Gareth Bale Wales
Gareth Bale Wales Foto: John Walton/SCANPIX

Bale sender Wales til himmels

Wales kan endelig stille med sine beste menn og da skal laget ha en flott sjanse hjemme mot Østerrike onsdag.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 2: Irland favoritt - nei takk
Tippetips: Kan Zlatan slå Messi?
V65 Bjerke: Rauen ordner opp
Viking Lotto: 148 millioner i potten onsdag
V4 Axevalla: 112 ble til 113

Onsdagens langoddsprogram er spekket med høyinteressante privatlandskamper i fotball der kanskje England - Brasil er den aller mest interessante sett med norske øyne. Men Nederland - Italia, Frankrike - Tyskland og Sverige - Argentina er heller ikke til å kimse av. I Afrikamesterskapet spilles begge semifinalene i dag, mens Aksel Lund Svindal jager VM-gull i Super-G i formiddag. Håndball er det også på listen med kamper både i Postenligaen for menn og kvinner.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Nederland - Italia B 3,30
Treningskamp i Amsterdam. Nederland avsluttet fjoråret med fire strake seire i VM-kvaliken før det ble 0-0 i en treningskamp mot Tyskland i midten av november. Spillere som Maartin Stekelenburg, John Heitinga, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder og Arjen Robben er ikke med i troppen for fjorårets store EM-skuffelse. Nederland stiller med andre ord ikke toppet til denne treningskampen. Fjorårets tapende EM-finalist Italia har hatt en flott innledning på VM-kvalifiseringen og står med ti poeng etter fire spilte kamper. Poengtapet kom borte mot Bulgaria (1-1). Er ikke like spreke i treningskamper og tapte 1-2 hjemme for Frankrike 14. november i fjor. Giorgio Chiellini, Federico Balzaretti, Christian Maggio, Claudio Marchisio og Sebastien Giovonco er ikke med til Amsterdam, men trener Cesare Prandelli stiller et bra lag med blant andre Pirlo, Montolivo, Buffon, Balotelli og det nye stjerneskuddet El Shaarawy er alle ventet å starte. Veldig skjev oddssetting i denne kampen og her må det være verd å prøve Italia som et langskudd. 3,30 er veldig høyt og skal vi tro at Balotelli viser seg frem igjen?

England - Brasil H 2,80
Undertegnede har ikke vært den som har jaktet det engelske landslaget de siste årene, men i kveld tror vi England er verd å teste. At Brasil henter tilbake Ronaldinho kan ikke være noe pluss og selv om England mangler noen spillere, må England ha bedre sjanser enn det oddssettingen indikerer. Kampen spilles tross alt i London og vi ville satt even odds på denne. Dermed må 2,80 på England testes som et langskudd.

Norsk Tipping

Dagens avslag
Norge - Ukraina

Kampen spilles på nøytralt gress i Sevilla, Spania. Norge leverte 5-2-3 på ti offisielle kamper i 2012. 2013 ble innledet med 1-0 seier over Sør-Afrika og 0-0 mot Zambia på treningsleir i januar, det var med reduserte mannskap. Moa, Joshua King og Håvard Nordtveit har alle meldt forfall, mens kaptein Brede Hangeland er usikker. Aleksander Søderlund er skadet og trolig går Daniel Braaten rett inn i startoppstillingen. Etter 0-3-3 på seks landskamper avsluttet EM-vert Ukraina med 1-0 seier borte mot Bulgaria i siste offisielle kamp i 2012. Spesielt hjemmetapet for Montenegro i siste VM-kvalkamp i 2012 var svakt, men 1-1 borte mot England var desto sterkere. Står med svake 0-2-1 på de tre VM-kvalifiseringskampene laget har spilt og har allerede åtte poeng opp til gruppeleder Montenegro. Ukraina er muligens det beste laget, men dette er privatlandskamp og ukens sikreste helgardering på tippekupongen. Da er det selvsagt ikke noe å bry seg om på Langoddsen.

Norsk Tipping

Dagens spill
Wales - Østerrike

Oppgjør mellom to nasjoner som ikke preger landslagsfotballen. Kampen spilles i Swansea, Wales. 2012 ble ikke noe godt år for walisisisk landslagsfotball og seks av sju landskamper ble tapt. Begredelige 1-0-3 i de fire første VM-kvalifiseringskampene og toget er nesten gått før det har begynt. Seieren kom forøvrig hjemme mot Skottland i den siste kvalkampen (2-1). Har etterpå det tapt 0-2 borte for Kroatia i en treningskamp (16.oktober).

Wales-manager Chris Coleman har tatt ut denne troppen: Lewis Price (Crystal Palace), Boaz Myhill (West Bromwich), Owain Fon Williams (Tranmere), Ashley Williams (Swansea City), Ashley Richards (Swansea), Sam Ricketts (Bolton), Chris Gunter (Reading), Adam Matthews (Celtic), Jack Collison (West Ham), Andy King (Leicester), Ben Davies (Swansea), Joe Allen (Liverpool), Aaron Ramsey (Arsenal), David Vaughan (Sunderland), Joe Ledley (Celtic), Gareth Bale (Tottenham), Hal Robson-Kanu (Reading), Sam Vokes (Burnley), Simon Church (Reading), Craig Bellamy (Cardiff), Joel Lynch (Huddersfield), Craig Davies (Bolton).

En brukbar åpning, men heller ikke mer av Østerrike som står med 1-1-1 i sine tre første VMkvalifiseringskamper (i gruppe med Tyskland og Sverige blant annet). Tapet kom hjemme mot Tyskland (11.september) og i den kampen var Østerrike svært uheldig som ikke fikk med seg poeng (1-2). Skuffet imidlertid med å tape 0-3 hjemme for Elfenbenskysten i en treningskamp i Linz 14. november og har ikke vært i aksjon siden.

To lag som har åpenbare mangler dette, men Wales kan endelig stille med sine beste spillere. Norsk Tipping trår til med spreke 2,40 på hjemmeseier i Swansea og dette må være et av onsdagens aller mest interessante spill. Kampen kan dessverre ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

Skottland - Estland
Treningskamp i Aberdeen og første kamp for Gordon Strachan som skotsk landslagssjef. Skottland er trolig allerede avhengt i kampen om VM-billett til Brasil etter svake 0-2-2 på sine fire første kvalkamper. Sleit seg inn til 2-1 seier borte mot Luxembourg i siste treningskamp 14. november. Charlie Adam, Steven Fletcher og Robert Snodgrass er blant spillerne som starter.

Estland har heller ikke skremt vannet av sine motstandere i VM-kvaliken og står med 1-0-3 etter sine fire første kvalkamper. Seieren kom borte mot svake Andorra (1-0). Var på turne i Asia i november og endte opp med 2-1 seier mot Oman og 2-1 tap for Forente Arabiske Emirater da.

Vi får tro at Strachan får litt sving på dette skotske laget og da skal Estland være en overkommelig motstander. 1,45 for hjemmeseier er selvsagt ikke noe til å frysninger på ryggen av, men siden Wales er hovedspillet handler det om å komme seg "gjennom" og da velger vi Skottland som kombinasjonsobjekt.

Vi får da en dobbel til 3,48 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 onsdag (spillestopp kl 20.45):
Kamp 155 Skottland - Estland 1,45 3,40 5,20
Kamp 161 Wales - Østerrike 2,40 2,90 2,40
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus