*Nettavisen* Sportspill.

Barcelona tåler ikke feilskjær

Neymar viser storform for tiden og scorer jevnt og trutt. Foto: Manu Fernandez (Ap)

Barcelona har surret vekk noen poeng på bortebane denne sesongen. Søndag blir laget en våre sikre på tippekupongen.

18.01.15 08:44

Sportspills meny søndag:
Skiskyting: Os jakter VM-plass
Skiskyting vinnerspill: Lillebror Bø best i verden
Oddstips 1: Eventyret fortsetter for Sassuolo
Oddstips 2: City må ha tre poeng
V4/V5 Täby: Meget utfordrende galopp
V64 Eskilstuna:
Kontio leverer

Toppoppgjøret mellom Manchester City og Arsenal er naturligvis den store kampen på søndagens tippekupong. Men både Barcelona, Atletico Madrid, Marseille og Juventus er i aksjon i sine respektive ligaer. En kamp fra Premiere League, fire kamper fra La Liga, to kamper fra Segunda i Spania, to kamper fra belgisk toppserie, to kamper fra Ligue 1 i Frankrike og en kamp fra Serie A er menyen som vi tippere skal bryne oss på.

1. Manchester City - Arsenal
9-3-0 på de tolv siste seriekampene for Manchester City som henger svært godt med i gullkampen og ligger fem poeng bak Chelsea (en kamp mindre spilt). Måtte nøye seg med 1-1 borte mot Everton sist helg og det var et greit resultat basert på spill og sjanser. Hjemme på Etihad står laget med 7-2-1. Yaya Toure er opptatt med Afrikamesterskapet, mens Samir Nasri er ute med skade. For øvrig er alle mann tilgjengelig.

Arsenal gjorde en bra hjemmekamp mot Hull sist helg og vant 3-0 etter storspill av Alexis Sanchez. Har elleve poeng opp til Manchester City og har skuffet litt denne sesongen, spesielt på bortebane der tallene ikke er bedre enn 4-3-4. Danny Welbeck, Jack Wilshere, Matthieu Debuchy, Mikel Arteta og Diaby er alle ute med skader.

5-1-1 på de sju siste tilsvarende og vi blir litt overrasket om Arsenal skulle vinne denne. HU.

2. Sevilla - Malaga
Imponerende sesong av hjemmelaget så langt som innehar 4. plassen før denne serierunden. 36 poeng betyr at laget kun er to poeng bak Valencia på 3. plass (som har en kamp mer spilt). Har ikke tapt på hjemmebane denne sesongen (6-3-0) og formen viser 4-1-1 på de siste seks. Stopperne Sergio Sánchez og Weilgton er fortsatt skadet.

Også Malaga har gjort en klart godkjent første del av sesongen og ligger på 7. plass med 31 poeng. Brukbare 4-1-3 på bortebane og formen viser 3-1-2 på siste seks. Sebastián Cristóforo, Benoit Trémoulinas og Stéphane Mbia. Pareja (f) er ute med karantene, mens Grzegorz Krychowiak returnerer etter karantene.

Snodige 1-3-2 på de seks siste tilsvarende i Sevilla, men nå tror vi sterkt på Sevilla. H.

3. Elche - Levante
Etter svake 0-3-4 på sju kamper, slo Elche tilbake med en sterk 2-1 seier borte mot formsvake Athletic Bilbao sist helg. Likefullt er Elche nest nederst på tabellen med fattige 14 poeng. Hjemme er kun en kamp vunnet (1-3-5). Torsdag røk laget 0-4 hjemme mot et reservespekket Barcelona i Copa del Rey, men også Elche gjorde store forandringer til den kampen. Pedro Mosquera, Garry Mendes Rodrigues og David Lombán er ute grunnet henholdsvis skade, Afrikamesterskap og karantene

Levante ligger også under streken med sine 16 poeng. 0-4-2 på de siste seks for Levante, og 3-7-8 totalt. Borte står laget med svake 1-4-4. David Barral og Nikos Karabelas soner karantene. Pape Diop er opptatt med Afrikamesterskapet.

0-2-2 på de fire siste tilsvarende kampene og dette ser åpent ut. HUB.

4. Deportivo La Coruna - Barcelona
Nyopprykkede La Coruna har 17 poeng og er dermed ett poeng over nedrykksstreken. Fire poeng på de to siste kampene har ført laget over nedrykksstreken. Hjemme står det fordums storlaget med 3-2-4. Luis Fariña og Hélder Postiga. Norgeskjenningen Celso Borges ble klar for klubben denne uken, men han er ikke aktuell i dag.

Barcelona gjorde en sterk hjemmematch mot Atletico Madrid sist helg og vant fortjent 3-1. Et meget reservespekket Barcelona feide Elche av banen torsdag i Copa del Rey og vant 4-0 borte. Det er nettopp på bortebane Barcelona har hatt noen "glipptak" denne sesongen og 5-2-2 betyr ti avgitte poeng borte allerede. Med mannskapet ser det bra ut.

Det er vanskelig å levne et begrenset hjemmelag muligheter her. B.

5. Atletico Madrid - Granada
Atletico Madrid reiste seg umiddelbart etter bortesmellen mot Barcelona sist helg og klarte å slå ut Real Madrid fra Copa del Rey onsdag denne uken. To scoringer av den hjemvendte sønn Fernando Torres holdt i massevis. Også i serien henger Diego Simones ekstremt hardtarbeidende mannskap godt med og før denne serierunden er det fire poeng opp til serieleder Real Madrid og tre poeng opp til Barcelona på 2. plass. Hjemme står laget med 7-1-1. Tiago er eneste spiller av betydning som er uaktuell i kveld.

Nyopprykkede Granada ligger helt sist med sine 14 poeng og og har grufulle 0-6-8 på sine fjorten siste seriekamper. Borte er det blitt en seier og totalt 1-3-5. Rubén Rochina, Jeison Murillo, Luís Martins, Jhon Córdoba, Riki og kaptein Fran Rico er alle ute med skader.

Dette skal være rått parti og er nok kupongens sikreste hjemmeseier. H.

6. Mallorca - Mirandes
Hjemmelaget har ikke fått dreis på sakene etter nedrykket i 2012/13 sesongen og endte på en skuffende 17. plass i fjor i Segunda. Heller ikke denne sesongen har det løsnet nevneverdig og etter 20 serierunder er Mallorca på 13. plass (22 lag i Segunda) med sine 24 poeng. Det betyr sju poeng opp til 6. plass og playoff. Hjemme står laget med 4-4-2 og fprmen viser 1-2-3 på siste seks.

Noe bedre flyt for Mirandes som innehar 7. plassen før denne serierunden. Kun målforskjell skiller laget fra 6. plass og playoff. Bortestatistikken er imidlertid ikke bedre enn 4-1-5. Men formen er strålende med 6-3-0 på de ni siste ligakampene.

Ingen enkel kamp dette og her må alle tegn med. HUB.

7. Tenerife - Numancia
Forholdsvis hjemmesterke Tenerife (5-4-1) opp mot uavgjortspesialist Numancia (6-8-6) i denne kampen.

Tenerife ligger på 16. plass med 23 poeng og har kun fire poeng ned til nedrykksstreken. Formen viser meget variable 2-2-2 på siste seks. Her soner Carlos Ruiz karantene.

Numancia står med meget spesielle 4-6-0 på sine ti siste seriekamper og ligger på 10.plass med 26 poeng og er i øyeblikket en middelshavsfarer.

Hjemmelaget taper svært sjelden hjemme, mens Tenerife har fine 4-3-3 på bortebane. Vrien kamp dette også og vi helgarderer. HUB.

8. Westerlo - Standard Liege
De to neste kampene er hentet fra belgisk toppserie som starter opp igjen etter tre ukers opphold.

Westerlo ligger fjerde sist på tabellen med 23 poeng og avsluttet 2014 med 0-3-3 på sine seks siste kamper. Hjemmetallene viser 3-4-3.

Standard Liege ligger på 6. plass (de seks øverste lagene går til sluttspill) og hadde en rar høstsesong med 3-2-5 på hjemmebane og meget sterke 7-1-3 på bortebane.

1-3-8 på de tolv siste tilsvarende gjør også at vi tror klart mest på borteseier her. UB.

9. Lokeren - Genk
Møte mellom to lag som ligger på plassene bak den meget viktige 6. plassen. Lokeren på 8. plass står med 29 poeng og har tatt 21 av disse hjemme (6-3-2).

Genk ligger på plassen foran med 32 poeng og har kun ett poeng opp til Standard Liege på 6. plass. 3-4-3 borte er dog ikke spesielt sterkt.

2-2-1 på de fem siste tilsvarende og det er litt fordel hjemmelaget her. HU.

10. Rennes - Saint-Etienne
De to neste kampene er hentet fra Ligue 1 i Frankrike. Rennes viste flott form på senhøsten, men gikk på tre strake tap før juleferien og åpnet det nye året med 1-1 hjemme mot Evian sist helg. Det har sendt laget ned på 9. plass med sine 29 poeng. Det betyr hele ni poeng opp til PSG som er helt nede på 4. plass. Hjemme står Rennes med 5-1-3.

Da er det bedre stilt med Saint-Etienne som er helt oppe på 3. plass med 39 poeng og kun har tre poeng opp til serieleder Lyon. 6-4-0 på de ti siste seriekampene og nyåret med en flott 2-1 seier borte mot Reims sist helg. 5-3-2 er sterke bortetall.

Hjemmelaget har en viss kapasitet, men formsterke og bortesterke Saint-Etienne taper neppe nå heller. UB.

11. Marseille - Guingamp
To bortetap på de tre siste kampene har sendt Marseille ned fra tabelltoppen i Frankrike og etter sist helgs resultater er det ett poeng opp til den nye serielederen Lyon. Hjemme i Marseille står laget med råsterke 9-0-1. Nicolas N'Kolou og Andre Ayew er opptatt med Afrikamesterkapet.

Gunigamp slet i hjemlig liga når laget var opptatt med gruppespillet i Europa League i fjor høst. Men står nå med ti poeng på de fire siste seriekampene og har avansert til 13. plass og har 25 poeng. Det betyr fem poeng ned til nedrykksstreken. Borte viser dog ikke tallene bedre enn 3-1-5.

Marseille har hatt noen glipptak på bortebane, men hjemme i Marseille er laget knallsterkt. H.

12. Juventus - Verona
Kopi av torsdagens Coppa Italia-møte der Juventus vant 6-1. Ettersom Roma måtte nøye seg med 2-2 i byderbyet mot Lazio sist helg og kun klarte 1-1 borte mot Palermo lørdag kveld, kan JUventus få fem poengs forsprang til Roma med seier i kveld. 6-2-0 hjemme i Torino. Har noen spillere ute med skade, deriblant Arturo Vidal, men troppen er bred uansett.

Verona har vel ikke akkurat imponert denne sesongen, men er seks poeng klar av nedrykksstreken med sine 21 poeng.

Ingen grunn til å skrive allverden om denne kampen. Svært mye tyder på hjemmeseier. H.

96-rekker

1. Manchester City — Arsenal H

2. Sevilla — Malaga H

3. Elche — Levante HU

4. Deportivo La Coruña — Barcelona B

5. Atletico Madrid — Granada H

6. Mallorca — Mirandes HUB

7. Tenerife — Numancia HU

8. KVC Westerlo — Standard Liege UB

9. Sporting Lokeren — KRC Genk HU

10. Rennes — Saint-Etienne UB

11. Marseille — Guingamp H

12. Juventus — Hellas Verona H

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Manchester City — Arsenal HU

2. Sevilla — Malaga H

3. Elche — Levante HUB

4. Deportivo La Coruña — Barcelona B

5. Atletico Madrid — Granada H

6. Mallorca — Mirandes HUB

7. Tenerife — Numancia HUB

8. KVC Westerlo — Standard Liege UB

9. Sporting Lokeren — KRC Genk HU

10. Rennes — Saint-Etienne UB

11. Marseille — Guingamp H

12. Juventus — Hellas Verona H

Klikk her for å levere 432-rekkerenNettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag