Foto: Afp

Bayern München - nei takk

Til begredelig odds er det ingen grunn til å spille Bayern München i kveld og da retter vi blikket mot Sverige.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
Tippetips midtuke: God natt England
V65 Bjerke: En ultimat banker
V4 Bollnäs: En bergenser ordner opp

Onsdagens langoddsprogram består av de to siste returkampene i åttendedelsfinalen i Champions League og ellers av masse spennende dueller fra skisprinten i Drammen. Det spilles ellers håndball både for kvinner og menn her hjemme og i Algarve Cup for jentene skal Norge ut mot Sverige nå tidlig i ettermiddag. For øvrig er det naturligvis mye ishockey også på dagens liste.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Malaga - Porto B 2,55
Malaga var heldige som slapp unna med 0-1 i det første møtet, etter blant annet 1-17 i avslutninger og 2-11 i cornere. Lider litt av Champions League-eventyret i hjemlig liga og har ikke bedre enn 2-3-1 på de seks siste seriekampene. Fine 7-4-3 på hjemmebane. Porto må være et forbilde for de fleste andre lag i Europa. Til tross for at stjernene selges unna hver eneste sesong, dukker det nye opp og Porto har voldsom erfaring fra denne type oppgjør. Har fortsatt ikke tapt i hjemlig liga (17-5-0 totalt) og 6-4-0 på bortebane, men er faktisk to poeng bak Benfica likevel. Porto er ikke favoritt i denne kampen, men vi mener verdien helt klart ligger på portugiserne og 2,55 på Porto-seier er fint.

Annonse: Vinn tidenes fotballtur i Eurojackpot!

Blackburn - Millwall B 3,45
Omkamp i FA-cupen mellom de to mest formløsen lagene i Championship. Hjemmelaget står med 0-2-4 på sine seks siste seriekamper, mens Millwall (som innledet sesongen så strålende) står med 1-0-5 på sine seks siste. Hvordan totalt formløse Blackburn kan betales med kjipe 1,90 i kveld forstår vi lite og her er det kun Millwall-seier som gjelder dersom du spiller. 3,45 på borteseier er så høyt at den må prøves som et langskudd.

Dagens avslag
Karlskoga - Oskarshamn H 1,20
I ei lita bygd noen mil fra Karlstad holder det svenske hockeymirakelet Karlskoga til. Etter å ha innledet kvalserien (lag nummer fire til sju på grunnserietabellen i Hockeyallsvenskan) har Karlskoga alt i sine hender i kveld. Vinner de denne får de plass i Kvalserien om to ledige plasser i Eliteserien (kvalserien spilles blant de to nederste lagene på grunnserietabellen, de tre øverste lagene i Hockeyallsvenskan og altså vinneren av denne kvalifiseringen). Til grusomme 1,20 i odds er det ingen grunn til å bli fristet. Her er det nerver på høykant og styr langt unna denne.

Norsk Tipping

Dagens spill
Det svenske sluttspillet i ishockey ble innledet tirsdag kveld og både Skellefteå og Färjestad innfridde i sine respektive hjemmeoppgjør i første kamp av kvartfinalene. Også i kveld tror vi hjemmelagene innfrir når de to siste kvartfinalene innleder sin best av sju-kamper serie.

Luleå - Frölunda
Første kamp av inntil sju kamper. Luleå endte på 3. plass i grunnserien med 102 poeng og holdt stort sett jevn og stabil form hele sesongen. 15 seire etter ordinær tid på hjemmeis på 33 spilte hjemmekamper. Spilte tre hjemmekamper mot Frölunda i grunnserien og vant to av disse, mens den siste gikk til forlengning og der vant Frölunda. Luleå vant sju av sine ti siste grunnseriekamper og tapte faktisk kun en av sine ti siste etter ordinær tid. De to øvrige tapene kom begge etter forlengning og påfølgende straffeslag.

Frölunda var en av outsiderne før årets sesong, men en svak start på sesongen gjorde at laget havnet litt i ingenmannsland. På 32 grunnseriekamper borte endte laget opp med tolv seire og tolv tap etter ordinær tid og fire seire og fire tap etter forlengning. Men vant altså kun en av fem grunnseriekamper mot Luleå (hjemme/borte) og denne kom etter forlengning og straffeslag.

Det blir historisk sett mange hjemmeseire i sluttspillet og Luleå viste både knallform og har i tillegg vært best mot Frölunda i grunnserien. 1,70 på hjemmeseier er nok som det må være og denne får plass på vårt spilleforslag onsdag sammen med den andre kvartfinalen som spilles i kveld.

HV71 - Linköping
HV 71 endte på 4. plass i grunnserien og ble således "tvunget" til å velge Linköping som sin kvartfinalemotstander. Linköping som endte på 5. plass i grunnserien.

HV71 er alltid å regne med i sluttspill selv om de sensasjonelt røk ut allerede i kvartfinalen for to år siden. vant da grunnserien suverent og valgte AIK som endte på 8. plass i grunnserien og røk ut etter fire strake tap. En av de største sensasjonene i sluttspillet det siste tiåret. HV71 spilte 30 hjemmekamper i grunnserien og vant femten av dem. Andreas Jämtin og Anton Bengtsson var ikke med mot Luleå i siste grunnseriekamp for en uke siden, men begge er tilbake i kveld. Savner da kun sine to langtidsskadde spillere Jesper Williamson og Oscar Fanteberg.

Kapable Linköping har variert stort denne sesongen, men på sitt beste er de kanskje nettopp best. Endte altså på 5. plass i grunnserien og det er jo en kraftig forbedring fra fjorårets katastrofesesong, der laget med et nødskrik unngikk kvalserien og endte på 10. plass. Fjorten seire på bortebane i grunnserien denne sesongen og vant faktisk alle tre bortekampene mot HV71 (en etter sudden death). Eric Himelfarb og Jesper Pettersson må begge unnværes. Viktige og sentrale Mattias Weinhandl var syk mandag, men trente tirsdag kveld og blir garantert med i kveld.

Hjemmebanefordelen er viktig og ikke utenkelig at denne avgjøres av målvaktene. Vi tror hjemmebanefordel vipper denne i HV71s favør og 1,90 på hjemmeseier er helt greit.

Vi får dermed en dobbel til 3,23 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag onsdag (spillestopp kl 18.55):
Kamp 147 Luleå - Frölunda 1,70 3,80 3,05
Kamp 148 HV71 - Linköping 1,90 3,70 2,65
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus