Foto: AP/Scanpix

Barcelona begeistrer igjen

Mandag sjarmerte de en hel fotballverden, lørdag er det Osasuna som skal til pers.

Kommersielt

Lørdager innebærer et omfattende langoddsprogram, og denne lørdagen er selvsagt ikke noe unntak. Med kamper fra engelsk, tysk, fransk, spansk, nederlandsk og belgisk fotball er det nok å gripe fatt i. I tillegg tolv dueller fra ulike verdenscupgrener på ski.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Uthvilte Tottenham vinner
Tippetips: Chelsea kupongens sikreste

V75 Leangen: Håkon guider deg mot 30 millioner
Lesertips: Lesernes oddstips lørdag
Trav: Lesernes V75-tips

Premier League: Skade- og karantenerapport

Det er snøvær og kulde i England og foreløpig er tre av kampene på tippekupongen og seks av lørdagens langoddskamper avlyst, men det kan blir flere.

Nå kan du tippe på iPhone

Disse kampene er foreløpig avlyst:
Kamp 54 Hull - Queens Park Rangers (kamp 9 på lørdagskupongen)
Kamp 58 Nottingham Forest - Bristol City (kamp 12 på lørdagskupongen)
Kamp 59 Sheffield United - Reading
Kamp 61 Portsmouth - Burnley
Kamp 62 Doncaster - Barnsley
Kamp 77 Blackpool - Manchester United (kamp 1 på lørdagskupongen)

Etter en litt saktegående start på sesongen, har stjernegalleriet til Barcelona virkelig vist seg fram den siste måneden. Sinnsyke 24-2 er målforskjellen på Barcelonas fem siste seriekamper og etter massakren (8-0) borte mot Almeria, ble altså Real Madrid smadret 5-0 på mandag.

Nå kan du tippe på iPhone

På seks spilte bortekamper i La Liga denne sesongen, har seiersmarginen vært på to mål eller mer i fem av kampene. Kun mot Atletico Madrid måtte Barca nøye seg med ettmålsseier (2-1).

Det er nesten umulig å se for seg at Osasuna kan skape problemer i kveld, nå som også David Villa er i ferd med å bli skikkelig varm i Barcelona-trøyen. Og det gyldne triangel på midten (xavi, Busquets og Iniesta) er i superform. Det er nok ikke helt utenkelig at trener Pep Guardiola gjør noen endringer til kveldens kamp, uten at det skal ha særlig stor betydning.

V75 Leangen lørdag: Du kan vinne 30 millioner kroner. Kjøp Håkons eksperttips eller kjøp en lyntotokupong i spillboksen under (du trenger ikke registrere deg for å spille og innsats velger du i dropmenyen)

Osasuna har riktignok åpnet svært godt på hjemmebane, med 4-2-0 etter seks spilte hjemmekamper og 11-2 i målforskjell. Men motstanderne har alle vært lag på nedre halvdel: Almeria (0-0), Real Sociedad (3-1), Levante (1-1), Malaga (3-0), Hercules (3-0) og Sporting Gijon (1-0). Med respekt å melde så er det en helt annen verden av motstand i kveld.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping tilbyr selvsagt spill med handicap i denne kampen med utgangspunkt 1-0 ledelse til hjemmelaget. Barcelona-seier med mer enn et mål betales med 1,53 i odds og kan spilles som singel. Det er litt for lavt til å forsvares som et singelspill, så vi velger å kombinere med en kamp fra fransk Ligue 1.

Hjemmesterke Sochaux tar i kveld i mot Valenciennes. Sochaux har hatt en meget oppløftende start på sesongen og befinner seg i øyeblikket på en flott niendeplass på tabellen. Hjemme står laget med sterke 5-2-1 og flotte 16-6 i målforskjell. Sist helg tok laget sin første borteseier for sesongen da Caen ble slått med de overbevisende sifrene 3-0.

Valenciennes har hatt en middels start på sesongen og ligger i øyeblikket som nummer fjorten på tabellen. Har som alltid sin styrke på hjemmebane (3-3-1) og borte går det tråere, og kun en bortekamp er vunnet hittil (mot bunnlaget Monaco 2-0). Spilte i tillegg en utsatt kamp hjemme mot St. Etienne onsdag (endte 1-1). Formen er middelmådige 0-3-2 på siste fem.

Nå kan du tippe på iPhone

Hjemmelaget må unnvære forsvarsspilleren Perquis, ellers er det meste greit for Sochaux. Vi tror et uthvilt Sochaux har en ypperlig sjanse til å ta sin sjette hjemmeseier mot et bortesvakt Valenciennes som i tillegg har kamp i beina fra midtuken. Norsk Tipping betaler hjemmeseier i kamp 88 med 1,90 i odds og vi kombinerer altså denne med tomålsseier eller mer til Barcelona. Totaloddsen på denne dobbelen er 2,91 og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag:
Kamp 88 Sochaux - Valenciennes 1,90 2,80 3,40
Kamp 104 Osasuna - Barcelona (1-0) 3,75 3,90 1,53
Har kan du levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus