Gå til sidens hovedinnhold

Barcelona skal hjelpe oss til 12 rette

Men kan vi stole på Liverpools reserver i FA-cupen? Sjekk tippetipsene våre.

Vi står overfor en utfordrende midtukekupong med kamper fra Premier League, FA-cupen, spansk og fransk cup og spansk og italiensk 2. divisjonsfotball.

Kampene er fordelt på onsdag, torsdag og fredag, og spesielt for fredagskampene har det vært vanskelig å innhente relevant informasjon om skader og tropper.

Vi har som alltid satt opp to spillforslag som kan leveres direkte på nett nederst i artikkelen.

Øvrige tips onsdag:
Odds: United straffer Newcastle for sjokktapet
Trav: Hamre med stålkontroll i V65!

1. Newcastle - Manchester United
Premier League. Kampen spilles onsdag.

Hjemmelaget er inne i en svak periode etter den imponerende starten på sesongen. Fasiten i desember ble 1-1-4, og selv om man ikke var langt unna poeng i 1-3-tapet for Liverpool forrige runde, skapte Alan Pardrews mannskap uvanlig få målsjanser. Medaljetoget gikk fra Newcastle i den kampen, og det skal bli tungt å klatre høyere enn dagens 7. plass.

Det er to forhold som er urovekkende med Alan Pardews mannskap om dagen:

For det første er den defensive tryggheten som var nøkkelen til suksessen i høst, nesten forsvunnet. Newcastle har sluppet inn tre eller fire mål i fire av de seks siste seriekampene, og det hjelper ikke at forsvarssjefen Steven Taylor er ute med skade.

For det andre er Demba Ba, som snart blir opptatt med Afrikamesterskapet, den eneste spilleren som er i stand til å score mål. Han har satt inn 14 av lagets 25 seriemål denne sesongen, mens nestemann på toppscorerlisten – Leon Best (3 mål) - ikke har scoret siden september.

Newcastle har Sylvain Marveaux, Peter Løvenkrands og Danny Guthrie ute, men Gabriel Obertan kan bli klar.

Newcastles tropp: Krul, Elliot, Harper, Simpson, R Taylor, Santon, Ferguson, Perch, Coloccini, Williamson, Kadar, Tiote, Cabaye, Obertan, Ben Arfa, Gutierrez, Sammy Ameobi, Gosling, Abeid, Vuckic, Ba, Best, Shola Ameobi.

Et skadeskutt Manchester United tapte 2-3 hjemme for bunnlaget Blackburn på nyttårsaften, men unngikk å miste poeng til City grunnet erkerivalens ufortjente tap for Sunderland dagen etter. Opprykksrival City var tilbake på vinnersporet med 3-0 over normalt gjerrige Liverpool i går, og bare seier er godt nok for United i dag.

Skadesituasjonen er fortsatt nokså alvorlig for United. Vidic, Fletcher, Evans, Young, Owen, Cleverley og Fabio er definitivt ute, mens Smalling og Ferdinand betegnes som usikre. Dersom de to sistnevnte ikke skulle rekke kampen, må Alex Ferguson nok en gang stille med et meget svekket forsvar. Midtbanekonstellasjonen Nani - Park - Valencia - Welbeck,som United startet med mot Blackburn, er også en av de svakeste vi har sett på det vi kan huske. På den positive siden er Wayne Rooney, som angivelig skal ha blitt vraket av disiplinære årsaker sist, være tilbake.

Uniteds tropp: De Gea, Lindegaard, Amos, Rafael, Ferdinand, Smalling, Evra, Jones, Fryers, Cole, Carrick, Valencia, Park, Gibson, Anderson, Nani, Giggs, Rooney, Welbeck, Berbatov, Hernandez, Diouf, Keane.

De to siste oppgjørene mellom disse lagene endte uavgjort (0-0 og 1-1), men United skapte sjanser nok til å vinne 5-1 i 1-1-kampen i slutten av november. United er seriens klart beste bortelag (7-2-0) og spiller sjelden to dårlige kamper på rad. Vi tror derfor de slår kraftig tilbake mot et tannløst Newcastle i kveld. B.

2. Everton – Bolton
Premier League. Kampen spilles onsdag.

Everton tok tre viktige bortepoeng i sluttminuttene mot West Bromwich første nyttårsdag og klatret opp til 9. plass. Ifølge rapportene var oppgjøret både tamt og kjedelig, men Everton var et lite hakk bedre.

Marouane Fellaini , Seamus Coleman og Royston Drenthe stod over i 1-0-seieren over West Bromwich sist, og alle tre betegnes som usikre også i kveld. Landon Donovan er tilbake på lån fra LA Galaxy.

Evertons tropp: Howard, Hibbert, Distin, Jagielka, Baines, Drenthe, Heitinga, Rodwell, Neville, Osman, Cahill, Saha, Mucha, Bilyaletdinov, Vellios, Barkley, Stracqualursi, McFadden, Gueye, Anichebe, Donovan.

Bolton klarte bare ett poeng i bunnoppgjøret mot Wolverhampton i helgen og ligger nå sist med 13 poeng på 19 kamper. 1-1 og poengdeling var det lite å klage på, da ingen av lagene klarte å ta styring på oppgjøret.

Bolton har 1-1-2 på de siste 4 og ligger sist på tabellen med 13 poeng på 19 kamper. Keeper Jussi Jaaskelainen pådro seg en skade i 1-1-kampen mot Wolverhampton, og det er usikkert om han blir klar til i kveld. Darren Pratley er tilbake etter sykdom.

Boltons tropp: Jaaskelainen, Wheater, Boyata, Cahill, Knight, Eagles, Robinson, Muamba, Petrov, K Davies, Klasnic, Tuncay, Bogdan, M Davies, Pratley, Ngog, Blake, Reo-Coker, Steinsson, Ricketts, Riley.

Everton vant 2-0 på bortebane da lagene møttes i Premier League i slutten av november. Den gangen fikk David Weather rødt kort tidlig i kampen.

Selv om Bolton har hatt én dag mer å hvile på etter det tøffe juleprogrammet, tror vi mest på Everton. H.

3. Liverpool – Oldham
Runde 3 i FA-cupen. Kampen spilles fredag. Liverpool har som kjent vært inne i et meget tett kampprogram i julen, og det er ventet at manager Dalglish gjør en rekke endringer på laget som tapte 0-3 for Manchester City tirsdag.

Oldham spilte 1-1 mot bunnlaget Chesterfield mandag og ligger på 14. plass i League 1. Tok seg videre til 3. runde i FA-cupen ved å beseire League 2-topplaget Southend 1-0 i omkamp på hjemmebane (1-1 i første oppgjør).

Den australske midtbanespilleren (og Liverpool-supporteren) James Wesolowski er meldt skadefri til fredagens kamp.

Lagene har ikke møtt hverandre siden januar 1994, da Liverpool vant 3-0 på bortebane.

Dette oppgjøret er sesongens store høydepunkt for Oldham (det er ventet 4000 bortesupportere), og spillerne kommer til å gi alt for å klare et godt resultat. Liverpool på sin satser hardt på cupene denne sesongen, men kommer helt sikker t til å hvile mange spillere.

Vi tror selvsagt mest på hjemmeseier, men det er fristende å ta med en U ettersom Liverpool-seier er det mest spilte tegnet på kupongen.

HU.

4. Wycombe – Huddersfield
League 1. Kampen spilles fredag.

Wycombe ligger helt nede på 22. plass, som er en av fire nedrykksplasser. Etter en ok periode i desember ble det tap både på nyttårsaften (0-1 hjemme for solide Stevenage) og 0-2 borte mot middelhavsfareren Bournemouth mandag. Forestillingen mot Bournemouth var ifølge rapportene elendig fra Wycombes side, og det hjalp ikke at Dave Winfield ( fast i forsvar), John Halls (midtbane) og Joel Grant (fast i angrep) var ute med skader.

Huddersfield kjemper i andre ende av tabellen, og klubben fra West Yorkshire har et godt grep om playoff-plassen. Opp til Sheffield United på direkte opprykk skiller det bare fem poeng. Formen er imidlertid ikke like god som tidligere i sesongen, og på de seks siste er det ikke blitt bedre enn 1-3-2.

Huddersfield har hatt et godt tak på dagens motstander de senere årene, og de tre møtene siden 2009 har endt med full pott og 11-1 i målforskjell. Leeds hentet tilbake midtstopperen Alex Bruce før mandagens møte med Notts County (2-2 borte). Til den kampen var også førstekeeper Alex Smithies, og de faste spillerne Calum Woods (forsvar) og Damien Johnson (midtbane) ute med skader.

UB.

5. Cambridge United – Southport
Conference. Kampen spilles torsdag. Hjemmelaget ligger på 8. plass, men har bare tre poeng opp til de to nederste play off-plassene. Det har imidlertid vært lite å glede seg over for fansen den siste tiden, og manager Jez George slaktet spillernes innsats etter 2-3-tapet borte for Braintree (midt på tabellen) første nyttårsdag.

Southport ligger på 4. plass, fem poeng foran Cambridge. Det er blitt skuffende 2-1-3 på de siste seks kampene, og 1. januar tapte man hele 0-6 på hjemmebane mot topplaget Fleetwood.

Southport vant 1-0 da lagene møttes i serien i oktober, men de tre møtene før det endte uavgjort. Cambridge har én kamp mindre spilt enn Southport, og med seier her vil laget krype helt opp i ryggen på play off-rivalen.

Southport skal være det beste laget av disse, og vi setter UB.

6. Barcelona – Osasuna
8. delsfinale i Copa del Rey. Kampen går onsdag, og det spilles best av to kamper. Det har vært julepause i Spania, og lagene har ikke vært i aksjon i hjemlandet siden 21./22. desember. Barcelona kom med i turneringen forrige runde, og det ble sammenlagt 10-0 over lille Hospitalet (9-0 hjemme). Forsvarskjempen Carles Puyol skadet seg i Barcelonas treningskamp mot Tunisias landslag fredag, og det er ventet at han spares i dette oppgjøret. Eric Abidal spiller heller ikke i dag. Lionel Messi sluttet seg til troppen tirsdag etter et opphold i hjemlandet Argentina.

Osasuna spilte også sin første kamp i cupen forrige runde, og avansementet ble fikset med 3-1 borte mot Almeria i første oppgjør. Returkampen hjemme endte 1-1. I serien ligger laget på en overraskende 5. plass.

Barcelona har hatt et meget godt tak på Osasuna de siste årene, og når man tar med 8-0 i september, er det blitt fire strake trepoengere og utrolige 15-0 på de siste fire møtene. Når man tar med i betraktningen at Barcelona normalt satser på cupen og var i finalen senest forrige sesong, ser vi ingen grunn til å gardere denne kampen. H.

7. Cordoba – Espanyol
8. delsfinale i Copa del Rey. Kampen går torsdag, og det spilles best av to kamper. Cordoba er et av åtte lag som kjemper om opprykk fra Segunda og tok seg videre til denne cuprunden ved å slå ut Primera-laget Betis på bortemålsregelen. Spilte 0-0 i de to siste seriekampene før julepausen.

Espanyol slo ut Celta Vigo 4-2 sammenlagt i forrige cuprunde og vant de to siste seriekampene før jul. Har dermed klatret helt opp 8. plass i Primera. Klubben har fire cuppokaler i premieskapet og vant turneringen senest i 2006 og 2000.

Cordoba har bare tapt én hjemmekamp denne sesongen (4-4-1), og det er ikke utenkelig at Cordoba skaffer seg et godt utgangspunkt før returkampen. HUB.

8. Valencia – Sevilla
8. delsfinale i Copa del Rey. Kampen går torsdag, og det spilles best av to kamper. Valencia avsluttet 2011 ved å slå Malaga 2-0 i serien og lille Cadiz 4-0 sammenlagt i forrige cuprunde. Ligger på 3. plass i Primera, sju poeng bak Real Madrid og fire bak Barcelona.

Sevilla er tre plasser og ni poeng bak Valencia, og avsluttet førjulen med tap for Real Madrid og Levante. Slo mikroklubben San Roque 3-1 sammenlagt forrige cuprunde.

Sevilla har hatt et meget godt grep på Valencia de senere årene, og de siste fire møtene har endt med full pott og 6-1 i målforskjell.

Klubbene har henholdsvis 7 og 5 cuppokaler i sine respektive klubbhus, og begge har vunnet turneringen i de senere årene, Valencia i 2008 og Sevilla i 2007 og 2010.

HU.

9. Alcoyano - Celta Vigo
Segunda. Kampen spilles fredag. Nyopprykkede Alcoyano ligger farlig til på 17. plass med sine 19 poeng på 18 kamper. Har 2-2-2 på de siste 6, så formen var brukbar før julepausen.

Celta Vigo på sin side ligger på 6. plass, bare fire poeng bak serieleder Elche. Har 2-1-3 på de siste 6 og ble slått ut av cupen av Espanyol rett før jul.

Alcoyano har tatt 13 av 19 poeng på hjemmebane, mens Celta har kapret 14 poeng av 30 poeng på fremmed gress. Alcoyano har sin styrke på hjemmebane, og vi utelukker ikke at de er i stand til å knipe et poeng.

UB.

10. Hellas Verona – Modena
Serie B. Kampen spilles fredag. Da var vi over i Italia, der topplaget Verona tar imot bunnlaget Modena. Verona kjemper med Torino om opprykket og ligger tre poeng bak serielederen. Avsluttet 2011 med 0-0 mot brukbare Varese og 1-0 over svake Albinoleffe.

Modena ligger tredje sist, men avsluttet desember ved å slå serieleder 2-1 Torino på hjemmebane. Tok også poeng mot solide Grosseto runden før, så situasjonen er nokså lys til tross for den svake tabellposisjonen.

Legg merke til at Verona bare har tatt 18 av 38 poeng hjemme på Stadio Marc'Antonio Bentegodi denne sesongen. Modena er derimot det tredje dårligste bortelaget (1-5-4). Lagene har ikke møtt hverandre siden 2007, så vi legger ikke noe vekt på at tre av fem siste møter endte uavgjort.

Vi skulle gjerne ha gardert med en U, men har ikke nok kryss å ta av og må nøye oss med ugardert H.

11. Grosseto – Livorno
Serie B. Kampen spilles fredag. Grosetto ligger på 9. plass med 28 poeng og spilte uavgjort i de to siste kampene før jul.

Livorno leverte en god fjorårssesong og startet også bra i høst. Men nå har laget kollapset, og vi må tilbake til 5. november for å finne den siste seieren. De siste fem kampene har endt med tap. Laget fra Toscana har dermed falt helt ned på fjerde sisteplass med sine 20 poeng.

Julepausen var nok kjærkommen for Livorno, og vi utelukker ikke at oppgjøret ender uavgjort, slik begge møtene mellom disse lagene gjorde forrige sesong.

HU.

12. Le Mans – Valenciennes
Runde 8 av 14 i Coupe de France. Kampen spilles fredag, og det spilles best av én kamp. Dette er den mest prestisjefylte av de to franske cupene, og det er normalt storlag som tar seg til finalen. Dette er første runden som klubber fra Ligue 1 deltar.

Ingen av disse to lagene er noen store cupklubber; Valenciennes har bare vært i finalen én gang – i 1951 – mens Le Mans har til gode å spille cupfinale.

Thorstein Helstads tidligere klubb Le Mans tok seg videre til denne runden ved å slå Guingamp 1-0 for tre uker siden, men ligger på en utsatt 17. plass i Ligue 2. Det er ikke blitt en eneste seier i serien siden 29. oktober.

Valenciennes ligger på 13. plass i Ligue 1 med sine 20 poeng på 19 kamper, men det er bare fem poeng ned til Ajaccio på sisteplass. Avsluttet imidlertid 2011 ved å slå topplaget Lyon fortjent 1-0 hjemme, og det ble også seier over Montpellier to runder før det.

Legg merke til at Valenciennes er Ligue1s dårligste bortelag (0-2-8), mens Le Mans er Ligue 2s svakeste hjemmelag (2-2-4). Le Mans vant de fem siste kampene mellom lagene (perioden 2008-2010).

To og et halvt døgn før avspark er det umulig å si hva disse to lagene legger i cupen og hva slags lag de stiller med, men klasseforskjellen skal være såpass stor at UB bør holde.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 04.01.2012 20:55
1. Newcastle - Manchester Unit B
2. Everton - Bolton H
3. Liverpool - Oldham H
4. Wycombe - Huddersfield U B
5. Cambridge Unite - Southport U B
6. Barcelona - Osasuna H
7. Cordoba - Espanyol H U B
8. Valencia - Sevilla H
9. Alcoyano - Celta Vigo U B
10. Hellas Verona - Modena H
11. Grosseto - Livorno H U
12. Le Mans - Valenciennes U B

384-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 04.01.2012 20:55
1. Newcastle - Manchester Unit B
2. Everton - Bolton H
3. Liverpool - Oldham H U
4. Wycombe - Huddersfield U B
5. Cambridge Unite - Southport U B
6. Barcelona - Osasuna H
7. Cordoba - Espanyol H U B
8. Valencia - Sevilla H U
9. Alcoyano - Celta Vigo U B
10. Hellas Verona - Modena H
11. Grosseto - Livorno H U
12. Le Mans - Valenciennes U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken