlig tre strake hjemmeseire over Alaves (2-1), Mallorca (4-1) og Atletico Madrid (2-1) som er grunnen til det. Særlig seieren over Atletico Madrid sist var sterk, men nå er det bortekamp som gjelder, og der har Granada hentet åtte poeng på tolv kamper. For bortelaget er Rochina og Lozano skadet, mens Bacca, Escandell, Escudero og Neva er ute med sykdom.

Hjemmelaget sliter tøft med Covid-19, men de kommer til å gjøre alt for å hindre et tap her. Poengdeling er ikke usannsynlig, men vi dekker opp med HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Alaves - Real Sociedad
Alaves befinner seg under streken for øyeblikket med 15 poeng, og det er lite positivt å spore formmessig med 0-1-4 på de fem siste. De to siste viser tap mot Rayo Vallecano (0-2) og Villarreal (2-5), mens deres siste hjemmekamp endte med ett poeng mot Getafe (1-1). På tross av den dårlige formen ligger de a poeng med Elche og Getafe rett over streken, og en seier her ville fort betydd sikker plass etter denne runden. Hjemme er det ikke så aller verst med ti poeng på ni kamper, og forrige sesong klarte de å knipe med seg et poeng her etter 0-0. Navarro virker som eneste fravær for hjemmelaget foran denne.

Real Sociedad hadde en lenge en flott fremskutt plassering i serien, og de var også serieleder en stund. Men så har det meste sagt stopp, og nå har de null poeng og 0-0-4 på de fire siste. Sist ble det tap 1-3 hjemme for Villarreal, og de har falt helt ned på en 6.plass på tabellen med 29 poeng. De har dermed fortsatt taket om den siste E-cupplassen, men det er meget jevnt, og både Barcelona og Valencia har 28 poeng mens Atletico og Rayo Vallecano på plassene over har 29 og 30. Også Real Sociedad kommer ganske fulltallig her, men Oyarzabal må stå over med rødt kort mens Monreal og Fernandez er skadet.

Real Sociedad blir favoritter, men formen er svak og Alaves kan klare et poeng her som de gjorde forrige sesong. UB.

11. Betis - Celta Vigo
Betis er et av formlagene i ligaen der de hadde fire strake seire før det sa stopp sist når de tapte 2-3 borte mot Athletic Bilbao. Likevel er sesongen er stor opptur for klubben fra Sevilla som ligger helt oppe på en sterk 3.plass med 33 poeng etter 18 kamper. De har vunnet sine to siste hjemmekamper med 4-0 over Real Sociedad og 3-1 over Levante, og hjemmeformen viser helt kurante 17 poeng på ni kamper.

Her møter de Celta Vigo som tok en viktig trepoenger sist hjemme kot Espanyol med 3-1. Dermed kom de seg bort fra den verste bunnstriden, og nå er de oppe på 14.plass med 20 poeng. De har fem poeng ned til nedrykk, og akkurat borteformen er ikke så verst med tolv poeng på åtte kamper. De har klart å holde ganske tett bakover, og sju baklengs på åtte bortekamper er faktisk tredje minst i hele ligaen. Det skal dog sies at de ikke har spilt mot særlig mange fra øvre halvdel på bortebane hittil denne sesongen.

Betis viser bra form, og vi gir de tilliten igjen her selv om Celta Vigo har ganske bra bortestats. H.

12. Mallorca - Barcelona
Mallorca røk ganske greit 1-4 borte mot Granada i sin siste kamp, men kampene før der var av det bedre slaget med 2-1 borte mot Atletico Madrid og 0-0 hjemme mot Celta Vigo. Akkurat her på hjemmebane har øygruppen nå spesielle 0-4-0 på de fire siste, og mens poengdeling mot Sevilla (1-1) var godkjent kan man kanskje ikke si det samme om 2-2 mot Elche og 0-0 mot Getafe og Celta Vigo. Likevel henter de nok poeng til å holde seg unna bunnen, og med 20 poeng ligger de ganske ok plassert på sin 15.plass md fem poeng ned til streken. Hjemme er de alltid med på notene, og tolv poeng og 8-7 på ni kamper er greit levert. De mangler sin del av spillere her med Covid-19, og Angel, Costa, Kubo, Mboula, Raillo, Ruiz, Sedlar og Sevilla er alle ute med sykdom.

Barcelona har kommet seg bittelitt i de siste kampene, og står med 2-2-1 på de fem siste etter at de slo Elche 3-2 nest sist før det ble 1-1 borte mot Sevilla sist i en kamp de burde vunnet etter at de hadde det meste av spillet etter en tidlig utvisning til hjemmelaget. De jakter fortsatt både medaljer og E-cup, men akkurat nå har de ingen av delene der de ligger som nummer sju på tabellen med 28 poeng. Det er mange om beinet akkurat i den klyngen der, og det skiller kun to poeng opp til Rayo Vallecano på 4.plass som gir CL neste sesong. De har slitt på bortebane så langt med åtte poeng på åtte kamper, og her er de hardt preget av Covid-19. De må de klare seg uten blant andre Griezmann, Braithwaite, Alves, Coutinho, Dembele, Demir, Depay, Dest, Garcia, Gavi. Pedri, Roberto, Umtiti, Wague, Ezzalzouli og Bald som alle er ute med skader eller sykdom.

Hadde ikke Barcelona vært så preget av fravær hadde vi gått for en borteseier. Nå bli det mer bingopreget og vi må doble opp med UB.

Sportspills 96-rekker:
1. Chelsea - Liverpool HUB

2. Brentford- Aston Villa UB

3. Everton - Brighton HU

4. Leeds - Burnley H

5. Southampton - Newcastle H

6. Blackburn - Huddersfield H

7. West Bromwich - Cardiff H

8. Atletico Madrid - Rayo Vallecano H

9. Elche - Granada HU

10. Alaves - Real Sociedad UB

11. Betis - Celta Vigo H

12. Mallorca - Barcelona UB


Sportspills 432-rekker:
1. Chelsea - Liverpool HUB

2. Brentford- Aston Villa HUB

3. Everton - Brighton HU

4. Leeds - Burnley HU

5. Southampton - Newcastle H

6. Blackburn - Huddersfield H

7. West Bromwich - Cardiff H

8. Atletico Madrid - Rayo Vallecano H

9. Elche - Granada HUB

10. Alaves - Real Sociedad UB

11. Betis - Celta Vigo H

12. Mallorca - Barcelona UB