*Nettavisen* Sportspill.

Bandy for alle penga

Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX (SCANPIX)

Ullevål og Solberg får full tillit. Les hvorfor i dagens oddstips.

Langoddsen byr på litt over 30 objekter, fordelt på brasiliansk og engelsk fotball, finsk og svensk ishockey, norsk bandy og håndball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
60. IK Oskarshamn - Malmö Redhawks H 2,30
I Allsvenskan kan alle slå alle, og vi synes denne serien er best egnet for langskudd, til tross for at vi selv har spilt både favoritter og langskudd herfra allerede. Ustabile Redhawks feiler med jevne mellomrom, spesielt denne sesongen, og møter ganske tøff motstand her. Oskarshamn til 2,30 blir dagens langskudd.

Dagens avslag
53. Skellefteå - Brynäs - over/under 5,5 mål B 1,45
Begge disse scoret jevnt og trutt før landslagsoppholdet, og at under er gjort til så stor favoritt kan bare en statistiker redegjøre for. Spill på over/under handler ikke bare om å se i bakspeilet og telle antall over og under forrige sesong og videre bakover, det handler mye mer om hvordan formen til de to motstanderne er akkurat i dag, mener vi. Brynäs kommer fra 4-3 borte mot HV 71, Skellefteå spilte 2-2 hjemme kot Växjö før landslagsoppholdet. At det har vært et lite spilleopphold kan øke sjansen for grums og feil. 1,45 på under blir dagens avslag, spill på over blir aktuelt.

Dagens spill
Mange vil sikkert spille på ishockey, fotball eller håndball i dag, men her i gården skal det spilles på bandyobjektene. Det er tidlig i sesongen, men bandymiljøet i Norge befinner seg i stor grad der undertegnede bor, og vi er ganske godt informert på et par av lagene. Et av dem, Ullevål, mener vi er en sterk vinnerkandidat denne runden, mens Ready skal ut i en av sesongens tøffeste hjemmekamper.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

63. Høvik - Ullevål
Høvik endte nest sist forrige sesong, Etter en brukbar start fikk de det tungt mot slutten, og måtte spille nedrykkskvalik. Der slo de både Snarøya og Øvrevoll/Hosle med god margin, og at det faktisk skulle bli nedrykk var det aldri snakk om, til det er forskjellen på øverste og nest øverste nivå for stor.

Høvik hadde et lite snev av kjøpelag over seg forrige sesong, mange unge russere og noen svensker ble hentet inn, det kan være positivt, men det tar tid å få gjengen samspilt. Før årets sesong har Høvik slitt litt med å samle et skikkelig lag og få trent nok sammen, og med tap 4-11 for Stabæk på søndag er det klart at Høvik har et stykke igjen. Dette er et lag som kan komme utover i sesongen, men det kan ta litt tid før den første seieren er i boks, tror vi.

Ullevål åpnet med å tape 3-4 for Ready i en kamp de ikke klarte å utnytte alle mulighetene sine og overtallspill like godt. Forrige sesong ble de nummer 5 av 8, og laget er forsterket ytterligere siden da. Norges landslagskeeper Christopher Smerkerud er tilbake fra svenske Gripen, og i tillegg til at man har beholdt en god svensk spiller fra forrige sesong har et par til kommet over grensen. Stammen fra i fjor er der fortsatt. Ullevål skal ha et høyt maksnivå med denne spillerstallen og blir en joker til å blande seg inn helt i toppen.

Det er lite eller ingen skader nå i begynnelsen av sesongen, selv om de fleste klubbene har vært på treningsleire både her og der. Ullevål blir ganske klare favoritter på Hauger isbane, kampen spilles der, siden Høvikbanen vannes og er stengt frem til det ligger skikkelig is. Borteseier på nøytral bane til 1,60 brukes i en dobbel.

65. Ready - Solberg
Ready var fast bunnlag i Eliteserien flere sesonger på rad, men de tider er ettertrykkelig forbi. Etter bronsen i 2010 ble Ready nummer 4 i serien forrige sesong, bare to poeng unna sølvet, som de burde tatt, men i stedet klappet de litt sammen mot slutten. Men alt i alt var forrige sesong en stor suksess, og nå har man troen på at dette kan gjentas. Ny trener er på plass, et par nye spillere også, og selv om man hadde en god keeper forrige sesong, har man forsterket med enda en solid målvakt. Ingen har reist, og Ready åpnet bra med 4-3 over naboen Ullevål i første runde.

Solberg har vært landets beste bandylag i flere sesonger på rad. De vant serien forrige sesong også, selv om de etter en meget god start senket nivået flere hakk mot slutten og stoppet på 12-0-6 totalt, bare poenget foran Stabæk. I NM gikk de på flere smeller mot Mjøndalen i semifinalene og misset finalen, så det knytter seg en viss spenning til hvor gode de er i år. Åpningskampen mot Mjøndalen fikk de utsatt på grunn av ismangel, så dette er serieåpning for Solberg. De spilte 4-4 mot Drammen og slo Mjøndalen 6-4 i en treningsturnering på Marienlyst i Drammen nylig.

Spillende trener, motivator, midtbanekjempe og playmaker Thomas Moen har gitt seg i Eliteserien, men man har klart å hente tidligere Solberg-spiller Marius Austad tilbake fra Sverige, han er nå spillende assistenttrener.

Solberg taper neppe mange kampene denne sesongen heller, og de har tradisjoner for å starte godt. Bortekamp mot Ready er slett ikke noen lek, men når vi får 1,80 på Solberg begynner det å ligne noe, de vant 6-2 forrige gang de besøkte Gressbanen. Borteseier til 1,80 brukes i en dobbel som gir 2,88 totalt. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

63. Høvik - Ullevål 2,25 5,45 1,60
65. Ready - Solberg 2,00 5,00 1,80

Total odds 2,88

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag