Barcelonas supertrio må levere i søndagens bortekamp mot Athletic Bilbao.
Barcelonas supertrio må levere i søndagens bortekamp mot Athletic Bilbao. Foto: Siu Wu (Ap)

Barcelona utfordrer Real Madrid

Ettersom Real Madrid tapte stort for Atletico Madrid lørdag, er det kun seier som gjelder for Barcelona borte mot Athletic Bilbao søndag.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddsdobbel 1: United har hatt opp jakten
Oddsdobbel 2: En tysk sensasjon
Oddssingel: Kanonodds på Werder Bremen
V64 Boden (kl 15.10): Stor jackpot med drøye 1,6 mill ekstra i potten
V4/V5 Täby galopp: Chaves spiller hovedrollen

Søndagens tippekupong består av kamper fra diverse europeiske ligaer. En kamp fra Premier League, tre kamper fra La Liga, to kamper fra Segunda i Spania, en kamp fra Bundesliga, to kamper fra belgisk toppserie, to kamper fra Ligue 1 i Frankrike og avsluttes med en kamp fra Serie A i Italia. Innleveringsfristen er kl 16.55.

1. West Ham - Manchester United
Etter å ha imponert i lang tid, har den forventede motgangen kommet for West Ham som står med 1-2-3 på sine seks siste seriekamper. Det har sendt laget ned på 8. plass, men det er fortsatt bare seks poeng opp til Southampton på den viktige 4. plassen. Hjemme viser tallene 7-2-3. Har betydelige defensive problemer i ettermiddag, da både Winsnton Reid og James Collins er skadet. Andy Carroll er atter på skadelisten.

Ekspertene over hele verden har jamret seg i lang tid over at Manchester Uniteds stjernegalleri ikke spiller spesielt bra. Det er kanskje riktig også, men poengene triller inn for Louis van Gaals mannskap. 6-3-1 på de ti siste seriekampene er faktisk nest best i Premier League, kun Arsenal har tatt flere poeng i denne perioden. 43 poeng betyr at laget har tretten poeng opp til serieleder Chelsea, men med seier i dag gjenerobrer laget tredjeplassen. plass. Borte viser tallene 3-6-2. Kun Michael Carrik er skadet.

Ikke helt enkel kamp dette, West Ham er sterke hjemme, men er på retur formmessig. United taper neppe denne. UB. 

2. Athletic Bilbao - Barcelona
Svært viktig borteseier for Bilbao sist helg mot Levante. Den helt mislykkede deltagelsen i gruppespillet i Champions League, har gått utover seriespillet for baskernes stolthet som kun har tatt 23 poeng hittil (på 21 kamper). Er oppe på 11. plass, men har hele 15 poeng opp til Villarreal på 6. plass. Hjemme er ikke tallene bedre enn 3-3-4.

Barcelona står med fire strake seier i ligaen, og i tillegg to strake seire mot Atletico Madrid i Copa Del Rey. Spillemessig ser det bedre og bedre ut, og selv om Luis Suarez utsettes for kritikk for manglende scoringer, leverer Lionel Messi og Neymar på løpende bånd. 7-2-2 på bortebane denne sesongen.

1-2-1 på de fire siste tilsvarende i Bilbao og selv om hjemmelaget vant denne kampen i fjor, tror vi ikke på gjentagelse i år. B. 

3. Espanyol - Valencia
En heroisk innsats av hjemmelaget borte mot Sevilla søndag, endte likevel med 2-3 tap etter at Espanyol måtte spille hele 2. omgangen med ti mann. Det forverret bortestatistikken ytterligere (1-2-7), Hjemme i Barcelona går det meget bedre (6-3-2). 4-0-1på de fem siste hjemme. Kiko Castilla soner karantene.

Valencia måtte tåle 0-1 borte for Malaga mandag kveld og mistet dermed terreng til toppen. Ligger på 5. plass med 41 poeng, ett poeng bak Sevilla på 4. plass og seks poeng bak Atletico madrid på 3. plass. Bunnsolide 9-1-1 hjemme, borte går det betydelig tråere (3-4-3).

2-2-0 på de fire siste tilsvarende og dette blir alt annet enn enkelt for Valencia. HU. 

4. Getafe - Sevilla
1-3-6 på de ti siste seriekampene for lille Getafe og nedrykksstreken kommer stadig nærmere. 20 poeng betyr at det nå er kun to poeng ned til Granada som ligger tredje sist. 2-5-3 viser tallene hjemme i Madrid.

Sevilla er fortsatt det eneste laget i La Liga som ikke har tapt hjemme etter søndagens 3-2 seier hjemme mot Espanyol (8-3-0). Borte har laget enten tapt eller vunnet (5-0-5). Holder en sterk 4. plass på tabellen og har kun fem poeng opp til Atletico Madrid på 3. plass. Har dog mange skader i troppen nå.

Svært spesielle 5-1-0 på de seks tilsvarende og slikt må vi ta på alvor. HB. 

5. Real Betis - Ponferradina
De to neste kampene er begge hentet fra Segunda. Betis er på opprykksjakt og ved drøyt halvspilt serie er laget på 4. plass med 44 poeng. Opp til ledende Las Palmas er det kun tre poeng. Hjemme har laget sterke 8-1-2, mens bortetallene viser 5-4-3. 4-2-0 på de seks siste seriekampene viser at laget er i form.

Ukjente Ponferradina holder en sterk 6. plass, men er likevel hele ni poeng bak Betis. Lagene 3 til 6 i Segunda går til playoff om en ledig plass i La Liga og Ponferradina er altså inne på playoff i øyeblikket. Men er klart best hjemme (6-4-1), bortetallene viser 3-4-5.

Skal Betis henge med i opprykkskampen er det kun tre poeng som gjelder her. H. 

6. Tenerife - Girona
Etter 2009/10- sesongen rykket Tenerife ned fra La Liga og siden har ikke laget vært i nærheten av å komme tilbake til det øverste nivået. Etter drøyt halvspilt serie er laget i sumpa og kun målforskjellen skiller laget fra nedrykksplass til nivå 3. 5-5-2 vitner om et lag som tar flesteparten av poengene hjemme.

Motstander Girona gjør det mye bedre og ligger på direkte opprykksplass i øyeblikket. Men er ett av tre lag på 44 poeng, så dersom det ikke blir seier her, er laget muligens borte fra direkte opprykk etter denne serierunden. Meget flotte 7-3-2 på bortebane og sterke 4-2-0 på siste seks. 

Kun to hjemmetap for Tenerife hittil, men søndag møter de et formsterkt bortelag. HUB. 

7. Augsburg - Eintracht Frankfurt
Kanonstort for Augsburg i de to første seriekampene etter vinterpausen. Sist søndag ble Hoffenheim slått 3-1 hjemme, og onsdag tok laget en råsterk borteseier mot Dortmund til tross for at laget måtte spille med en mann mindre den siste halvtimen. Ligger på en strålende 4. plass i øyeblikket (Champions League-kval) og kun målforskjellen skiller fra 3. plassen. Sterke 7-0-2 hjemme. Carlo Janker soner karantene i kveld.

Frankfurt ledet 1-0 til pause borte mot Freiburg sist lørdag, men kapitulerte i 2. omgang og røk 1-4. Også onsdag ledet laget 1-0, da hjemme mot Wolfsburg, men en utligning i sluttminuttene sørget for 1-1. Det betyr 9. plass, men 24 poeng gjør at det ikke er mer enn seks poeng ned til Stuttgart på kvalikplass. Borte viser tallene 2-3-4.

To strake hjemmeseire i de to siste tilsvarende. Vi har svært god tro på at den tredje strake hjemmeseieren kommer søndag. H. 

8. Cercle Brügge - Anderlecht
Lillebroren i Brügge. Cercle, er i trøbbel og ligger tredje sist i Pro League med sine 23 poeng. De to nederste lagene spiller kvalik om å unngå nedrykk, og Cercle ligger tredje sist, kun poenget foran Waasland nest sist. 4-1-7 på hjemmebane, men har vunnet tre av de siste seks seriekampene. 

Anderlecht holder andreplassen, men det skiller hele sju poeng opp til serieleder Club Brügge. Etter å ha tapt 0-2 borte for Standard Liege, ble det ny nedtur med 0-0 hjemme mot svake Zulte-Waregem sist helg. Moderate 5-4-3 på bortebane.

2-0-2 på de fire siste tilsvarende. Ikke helt utenkelig at hjemmelaget kan overraske. HB. 

9. Genk - Waasland
4. plass for Genk og kun tre poeng opp til Anderlecht på 2. plass. men har ikke vunnet en seriekamp i 2015 (0-2-1) og skuffet med kun å klare 1-1 hjemme mot Oostende sist helg. 6-3-3 på hjemmebane totalt.

Waasland ligger nest sist i øyeblikket og på kvalikplass. Men det er kun ett poeng opp til sikker plass. 2-2-8 på bortebane og har 0-2-1 i 2015.

Det må være bra muligheter for hjemmelaget dette. H. 

10. Nice - Nantes
Ligue 1 i Frankrike. Meget sterke 3-1-0 for Nice på de fire første seriekampene i 2015. Ligger på 8. plass med 32 poeng, men har åtte poeng opp til Saint Etienne på 4. plass. Normalt hjemmesterke Nice har ikke bedre enn 5-3-4 på hjemmebane denne sesongen, men de to siste hjemme er vunnet og i siste hjemmekamp ble det 2-1 seier mot sterke Marseille. 

Etter en sterk innledning på sesongen, har det buttet imot for Nantes som ikke har bedre enn 2-2-4 på sine åtte siste seriekamper. Likefullt er laget a poeng med Nice (32 poeng), men litt dårligere målforskjell gjør at laget er på plassen bak. 4-2-5 på bortebane.

Det er hjemmelaget som er formlaget her, men som vanlig i Frankrike så er u-faren tilstede. HU. 

11. Lyon - PSG
Toppkamp i Ligue 1 mellom serieleder Lyon og PSG på 3. plass (Marseille er på 2. plass). Lyon måtte klare seg uten sin desiderte toppscorer Alexandre Lacazette ( er borte også i kveld) borte mot Monaco sist helg og den kampen endte ikke overraskende 0-0. Unngår Lyon tap her, vil de fortsatt være serieleder etter denne runden. Meget sterke 7-1-0 på de siste åtte seriekampene, og råsterke 11-0-1 hjemme i Lyon totalt denne sesongen.

Etter mye turbulens i PSG har det roet seg litt igjen og da kommer også resultatene. Tre strake serieseire i 2015, og kan overta tabellteten med seier her (avhengig av Marseilles resultat borte mot Rennes, da PSG og Marseille har helt lik målforskjell før denne runden). 5-5-2 på bortebane totalt.

1-2-1 på de fire siste tilsvarende og uavgjort må bli det klare utgangstegnet. HUB. 

12. Inter - Palermo
Skuffende 0-1-2 på de tre siste seriekampene for Inter som er helt nede på 13. plass på tabellen med 26 poeng. Hjemme i Milano står laget med 4-3-3. Onsdag ble det 0-1 tap borte for Napoli i Coppa Italia, etter seiersmål av Gonzalo Higuain tre minutter på overtid. Lite brukte Isac Donkor (kun en kamp fra start) soner karantene. Campagnaro, Andreolli og D'Ambrosio er skadet.

Palermo gjorde jobben som en våre to utvalgte i langoddsdobbel fra Serie A sist søndag. Snudde da 0-1 til 2-1 seier hjemme mot Verona og har fine 4-5-1 på de siste ti seriekampene. Ligger på en flott 7. plass med 30 poeng, men sliter fortsatt på bortebane der kun en kamp er vunnet (1-5-4). Viktige Sinisa Andelkovic (startet 18 kamper) soner karantene, mens Roberto Vitiello (startet sist helg, men kun tre kamper fra start) og Enzo Maresca begg er skadet. 

På tide for Inter å vise seg fram nå og bortesvake Palermo har sentrale fravær. H.

96-rekker

1. West Ham United — Manchester United UB

2. Athletic Bilbao — Barcelona B

3. Espanyol — Valencia HU

4. Getafe — Sevilla HUB

5. Real Betis — Ponferradina H

6. Tenerife — Girona UB

7. Augsburg — Eintracht Frankfurt H

8. Cercle Brugge — RSC Anderlecht HB

9. KRC Genk — Waasland-Beveren H

10. Nice — Nantes H

11. Lyon — Paris Saint-Germain UB

12. Inter — Palermo H

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. West Ham United — Manchester United UB

2. Athletic Bilbao — Barcelona B

3. Espanyol — Valencia HU

4. Getafe — Sevilla HUB

5. Real Betis — Ponferradina H

6. Tenerife — Girona HUB

7. Augsburg — Eintracht Frankfurt H

8. Cercle Brugge — RSC Anderlecht HB

9. KRC Genk — Waasland-Beveren H

10. Nice — Nantes HU

11. Lyon — Paris Saint-Germain HUB

12. Inter — Palermo H

Klikk her for å levere 432-rekkeren