Lionel Messi er ikke med til Sevilla i kveld. Søndag var han avgjørende for Barcelona i hjemmemøtet mot Leganes. 
Lionel Messi er ikke med til Sevilla i kveld. Søndag var han avgjørende for Barcelona i hjemmemøtet mot Leganes.  Foto: Manu Fernandez (AP)

Barcelona tåler et tap uten Messi

Verken Lionel Messi eller Dembele er med for Barcelona til kveldens bortemøte mot Sevilla i Copa del Rey

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Tippetips: En ren formalitet for City
Oddssingel håndball-VM: Ungarn gir Norge kamp
Oddsdobbel håndball:
VM-dobbel til tre i odds
Målscorerspill NHL:
Supersvensken scorer igjen
V75 Bjerke:
Herlig Bjerkekveld i vente
Live: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Vi har en meget innholdsrik onsdag foran oss og langoddsprogrammet speiler dette. Norges håndballherrer spiller sin siste kamp i mellomrunden i håndball-VM mot Ungarn, men er altså avhengige av at Sverige ikke slår Danmark senere på kvelden. Ellers er det rikelig med fotball. Det er full serierunde i skotsk Premiership. Tre kvartfinaler skal spilles i Copa del Rey og både Barcelona og Real Madrid skal i aksjon. Manchester City vant 9-0 hjemme mot Burton i den første semifinalen i ligacupen og kveldens bortekamp ligner en formalitet. Så er det full runde i hockeyallsvenskan og to kamper i Eliteseieren i Sverige og seks kamper i NHL natt til torsdag.

NB! Onsdag er det 83 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Sevilla - Barcelona H 2,85 (spillestopp kl 21.25)

Kvartfinale i Copa del Rey og her spilles det som kjent hjemme/borte og dette er første kamp.

Med kun to poeng på de fire siste seriekampene er Sevilla hektet av i kampen om seriegullet i La Liga. Etter lørdagens 0-2 tap for Real Madrid, er avstanden opp til serieleder Barcelona nå på hele 13 poeng. Avgjorde åttedelsfinalen i Copa del Rey i det første oppgjøret borte mot Athletic Bilbao med 3-1 seier, selv om det ble 0-1 tap i returmøtet hjemme. Solide 6-2-1 på ni spilte hjemmekamper i serien.

Overraskende nok startet Lionel Messi på benken i søndagens hjemmekamp mot Leganes, men kom på banen i andre omgang og var helt avgjørende for at Barcelona vant den kampen 3-1. Det var Barcelonas sjuende strake trepoenger og laget dermed fortsatt fem poengs ledelse ned til Atletico Madrid på 2. plass. Tapte borteoppgjøret mot Levante 1-2 i den første åttedelsfinalen i Copa del Rey. Verken Messi, Suarez, Rakitic, Pique, Arthur, Lenglet eller ter Stegen var med i den kampen. Men fikset naturligvis avansement med 3-0 seier i returkampen hjemme forrige torsdag. Barcelona har vært i finalen av Copa del Rey fem sesonger på rad og vunnet denne turneringen de fire siste sesongene. Kevin-Prince Boateng er hentet fra Sassuolo og inkludert i kveldens tropp. Det er derimot ikke Lionel Messi eller Ousman Dembele.

Det står 1-2-1 i de fire siste tilsvarende serieoppgjørene. Barcelona mangler altså to av sine beste spillere i Messi og Dembele i kveld. Sevilla kan helt klart vinne den første kvartfinalen.  2,85 på hjemmeseier er så fin odds at denne må vi teste i kveld.

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør