SJOKKEXIT: Spania er ute av VM med null poeng og 1-7 i målforskjell etter de første to kampene.
SJOKKEXIT: Spania er ute av VM med null poeng og 1-7 i målforskjell etter de første to kampene. Foto: Manu Fernandez (Ap)

Australia kan gjøre Spanias fiasko komplett

Flott odds på at Spania taper for tredje gang i årets VM.

Kommersielt

Sportspills meny mandag:
VM-tips 1:Er Nederland gode nok?
VM-tips 2: I kveld blir det Oscar-fest
VM-tips 3:
Thiller i gruppe A
Tennis Wimbledon:Nettavisen vurderer turneringen

V64 Halmstad:Carsten byr på et mulig dansk sjokk
V65 Biri:Lerum har deilige godbiter på gang

I kveld kan vi spille på fire VM-kamper på langoddsen, Australia - Spania, Nederland - Chile, Kroatia - Mexico og Kamerun - Brasil.

Vi starter dagen med et langskudd fra gruppe B.

Dagens VM-langskudd

Australia – Spania H


At Australia – Spania skulle bli en fullstendig betydningsløs match i gruppe B er i utgangspunktet ikke helt overraskende. For hvis Spania hadde gjort jobben mot Chile og Nederland, slik mange eksperter spådde før mesterskapet startet, ville Spania i praksis ha vært gruppevinner nå. I stedet er altså kampen blitt betydningsløs fordi både Australia og Spania allerede er ute av mesterskapet.

Spania har bare spilt én god omgang så langt (første 44 minuttene mot Nederland). De tre øvrige omgangene har vært et mareritt uten like, og de regjerende mesterne står med null poeng og minus seks i målforskjell før kveldens avsluttende kamp.

Ingen av lagdelene har fungert som normalt, og når heller ikke arbeidsinnsatsen har vært i nærheten av normal standard, har Spania stått for en av tidenes største VM-fiaskoer.

Det er ventet at Vicente del Bosque gjør flere endringer på laget, og hvis vi skal tro den spanske avisen Marca, kan spillere som Mata, Villa, Cazorla, Koke, Albiol, Juanfran og Reina få sjansen fra start.

Selv om Australia heller ikke har tatt et eneste poeng så langt, kan spillerne stille med hevet hode når nasjonalsangen Advance Australia Fair spilles rett før klokken 18 i kveld. Laget har levert to meget gode kamper og tidvis levert gnistrende angrepsspill. Med litt mer mesterskapsrutine og marginer på riktig side, kunne laget tatt poeng både fra Chile og Nederland.

Tomålsscorer Tim Cahill må stå over kampen grunnet karantene, noe som svekker angrepet. Det er godt mulig at det blir gjort noen endringer på det australske laget, men trolig ikke i samme omfang som hos spanjolene.

Oddsen på kampen er satt til 7,50 – 4,55 – 1,32. Her frister H klart mest. Spanjolene kommer til å reise hjem i skam uansett hvordan kveldens kamp ender, mens Australias spillere vil bli hyllet som helter dersom det skulle bli seier over de regjerende verdensmesterne. Vi tror Australias grovarbeidere kommer til å løpe skjorta av seg også i kveld, og det kan holde mot desillusjonerte spanske stjerner.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus