*Nettavisen* Sportspill.

Barcelonas supertrio i knallform

Barcelonas vidunderlige angrepstrio leverer varene om dagen. Foto: Siu Wu (Ap)

Barcelonas supertrio bøtter inn mål om dagen og Barcelona blir en selvskreven sikker på søndagskupongen.

01.02.15 08:15

Sportspills meny søndag:
Oddsdobbel 1: Frisk søndagsdobbel fra Serie A
Oddsdobbel 2: Eventyret fortsetter for Southampton
Oddssingel: Werder Bremen spilles til flott odds
V4/V5 Täby galopp: Norske Marius kan få en pangdag

V64 Färjestad: Samlebongfest med norsk hest i hovedrollen
Australian open finale: Kanonodds på Andy Murray

Søndagens tippekupong består av en kamp fra Premier League, en kamp fra League One, tre kamper fra La Liga, en kamp fra Segunda, en kamp fra Bundesliga, to kamper fra belgisk toppserie, to kamper fra Ligue 1 i Frankrike og avsluttes med en kamp fra Serie A.

Bonuspotten er oppe i ca en million kroner og innleveringsfristen er kl 16.55.

1. Southampton - Swansea
Til tross for at Ronald Koeman valgte å stille med en sterk lagoppstilling røk Soton 2-3 hjemme for formsterke Crystal Palace sist helg. I ligaen imponerer laget stort og står med 5-1-0 på de siste seks, inkludert en råsterk borteseier mot Manchester United. Hjemme viser tallene 7-2-2. Sadio Mane og Maya Yoshida er tilbake etter endt landslagsoppdrag. Shane Long, Toby Alderweireld, Victor Wanyama og Morgan Schneiderlein er alle skadet.

Veldig opp og ned for Swansea i det siste, men røk 0-5 hjemme for Chelsea i siste seriekamp for to uker siden. Men er fortsatt på en sterk 9. plass selv om borteformen som vanlig er svak (2-3-5). Wilfred Bony er som kjent solgt og søndag soner viktige Gylfi Sigurdsson karantene. Karantene soner også Kyle Bartley.

Det skal være meget gode muligheter for hjemmeseier her. H.

2. Walsall - Gillingham
League One-oppgjør mellom to middelshavsfarere. Walsall på 15. plass med 33 poeng, mens Gillingham på 16. plass har 31 poeng-

I midtuken avanserte Walsall til finalen i cupturneringen Johnston's Paint Trophy etter 0-0 borte mot Preston. I seriespillet står laget med 4-4-5 på hjemmebane og formen viser 2-1-3. Sam Mamton er eneste spiller på skadelisten.

Gillingham står med to strake trepoengere, begge på hjemmebane. 3-0-3 på de siste seks seriekampene og bortestatsen viser 2-3-8. Noen spillere er usikre.

4-3-0 på de sju siste tilsvarende og vi tror ikke hjemmelaget taper denne. HU.

3. Barcelona - Villarreal
Bunnsolid innsats av Barcelona borte mot Atletico Madrid i returoppgjøret i Copa del Rey onsdag kveld. Til tross for at Atletico både ledet 1-0 og 2-1 maktet Barcelona å snu kampen og vinne 2-1. Det er klare tegn nå på at Luis Enrique og Barcelona har begynt å finne tonen og at laget blir bedre og bedre. Lionel Messi leverer som kjent i hver kamp, men det er heller ingen tvil om at Neymar har utviklet seg ytterligere denne sesongen. Ingen sentrale fravær for Barca.

Villarreal henger bra med i den spanske serien og innehar 6. plassen før denne serierunden med 38 poeng. Det er ikke mer enn tre poeng opp til Valencia på den viktige 4. plassen. Kan stille med toppet lag på Camp Nou i kveld.

7-3-0 på de ti siste tilsvarende og slik Barcelona fremstår om dagen blir dette hjemmeseier. H.

4. Sevilla - Espanyol
Kopi av torsdagens cupoppgjør i Copa Del Rey der hjemmelaget vant 1-0, men ikke kom seg videre ettersom Espanyol vant hjemmemøtet med 3-1. Sevilla gjorde en sterkbortematch mot Valencia sist helg, men hadde ikke marginene med seg og brente blant annet et straffespark på stillingen 2-1 til Valencia. Er på en sterk 5. plass og har kun to poeng opp til Valencia på 4. plass. Sevilla står med utrolige 20-4-0 på de 24 siste kampene på Ramón Sánchez Pizjuán, og er fortsatt det eneste laget som ikke har tapt hjemme i La Liga denne sesongen.

Til denne kampen er Benoit Trémoulinas, José Antonio Reyes og Grzegorz Krychowiak utilgjengelig grunnet skade, mens det ennå ikke er sikkert om Stéphane Mbia er med i troppen eller ikke etter at han returnerte fra Afrikamesterskapet lørdag ettermiddag.

Bortesvake Espanyol (1-2-6) kommer fra to strake trepoengere hjemme og ligger på 9. plass, men er hele 13 poeng bak Sevilla på 5. plass. Espanyol har samme 20-mannstropp tilgjengelig til denne kampen som til torsdagens batalje, men det er nok ventet fire, fem endringer på laget fra Sergio González. (kilde Petter Veland).

4-1-0 på de fem siste tilsvarende i ligaen og svært mye tyder på en ny hjemmeseier søndag kveld. H.

5. Almeria - Getafe
Ett poeng opp til sikker plass for Almeria som ligger tredje sist i La Liga med 16 poeng. Meget spesielle 0-3-6 på hjemmebane og 4-1-6 på bortebane for laget som viser 2-0-4 form på de siste seks seriekampene. Nyinnleide José Manuel Casado er med i troppen, som ellers er helt lik som forrige helg - hvilket betyr at Rubén Martínez, Thievy Bifouma, Mané og Jonathan Zongo er ute

Motstander Getafe har fire poeng mer og ligger på 15. plass med sine 20 poeng. 3-3-5 på hjemmebane og 2-2-5 på bortebane for Madrid-laget som viser 1-2-3 form på de siste seks seriekampene. Getafe er ett av lagene som kom svakest ut av overgangsvinduet i januar, med tanke på at de hadde alt klappet og klart når det gjaldt Juan Cala og Fernando Aristeguieta.

Økonomiske problemer gjør dog at de ikke ble skrevet inn likevel, og Quique Sánchez Flores har til denne kampen måtte ta med seg fire B-lagsspillere. Ángel Lafita, Baba Diawará, Vicente Guaita, Mehdi Lacen, Carlos Vigaray, Juan Valera, Karim Yoda og Alexis Ruano er alle ute, mens Emiliano Velázquez er tilbake etter karantene. (Kilde Petter Veland).

Åpent bunnoppgjør dette. HUB.

6. Recreativo Huelva - Alaves.
Segunda liga i Spania og oppgjør mellom Huelva som ligger på 20. plass med 21 poeng og Alaves som ligger på 12. plass med 27 poeng (22 lag i Segunda)i den sedvanlig rekordjevne Segundaen i Spania.

Hjemmelaget har 3-4-3 på eget gress og 2-2-8 på bortebane. Kun ett poeng på de ni siste seriekampene er magert.

Etter 0-2-2 på de fire foregående kampene, slo Alaves til med 2-0 seier hjemme mot Leganes sist helg. Borte viser tallene svake 2-4-4.

To lag ute av slag dette og før eller siden må da Huelva vinne en fotballkamp igjen. HUB.

7. Augsburg - Hoffenheim
Første seriekamp for begge disse lagene etter vinterpausen. Augsburg gikk inn i vinterpausen på en flott 6. plass og har sterke 6-0-2 på eget gress. Seier i denne kampen vil bringe laget opp på 5. plass a poeng med Borussia Mönchengladbach på 3. plass. Baba (f - startet 16 seriekamper) er opptatt med Afrikamesterskapet, ellers ingen sentrale fravær.

Hoffenheim ligger på plassen bak (7) og har ett poeng mindre. Klart best på eget gress i høstsesongen (5-2-2). På reise er tallene 2-3-3. Jin-Su Kim (f - startet 6 seriekamper) er opptatt med Asiamesterskapet. Tarik Elyounoussi er for øvrig i startoppstillingen i følge velrenommerte Kicker.

3-1-1 på de fem siste tilsvarende her i Augsburg og vi tror klart mest på hjemmelaget. H.

8. Anderlecht - Zulte Waregem
De to neste kampene er hentet fra belgisk toppserie. Åtte poeng opp til serieleder Club Brügge før denne kampen, men Anderlecht har en kamp til gode. Solide 7-3-1 på eget gress.

Zulte Waregem ligger på 9. plass med 28 poeng og har åtte poeng opp til Genk på sjetteplass som gir plass i playoffrunden. 4-2-6 på bortebane.

Normalt skal dette være grei skuring for Anderlecht. H.

9. Lierse - Standard Liege
Helt på bunn av den belgiske toppserien ligger Lierse med sine 15 poeng. Seks poeng opp til Waasland Beveren på plassen foran og det er spesielt på bortebane det svikter (1-1-10). Hjemme går det litt bedre (2-5-4). 0-3-9 på de tolv siste seriekampene.

4-1-1 på de siste seks seriekampene for Standard Liege som er oppe på 5. plass med 37 poeng og således er inne på playoff.

0-2-7 på de ni siste tilsvarende. Bortelaget taper neppe denne gangen heller. UB.

10. Bordeaux - Guingamp
Fem på rad uten seier for Bordeaux som har hatt mannskapsproblemer i det siste med flere spillere avgårde i Afrikamesterskapet og som i tillegg har slitt med skader. Holder likevel en sterk 7. plass på tabellen og har 33 poeng. det betyr sju poeng opp til Siant Stienne på 4. plass. Solide 6-2-2 på hjemmebane.

Guingamp har klatret markant på tabellen etter at gruppespillet i Europa League var over og står med 4-1-1 på de siste seks seriekampene. Det har sendt laget opp på 12. plass med 28 poeng og altså kun fem poeng opp til søndagens motstander på 7. plass. 3-1-6 på bortebane.

5-1-1 på de sju siste tilsvarende og hjemmelaget skal ha bra poengsjanse her. HU.

11. Monaco - Lyon
toppkamp i fyrstedømmet mellom Monaco på 5. plass og Lyon på serietopp. Monaco står med 6-3-1 på de ti siste seriekampene, men har likevel ni poeng opp til Lyon.

Lyon har enda bedre form og står med 8-1-1 på de ti siste seriekampene. Ettersom PSG vant sin hjemmekamp mot Rennes fredag kveld, er PSG kun ett poeng bak, men med seier her vil Lyon igjen være fire poeng foran. Meget viktige Alexandre Lacasette (22 seriemål) er blitt skadet og rekker ikke kampen.

To lag i knallform møtes her, men Lyon er svekket. HUB.

12. Milan - Parma
Ingen seire for Milan hittil i 2015 og onsdag røk laget ut av Coppa Italia etter å tapt hjemme for Lazio. 0-2-3 på de fem siste seriekampene og totalt 26 poeng. Det gjør at Milan lå på 11. plass før denne serierunden. Søndag soner Philippe Mexes, mens Mattio Destro er ankommet på lån fra Roma. For øvrig mange skader i Milan nå. De Jong, Abate, El Shaarawy, Montolivo, Bonera, Zapata, De Sciglio og Boneventura er blant de som ikke rekker kampen.

Parma har kvittet seg med Antonio Cassano og ligger helt sist med fattige ni poeng. Ny nedtur sist helg da laget presterte å tape hjemme mot bunnrival Cesena (1-2). Også Parma sliter med mange skader om dagen.

Mange skader hos begge lag, spesielt hos hjemmelaget. HU.

96-rekker

1. Southampton — Swansea City H

2. Walsall FC — Gillingham FC HU

3. Barcelona — Villarreal H

4. Sevilla — Espanyol H

5. Almeria — Getafe HUB

6. Recreativo Huelva — CD Alaves HU

7. Augsburg — TSG 1899 Hoffenheim H

8. RSC Anderlecht — SV Zulte Waregem H

9. Lierse SK — Standard Liege UB

10. Bordeaux — Guingamp HU

11. Monaco — Lyon U

12. Milan — Parma HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Southampton — Swansea City H

2. Walsall FC — Gillingham FC HU

3. Barcelona — Villarreal H

4. Sevilla — Espanyol H

5. Almeria — Getafe HUB

6. Recreativo Huelva — CD Alaves HUB

7. Augsburg — TSG 1899 Hoffenheim H

8. RSC Anderlecht — SV Zulte Waregem H

9. Lierse SK — Standard Liege UB

10. Bordeaux — Guingamp HU

11. Monaco — Lyon HUB

12. Milan — Parma HU

Klikk her for å levere 432-rekkeren


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag