Gå til sidens hovedinnhold

Bare seier er godt nok for Wales

Wales trenger tre poeng i tirsdagens kamp mot Ungarn for å henge med i kampen om en plass i EM.

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddssingel EM-kvalik 1: Bare seier er godt nok for Wales
Oddssingel EM-kvalik 2: Kan Skottland spille jevnt med Belgia?
Oddssingel EM-kvalik 3: Vi tror Tyrkia bryter bortebarrieren
V65-Momarken: Vi bankerspiller en hest som aldri har startet
V64 Solvalla: Kihlström har V64-bankeren på Solvalla
V4-lunsj: Topp V4-omgang til lunsj
Supertrekning: Norsk Tipping trekker 24 millionpremier

Det er EM-kvalifiseringskampene som dominerer tirsdagens langoddsprogram. Det ska spilles 13 kamper i EM-kvaliken tirsdag kveld, hvor blant andre fotballstormakter som Frankrike, Belgia og Tyskland er i aksjon. I tillegg ruller VM i fotball for kvinner videre i Frankrike med tre kamper fra gruppespillet. Ellers er det semifinaler i U20-VM.

NB! Onsdag er det ca 29 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Ungarn – Wales 2,70 – 2,90 – 2,40 B (spillestopp kl. 2040)

Klikk på denne lenken for å spille på dette tipset!

VM-kvalifisering, gruppe E. Etter at Wales tapte 1–2 mot Kroatia på lørdag må de ha en seier i tirsdagens kamp i Budapest for å henge med i toppen av gruppe.

Etter å ha sensasjonelt slått VM-finalist Kroatia i mars, og deretter vunnet mot Aserbajdsjan på lørdag, topper Ungarn gruppe E med seks poeng på tre kamper. Kroatene har like mange poeng, men svakere målforskjell. Wales ligger tre poeng bak, men de har en kamp til gode på de to topplagene.

Det faktum at alle lagene i gruppen, Slovakia inkludert, har tapt én kamp så tidlig i gruppespillet viser hvor jevn denne gruppen er, og at det kommer til å bli en hard kamp om de to direkte EM-plassene.

Den walisiske landslagssjefen Ryan Giggs mente Wales misbrukte en stor sjanse til å ta føringen i gruppen etter å ha sett laget sitt slippe inn to billige mål og sløse vekk flere store målsjanser. Han hadde grunn til å være misfornøyd med kampen i Osijek.

Nå ska Wales møte et ungarsk lag som seiler i medvind. Etter at Marco Rossi ble landslagssjef for Ungarn for ett år siden har Ungarn vunnet fem kamper, tapt tre og spilt uavgjort én.

Den største triumfen i denne perioden var seieren mot Kroatia i mars. Den gjør at de for alvor har meldt seg på i kampen om en av EM-plassene.

Det var stilt større forventninger til Wales, og Giggs vet at laget hans trenger minst ett poeng i Budapest tirsdag, aller helst tre.

Wales har vunnet de fire siste kampene mot Ungarn, men den siste kampen ble spilt helt tilbake i 2005, Statistikken har således begrenset verdi. Sist Wales og Ungarn møttes i en kvalifisering var i 1975 Den gangen vant de både hjemme og borte. De har faktisk ikke tapt mot ungarerne siden EM-kvaliken i 1962. Og jeg tror ikke Gareth Bale & Co. taper i dag heller.

David Brooks får muligens sjansen fra start for Wales etter at han kom inn og scoret mot Kroatia. Den offensive midtbanespilleren til Bournemouth var bare frisk nok til å starte på benken i Osijek, men Wales-manager Ryan Giggs mener han er i stand til å spille fra start tirsdag. Også Ethan Ampadu har slitt med skader, men den defensive midtbanespilleren kan begynne kampen mot Ungarn.

Den ungarske midtbanemannen Dominik Szoboszlai måtte gå av banen i første omgang i Aserbajdsjan, men er antakeligvis tilbake fra start tirsdag.

Bekymringen hos gjestene er at de kommer til denne kampen i svak form. De har tapt fem av de åtte siste kampene. Giggs har ikke klart å løfte waliserne ennå. Før bortekampen i Budapest har de kun vunnet én av de siste fem bortekampene.

Jeg tror denne matchen blir jevn, men mener at Wales skal være hakket bedre enn Ungarn. Med spillere som Gareth Bale og den nye Manchester United-spilleren Daniel James offensivt skal Ungarn-forsvaret få kjørt seg. De har også en spennende midtbane med stjerneskuddet Harry Wilson og rutinerte Joe Allen. Wales må vinne i Budapest.

2,40 i odds på borteseier er noe lavt, men jeg tror likevel det er det beste tipset på denne kampen. Spillestopp er klokken 2040.

Klikk på denne lenken for å spille på dette tipset!

Kommentarer til denne saken