(AFP/Scanpix)

Barcelona er ustoppelige

De skal vinne Copa del Rey også, og vi satser på enda en storseier i dagens oddstips.

Kommersielt

Det spilles cupfotball i Tyskland, Spania, Nederland, Skottland og England, og objekter herfra dominerer langoddsen. Det spilles også fransk Ligue 1 og 2, skotsk Premier League og ishockey. Rangers bortekamp mot Dundee United ble offisielt avlyst for annen gang akkurat i det vi satt punktum for kampomtalen, men det er greit, det finnes flere gode objekter i dag.

Det må likevel være lov å si at vi gleder oss til varmere tider og færre avlyste kamper. Vi holder oss til de "varme" landene Frankrike og Spania i kveld, der det bare er noen få minusgrader for tiden.

Nå kan du tippe på iPhone

Clermont Foot - Grenoble Foot 38
Ligue 1. Clermont kjemper på nedre halvdel. To seire i de to siste har imidlertid gitt pusterom og håp for 2011-delen av sesongen. 2-0 hjemmeseier over Ajaccio og en sterk og meget viktig 3-1 borteseier over Reims har tatt Clermont opp på en 13.plass. Man ser i øyeblikket på seg selv som et lag som kjemper for fornyet kontrakt, og da er det ekstra viktig å slå de andre lagene på nedre halvdel, som Reims, og ikke minst dagens motstander Grenoble. Clermont har 4-3-2 totalt på hjemmebane.

Trener Michel Der Zakarian har brukt det samme 4-4-2-systemet og samme tropp i de to siste kampene, med suksess. Det er grunn til å tro at han prøver igjen i dag. Til forrige kamp var Cédric Lubasa og Steven Pinto-Borges ute, men på vei tilbake, og de kan være tilbake i dag. Guillaume Moullec og Medhi Namli har vært ute en stund og er fortsatt ute. Vi har ikke sett noen endelig tropp fra hjemmelaget.

Grenoble slo Dijon 3-1 på hjemmebane forrige fredag, men de ligger fortsatt nederst. 1-0-8 lyder bortestatistikken, 6-19 i målforskjell. Et eventuelt bortetap i dag vil bli det syvende på rad. Vi har ikke sett noen endelig tropp fra bortelaget heller.

Det står 5-1-1 fordel Clermont på dagens bane på 2000-tallet. Hjemmelaget er form og scorer mange mål for tiden. Sloan Privat er i form, han er lagets toppscorer med 8 mål. Med rimelig skadefritt mannskap skal Clermont ha gode sjanser på 3 nye poeng mot et lag som ikke får til stort på bortebane. 1,75 for hjemmeseieren spilles, denne oddsen er hakket bedre enn vi hadde regnet med på forhånd. Objektet må kombineres.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Barcelona - Athletic Bilbao
Copa del Rey. Det spilles returkamp. Vi må tilbake til 2. november og Barcelonas bortekamp mot FCK i Champions League for å finnne siste gang Barcelona ikke vant en kamp med minst to mål. Det spiller ingen rolle om motstanderen heter Real Madrid, Rubin Kazan eller Almeria. Barcelona knuser alle. De to siste i serien er vunnet 5-0 over Real Sociedad og 5-1 borte i byderbyet mot Espanyol, som til da hadde kun 2 baklengs og var ubeseiret på hjemmebane.

"Vi må aldri tillate oss å senke nivået," sier Barcelonas trener Guardiola. På klubbens hjemmeside forteller han om hvor viktig og vanskelig dagens kamp er, at man er nødt til å slå Bilbao og at kun et lite feilskjær kan føre til at man ryker ut av cupen. Alt handler om å være fokusert og vinne alle kamper, uansett. Guardiola ser ut til å ha en realistisk innstilling, han vet at hvis man senker skuldrene bare en liten stund, kan det ta ubehaglig lang tid å komme tilbake på topp, selv for Barcelona.

Når det gjelder troppen leser vi at Messi trente på egenhånd mandag, ellers var hele førstelaget på plass, også Milito og Jeffren som er på vei tilbake etter skader. Eneste spiller fra B-laget som deltok på trening mandag var Thiago. Troppen er ikke offentliggjort i skrivende stund, og vi må ta høyde for at Guardiola roterer noe på laget. Han har på den annen side kjørt en ekstra trening på søndag i tillegg til mandag, med hele stjernegalleriet på plass. Vi tror ikke på noen veldig alternativ startellever for hjemmelaget.

AC Bilbao vant en bortekamp sist lørdag, 2-1 over Levante. Det var første gang siden august, da man slo Hercules i Alicante. 2-1-5 på bortebane og 6-0-2 på hjemmebane i Primera Division forteller om et typisk hjemmelag. Slik var det med Bilbao forrige sesong også, 11 hjemmeseire og 4 borteseire totalt, og sesongen før vant man bare 3 av 19 bortekamper. Bilboas mest målfarlige spiller i våre og mange andres øyne, Fernando Llorente, er ikke med i kveld. Og det forteller kanskje noe om at Bilbao ikke tror på å klare denne oppgaven. Troppen: Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, San José, David López, Iturraspe, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Aitor Ocio, Castillo, Javi Martínez, Igor Martínez, Muniain og Aitor.

Innbyrdes oppgjør:

25.09.2010 AC Bilbao - Barcelona 1 - 3
03.04.2010 Barcelona - AC Bilbao 4 - 1
21.11.2009 AC Bilbao - Barcelona 1 - 1
13.05.2009 AC Bilbao - Barcelona 1 - 4
07.03.2009 Barcelona - AC Bilbao 2 - 0
19.10.2008 AC Bilbao - Barcelona 0 - 1
27.01.2008 AC Bilbao - Barcelona 1 - 1
02.09.2007 Barcelona - AC Bilbao 3 - 1
25.02.2007 Barcelona - AC Bilbao 3 - 0

Barcelona tar mål av seg til å vinne Copa del Rey, og vi er overbevist om at de slår Bilbao over to kamper. Bilbao er et sterkt hjemmelag og ditto svakt bortelag, så det er klart at grunnlaget for en sammenlagtseier legges på Camp Nou. Selv med en eller to nye spillere fra start skal Barcelona være enorme favoritter på hjemmebane, mot et Bilbao uten Llorente. Vi tror 5-0 er nærmere enn 1-0, og spiller hjemmeseier med to mål eller mer. Oddsen er 1,45, det mener vi er god odds på et lag som har vunnet med minst to mål i 13 av de 14 siste spilte, inkludert betydningsløse oppgjør i Champions League. Det gir oss en dobbel til 2,54 i odds og vi setter 100 kroner på denne. Spillefristen er klokken 19.55.

7. Barcelona - Athletic Bilbao (0-1) 1,45 3,85 4,35
19. Clermont Foot - Grenoble Foot 1,75 2,70 3,85

Total odds: 2,54

Klikk her for å levere dette spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus