Gå til sidens hovedinnhold

Bare seier er godt nok for Tyrkia og Sveits

Sveits og Tyrkia går på banen i Baku og vet at bare seier er godt nok for å beholde håpet om avansement til 8-delsfinalen i EM.

Nå starter siste runden i gruppespillet i EM. Sveits og Tyrkia har samme utgangspunkt når de går på banen i Baku, de trenger en seier om de skal ha muligheten til å gå videre i årets turnering.

Sveits kom til EM i kjempeform. De hadde vunnet seks kamper på rad, men i mesterskapet har de ikke fått det til å klaffe. Alpelandet har kun tatt ett poeng på de to første kampene. De spilte uavgjort mot Wales i første kampen, før de tapte 0-3 mot Italia. Med en stor seier mot Tyrkia, og Italia-seier mot Tyrkia, vil Vladimir Petkovic sine menn gå videre. Uavgjort holder ikke for Sveits søndag.

Onsdag er det ca 250 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Det gjør det heller ikke for Tyrkia. I likhet med Sveits sto tyrkerne også med seks seire på rad før EM, men de har fått forferdelig start på turneringen. De tapte både mot Italia og Wales, og har ikke klart å score et eneste mål.

At Sveits vinner mot Tyrkia gir 1,67 i odds

En seier søndag vil gjøre at de klatrer over Sveits på tabellen, og at de har en ørliten mulighet til å gå videre som et av de fire beste nummer tre-lagene i gruppen. Problemet er målforskjellen. Med fem minusmål og null poeng, må Tyrkia ikke bare vinne mot Sveits, men de må vinne stort. Det tror vi ikke de klarer.

Sveits - Tyrkia (Halvtid/Fulltid) Uavgjort-Sveits - 4,70 (spillestopp søndag kl. 17.59. Kampen vises på TV2 Sport 1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

EM, gruppe A. Spilles i Aserbajdsjan. Tyrkia var før EM nevnt som et av lagene som kunne overraske i mesterskapet, men de har skuffet stort.

Tyrkias sjanse til å ta seg videre fra gruppespillet er i realiteten over på grunn av den dårlige målforskjellen. Tyrkerne tpte 0-3 mot Italia og 0-2 mot Wales i de to første kampene i mesterskapet, og nå møter de et sveitsisk lag som har vunnet fem av de siste syv kampene.

Onsdag er det ca 250 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Liverpool-spiller kan avgjøre

Sveits har også klart å ta seg videre fra gruppen i de tre siste mesterskapene. Den erfaring kan vise seg å bli viktig søndag. Sveitserne er godt organisert, og de har enkeltspillere i Shaqiri og Embolo som kan avgjøre denne kampen. En seier i denne kampen vil trolig gi dem en plass i åttendedelsfinalene.

Det tyrkiske forsvaret klarte ikke å stoppe vingene til Italia i åpningskampen, og de slet med å få kontroll på Aaron Ramsey i kampen mot Wales. Offensive midtbanespillere virker å være et problem for tyrkerne. Det gir Shaqiri, som spiller i nummer 10-rollen bak de to sveitsiske spissene, en mulighet til å spille en avgjørende rolle. Han har scoret i de tre siste mesterskapene, og selv om han ikke er spiss, så er han fortsatt en målfarlig spiller.

Her kan du skrape Flax på nett

Tyrkia har tapt de to siste kampene uten å score et eneste mål, og vi har liten tro på at de plutselig skal begynne å score mot et sveitsisk lag som vanligvis er solide bakover. Vi tror dette blir en jevnspilt kamp, men at Sveits vinner etter 90 minutter.

Tyrkerne klarte å holde Italia til 0-0 etter de første 45 minuttene, og vi tror det står uavgjort etter første omgang mellom Sveits og Tyrkia.

At det står uavgjort til pause, men at Sveits vinner etter 90 minutter virker å være et greit spill på denne kampen. Oddsen er flotte 4,70. Lever dette tipset her