*Nettavisen* Sportspill.

Barcelona best i Barcelona

Foto: Reuters/Scanpix

Det er lite som tyder på at lillebror Espanyol kan true Barcelona i søndagens byderby. Sjekk våre tippetips.

08.01.12 10:05

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Totti fikser Roma-seier

Oddstips 2: Wednesday på en søndag

Søndagens tippekupong inneholder kamper fra England (FA-cup), Spania (fire kamper fra La Liga og en kamp fra Segunda division), en kamp fra italiensk Serie A og tre kamper fra den portugisiske toppserien. Bonuspotten er nå kommet opp i 2,7 millioner kroner og gjelder altså kun ved full tid til en eventuell alenevinner. Merk at innleveringsfrist er kl 15.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Chelsea - Portsmouth
FA-cup. Etter 0-3-1 på fire ligakamper, tok Chelsea en svært viktig 2-1 seier borte mot Wolverhampton mandag. Frank Lampard sørget for seiersmålet to minutter før slutt, men det ville være en grov overdrivelse å si at Chelsea imponerte i den kampen. Chelsea vant FA-cupen i sesongen 2009/2010, etter å ha slått dagens motstander Portsmouth i finalen med 1-0. I fjor ble det exit allerede i fjerde runde mot Everton. Hjemme på Stamford Bridge står Chelsea med 6-1-3 i ligaen.

Portsmouth avanserte til 17.plass på tabellen etter mandagens 2-0 seier hjemme mot Watford. 24 av 31 poeng er tatt hjemme på Fratton Park. Sju poeng ned til nedrykksstreken og åtte poeng opp til playoff. Tok seg altså til finale i 2009/10-sesongen, der altså laget tapte 0-1 mot nettopp Chelsea. Sist sesong var det over og ut allerede i den tredje runden. Søndag returnerer både Greg Halford og Joel Ward etter karantene.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende og Chelsea gjør nok jobben her. H.

2. Sheffield Wednesday - West Ham
FA-cup. Sheffield Wednesday holder direkte opprykksplass i League One og står med råsterke 9-2-0 på eget gress. men det er kun to poeng ned til Huddersfield på tredjeplass. Til Carlisle på sjuendeplass er det allerede elleve poeng ned, så Wednesday kommer har skaffet seg et flott utgangspunkt før andre halvdel av sesongen. 6-2-1 på de ni siste i ligaen. Kom seg til femte runde i FA-cupen forrige sesong, men tapte der 0-3 borte for Birmingham.

Etter svake 1-1-3 på fem ligakamper, karret opprykkskåte West Ham seg til 1-0 seier over bunnlaget Coventry mandag. West Ham er likefullt på andreplass og direkte opprykk. Bortestatsen viser 7-3-3, men vi merker oss at de tre siste bortekampene kun har gitt ett poeng. Har slitt med en god del skadefravær den siste måneden og har garantert mest fokus på opprykk. Kom seg til kvartfinale i fjorårets FA-cup, det ble det 1-2 tap borte for Stoke. Spillere som Frank Nouble, Robbie Hall og Dan Potts er unge spillere som er ventet å få sjansen fra start i dagens kamp.

To lag som begge ligger på andreplass og således direkte opprykk sine respektive divisjoner, og ingen av lagene er neppe veldig sugne på et krevende FA-cup oppgjør. West Ham-sjef Sam Allardyce varsler store endringer i sitt lag og da tror vi hjemmelaget har en flott sjanse til avansement. HU.

3. Peterborough - Sunderland
FA-cup. Fin form på hjemmelaget som står med 2-3-0 på sine fem siste ligakamper. Det gir en foreløpig 15. plass i Championship. Rykket som kjent ned fra Championship for to sesonger siden, men kom tilbake på første forsøk. Med 33 poeng er det kun seks poeng opp til playoff, og ni poeng ned til Nottingham Forest under streken. Fine 6-2-4 på eget gress. Røk ut i denne runden forrige sesong, da det ble 2-6 tap borte for Fulham. Her returnerer trolig Lee Tomlin etter kortvarig skadefravær, mens et par andre spillere er usikre.

Sunderland står med ti poeng på sine fire siste ligakamper til tross for store skadeproblemer. Martin O'Neill har virkelig fått sving på sakene. Har avansert til tiendeplass i Premier League og kommer trolig til få en fin andre halvdel av sesongen. Mange spillere er usikre foran dette cupoppgjøret og O'Neill holder kortene tett til brystet. De som har mulighet sjekker lagoppstillingene opp mot kampstart.

En kamp der det er mange usikkerhetsmomenter. Hjemmelaget bør ha en sjanse til å avansere her, men Martin O'Neill er en mester i å organisere sine lag uavhengig av hvilken ellever han sender på banen. HUB.

4. Espanyol - Barcelona
Hjemmelaget avsluttet høstsesongen med å ta to strake trepoengere. Ligger på en flott åttendeplass på tabellen med sine 23 poeng, men det er som vanlig svært tett i La Liga. Ledet 1-0 borte over Segunda-laget Cordoba i det lengste i cupen nå i midtuken, men to sene mål av hjemmelaget fikset 2-1 seier for Cordoba der (spilles også returkamp). Espanyol spilte for øvrig store deler av andre omgang med en mann mindre på banen. Brukbare 4-1-2 hjemme i serien.

Barcelona avsluttet seriespillet før jul allerede 10. desember grunnet klubb-VM, men avsluttet med stil da Real Madrid ble slått 3-1 i Madrid. Dermed er det kun tre poeng opp til Real madrid, og ikke glem at det er innbyrdes oppgjør og ikke målforskjellen som avgjør ved poenglikhet i Spania. Klubb-VM ble en parademarsj med to strake 4-0 seier. Etter det er top cupkamper i Copa del Rey vunnet med 13-0 totalt og etterå ha sett Lionel Messi (spilte kun de siste 30 minuttene) hjemme mot Osasuna onsdag (vant 4-0) var det svært lite som tydet på at Messi har ligget på latsiden i juelferien hjemme i Argentina. Iniesta spiller trolig ikke.

Det står 1-2-2 i de fem siste tilsvarende mellom lagene og Barcelona har ikke bedre enn 3-3-1 på bortebane hittil. Vi utelukker derfor ikke helt at Espanyol kan få med seg ett poeng her. UB.

5. Real Betis - Sporting Gijon
Meget spesiell sesong for Betis før pausen. De nyopprykkede fra Sevilla åpnet med fire strake seire, tok deretter ett poeng på de ti neste kampene, før laget avsluttet med to strake seire før jul. Ligger dermed på 11.plass med nitten poeng, men det er kun fire poeng ned til Sporting Gijon under streken. Hjemme står laget med variable 3-1-3. Røk ut av cupen på bortemålsregelen mot Cordoba i forrige runde og spilte sin siste kamp 21. desember. Spissen Cozuelo (seks kamper fra start og ett ligamål) er suspendert.

Etter å ha avsluttet høstsesongen med tre tap på de fire siste kampene, er Gijon tredje nederst og på nedrykksplass i øyeblikket. Kjempet mot nedrykk i det lengste også forrige sesong, og må trolig belage seg på en ny kamp for tilværelsen. Borte har det gått trått, kun en kamp er vunnet og den kom Ray Vallecano. Totalt er tallene 1-4-9 på bortebane.

Hjemmelaget viste fremgang før jul og har uten tvil bedre kapasitet enn vist og på en svært vrien søndagskupong gir vi Betis tillit. H.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Villarreal - Valencia
Dette er et lokaloppgjør. Hjemmelaget har hatt en grusom sesong hittil. Ble det første spanske laget som tapte alle seks gruppespillkampene i Champions League og er helt nede på 17.plass i serien, a poeng med Gijon på tredje sisteplass. Hjemme er tallene brukbare 3-3-1 og de svake resultatene kan til en viss grad forklares med store skadeproblemer. Gode Rossi er fremdeles skadet, det er også Marchena og et par andre spillere.

Valencia er best blant de nest beste og har inntatt tredjeplassen, kun fire poeng bak Barcelona på andreplass. Røk 1-2 borte mot betis i sin siste bortekamp, der ledet laget faktisk i det kampuret passerte nitti minutter, men to utrolige overtidsmål av Betis påførte Valencia sitt andre bortetap for sesongen. Totalt har Valencia 4-1-2 på bortebane. David Albelda soner karantene

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende, og før eller siden løsner det igjen for hjemmelaget og de har hatt et veldig godt tak på dagens motstander. HUB.

7. Getafe - Athletic Bilbao
Getafe avsluttet 2011 med to strake ettmålsseire i ligaen. Er likevel ikke bedre enn nummer tolv i ligaen, mest grunnet en meget svak bortestatistikk (1-1-6). Men avsluttet 2011 med å ta sin første borteseier for sesongen (2-1 mot Mallorca). Hjemme står Getafe med sterke 4-3-1, og de har som kjent slått Barcelona hjemme allerede. Lopo (f) er suspendert. Han har spilt elleve kamper fra start (av 16).

Litt opp og ned for Athletic Bilbao denne sesongen, men kun av de tolv siste seriekampene er tapt (5-6-1). Dessverre er uavgjortfrekvensen vel høy og dermed er ikke baskerne høyerer enn nummer ni på tabellen. Godkjente 2-3-2 på bortebane. Med mannskapet ser det bra ut.

Spesielle 3-4-0 på de sju siste tilsvarende oppgjørene. Getafe har vært solide hjemme denne sesongen og Athletic Bilbao er ikke blant de sterkeste bortelagene. Det lukter poengdeling av dette oppgjøret, eventuelt hjemmeseier. HU.

8. Cordoba - Girona
Segunda division. Cordoba har ett poeng opp til playoffplass og ligger som nummer sju. Lag tre til seks spiller playoff om en ledig plass i La Liga. Cordoba er til tross for sjuendeplass kun fire poeng bak lederlaget Elche. Sterk snuoperasjon hjemme mot espanyol i cupen onsdag. Snudde da 0-1 til 2-1 seier, men det skal tillegges at bortelaget spilte med en mann mindre store deler av andre omgang. 4-4-1 er tallene hjemme. Avsluttet med to strake 0-0 kamper før jul.

Girona ligger på nedrykksplass (nummer 20 av 22 - fire lag rykker ned), men tok i det minste tre svært viktige poeng i siste kamp før julepausen. Da ble bunnrival Gimnastic slått 3-2 hjemme. Tretten av seksten poeng er tatt hjemme, borte har ikke Girona vært noen trussel (0-3-6).

Det står 1-2-0 på de tre siste tilsvarende oppgjørene, og vi har liten tro på at hjemmelaget taper denne. H.

9. Palermo - Napoli
Serie A. Hjemmelaget sparker trenere jevnt og trutt og etter 0-2 tapet for Catania (nest siste seriekamp før jul) var det over og ut for Devis mangia. Ny trener er Bortolo Mutti, men Palermo måtte nøye seg med 2-2 borte mot Novara i hans første kamp (21.desember). Det var for øvrig Palermos første to scoringer på bortebane i det niende forsøket (2-13 i målforskjell). Hjemme går det som vanlig meget bedre for Palermo som stod med seks strake hjemmeseire, før det ble 0-1 tap for Cesena i siste hjemmekamp (10.desember). har noen sentrale fravær i denne kampen, da både Hernandez, Zahavi, Pinilla og Ilicic er uaktuelle. Nye Franco Vazquezz (ankommet fra Belgrano i Argentina) debuterer trolig, mens Igor Budan får en sjelden sjanse på topp sammen med Miccoli.

Napoli fikk endelig en opptur med en flott 6-1 seier hjemme mot Genoa i siste seriekamp før juleferien. Varierte en god del før det og er nede på sjetteplass, hele ti poeng bak serieleder Juventus. Ingen tvil om at eventyret i Champions League har gått ut over det hjemlige seriespillet. Lavezzi er skadet og erstattes av Goran Pandev, ellers er det ingen fravær for Napoli. Bortestatsen viser moderate 2-3-2.

Fire strake 2-1 seire til Palermo i de fire siste tilsvarende. Vi hadde svært god tro på Palermo i forkant av denne kampen, men de hemmes av svært sentrale fravær og da blir det straks mer åpent. Napoli har ikke imponert på bortebane, men har en bra sjanse her. Uansett er dette så åpent at alle tegn må med. HUB.

10. Maritimo - Olhanense
Portugisisk toppserie. Etter 5-4-0 på ni kamper fikk Maritimo det for tøft mot Benfica og FC Porto. Mandag var laget tilbake på vinnersporet i cupkampen mot Santa Clara (2-0). Ligger på en flott fjerdeplass etter nær halvspilt serie og har flotte 4-1-1 på hjemmebane. Det er kun tre poeng opp til Braga på fjerdeplass.

Olhanense har fem på rad uten seier i ligaen og røk ut av cupen like før julaften. Har således ikke spilt liga eller cup siden 22. desember. 1-3-2 er middels tall på bortebane.

Det står 4-1-0 i fem innbyrdes oppgjør mellom disse lagene siden 2009. Hjemmelaget leverer stort sett sakene mot antatt svakere motstand på hjemmebane og skal ha en flott mulighet her. H.

11. Uniao Leiria - Benfica
Hjemmelaget er fjerde sist til tross for tre strake hjemmeseire. Borte går imidlertid svært dårlig, en kamp er vunnet på fremmed gress, de seks øvrige er tapt. Hjemme står laget med 3-0-3. Med sine tolv poeng er det kun ett poeng ned til Rio Ave under streken (to av 16 lag rykker ned).

Benfica er a poeng med Porto i toppen av serien, men bak på fem mål dårligere målforskjell. 7-0-0 hjemme på Estadio De Luiz, borte har det heller ikke blitt tap (3-3-0).

Det står 0-0-4 i de fire siste tilsvarende og her skal det normalt være klasseforskjell. B.

12. Vitoria Guimares - Feirense
Oppgjør mellom to lag på nedre halvdel. Hjemmelaget ligger som nummer ni med fjorten poeng, og avsluttet høstsesongen med 2-1-1. Tirsdag ble det 1-4 tap for Benfica i ligacupen. Hjemme står Guimares med 2-2-3.

Feirense ligger to plasser bak kveldens motstander på ellevteplass, men står også med fjorten poeng. Nyopprykkede Feirense avsluttet med sju poeng i de tre siste kampene før juleferien, men motstanden var ikke den tøffeste. Har likevel ikke bedre enn 1-1-4 på bortebane.

Det ligner et tett og jevnt oppgjør dette. Guimares har ikke imponert på eget gress, mens bortelaget Feirense ikke imponerer borte. Vi tror ikke hjemmelaget taper og nøyer oss med halvgardering her. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 08.01.2012 15:55
1. Chelsea - Portsmouth H
2. Sheffield Wedne - West Ham H U
3. Peterborough - Sunderland H U B
4. Espanyol - Barcelona U B
5. Real Betis - Sporting Gijon H
6. Villarreal - Valencia U
7. Getafe - Athletic Bilbao H U
8. Cordoba - Girona H
9. Palermo - Napoli H U
10. Maritimo - Olhanense SC H
11. Uniao Leiria - Benfica B
12. Vitoria Guimara - Feirense H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 08.01.2012 15:55
1. Chelsea - Portsmouth H
2. Sheffield Wedne - West Ham H U
3. Peterborough - Sunderland H U B
4. Espanyol - Barcelona U B
5. Real Betis - Sporting Gijon H
6. Villarreal - Valencia H U B
7. Getafe - Athletic Bilbao H U
8. Cordoba - Girona H
9. Palermo - Napoli H U B
10. Maritimo - Olhanense SC H
11. Uniao Leiria - Benfica B
12. Vitoria Guimara - Feirense H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.