Pierre-Emerick Aubameyang jubler etter at Arsenal slo ut Valencia i semifinalen. Nå møter de London-rival Chelsea i finalen i Baku. (AP Photo/Alberto Saiz)
Pierre-Emerick Aubameyang jubler etter at Arsenal slo ut Valencia i semifinalen. Nå møter de London-rival Chelsea i finalen i Baku. (AP Photo/Alberto Saiz) Foto: Alberto Saiz (AP)

Aubameyang er en scoringsmaskin

Han har scoret 31 mål på 50 kamper for Arsenal denne sesongen. Vi tror at Pierre-Emerick Aubameyang kan gjøre livet surt for Chelsea-forsvaret.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
V75 Bjerke: Vi spiller med tre bankere i V75-spillet
Tippetips: Europa League-finale på midtukekupongen
Oddssingel Europa League-finalen: Vi tror ikke 90 minutter er nok i finalen
Oddsspesial Europa League-finalen: Chelsea-stjernen vil avslutte med stil
Oddsspesial Europa League-finalen 2: Aubameyang er en scoringsmaskin
Champions League-finale lørdag: Legendene fra Tottenham og Liverpool som lagde TV-show sammen

Det hersker absolutt ingen tvil om at onsdagens høydepunkt finner sted i Baku! I Aserbajdsjan spilles nemlig Europa League-finalen mellom Chelsea og Arsenal. Et london-derby der masse står på spill. Det er ikke mye annet denne onsdagen, men U20-VM ruller videre. Mens for dere som følger med på tennis, så skal vår egen Casper Ruud ut i andre runde i French Open. Sistnevnte er faktisk videre i både singel og dobbel. Vinner han dagens kamp er det trolig et møte med Roger Federer som venter i runde tre.

NB! Førstepremiepotten i Vikinglotto er på 101 millioner kroner i kveld. Lever kupongen her!

Chelsea - Arsenal - Scorer Pierre Aubameyang? Ja 2,30 (spillestopp kl. 2055)

Klikk her for å levere dette spillet

Dette er den første helengelske Europa League-finalen gjennom tidene, og vi tror denne matchen ender med scoringer i begge ender av banen.

En ting som ikke kan ignoreres før Europa League-finalen er den svake defensive statistikken til Arsenal på bortebane. The Gunners har sluppet inn 31 mål på 18 bortekamper, og kombinert med alle scoringene til angrepsrekken deres, så har London-klubben vært involvert i mange underholdende kamper.

Faktisk har 20 av deres 27 bortekamper denne sesongen endt med tre mål eller mer, og jeg tror også det blir flere mål i onsdagens finale.

For Chelsea har også vært involvert i flere kamper med mange mål denne sesongen. Syv av de siste ti Europa League-kampene til Stamford Bridge-klubben har endt med tre mål eller mer.

Fakta viser i tillegg at fem av de siste syv Europa League-finalene har vært målrike. Derfor vil det være et bra tips å spille på at det scores over 2,5 mål i kampen. Oddsen er imidlertid bare 1,75. Det er ikke særlig fristende. Da mener jeg det er mer interessant å se på hvem man tror kommer til å score målene.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Pierre-Emerick Aubameyang er i kjempeform, og jeg tror han kommer på scoringslisten i Baku. Gaboneseren har scoret 31 mål på 50 kamper for Arsenla denne sesongen. Åtte av målene har kommet på elleve kamper i Europa League, inkludert et hat-trick to get on the score-sheet in Baku, with the Gabonese marksman npå bortebane mot Valencia i semifinalen. Aubameyang vil spille i Champions League neste sesong, og jeg tror han gjør sitt for at det skal skje.

At Aubameyang scorer gir 2,35 i odds. Det er ikke imponerende odds, men jeg vil likevel anbefale spill på mål til Gabon-spilleren. 

Klikk her for å levere dette spillet

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør