Gå til sidens hovedinnhold

Åtte mann kjemper om å møte Magnus Carlsen til tittelkamp

I tre uker skal åtte av verdens fremste sjakkspillere konkurrere om å få møte Magnus Carlsen til tittelkamp. Turneringen ser du her.

Koronaviruset skaper enorme utfordringer for sport og idrett verden over og tirsdag ble det kjent at fotball-EM utsettes til 2021. I tillegg er det utsettelser og innstillinger over en lav sko innen sportens verden.

Men fortsatt er det litt som skjer. Både i Tyrkia og i Russland er det spill i øverste fotballdivisjon og i Sør-Amerika er det fremdeles spill i noen ligaer.

Også i sjakkens verden er det restriksjoner, men i Jekaterinburg i Russland spilles det kandidatturnering. Kirill Alekseenko, Jan Nepomnjasjtsjij, Anish Giri, Wang Hao, Fabiano Caruana, Ding Liren, Aleksandr Grisjtsjuk og Maxime Vachier-Lagrave skal i tre uker sitte nærmest innesperret på luksushotellet Hyatt Regency. I løpet av tre uker, skal det kåres en vinner og i slutten av desember skal denne vinneren møte Magnus Carlsen til tittelkamp.

Klikk her for å spille på dagens kandidatrunde

Se med norske kommentatorer under:

Se med engelske kommentatorer (avansert) under:

Turneringen skal foregå uten publikum og deltagere og dommere skal sjekkes av sykepleier før spillet starter. Magnus Carlsens forrige VM-motstander Fabiano Caruana er den største favoritten, mens kineseren Ding Liren er den nest største favoritten, men de seks øvrige er også karer som vet å kunne "flytte" en sjakkbrikke.

Det er fire kamper som skal spilles onsdag. Norsk Tipping har odds på alle kampene og i motsetning til fotball, ishockey og håndball det uavgjortoddsene er høye, er remis stort sett alltid "favoritt" i sjakk.

Klikk her for å spille på dagens kandidatrunde

Kommentarer til denne saken