Foto: Frank Augstein (AP/Scanpix)

Bayern sikrer avansement

Outsiderne fra Basel blir for små på Allianz Arena og ryker ut av CL. Her er dagens første oddstips.

Kommersielt

Tirsdagens langoddsprogram er variert og inneholder flere storkamper. Etter finsk og svensk hockey og fotball fra lavere divisjoner i Frankrike og Tyskland, spilles det Champions League, Premier League og annen engelsk fotball fra klokken 20.45.

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 2: Ny nedtur for Liverpool
Lunjstrav Drammen: Tid for Dorado
Trav Forus tirsdag kveld: Ny seiersmaskin fra Refsland

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
27. Cardiff - Hull U 3,00
Hull har spilt uavgjort i sine fem siste, holder en 9. plass og jakter på play-off. Cardiff har 6. plassen, men spiller mye uavgjort og formen er bare middels. Hull skal ha kapasitet til å ta poeng på Cardiff City Stadium denne gangen, og vi prøver et langskudd på U til 3,00 når to jevngode lag møtes.

Dagens avslag
Sluttspillkampene i Elitserien.
I dag møtes Färjestads og HV 71, og Frölunda og Brynäs, til match nummer to av inntil 7. Det er så jevnt så jevnt mellom disse, samt en liten x-faktor i at sluttspillkampene ofte lever sitt eget liv. I valget mellom å spille uavgjort i begge matcher eller la det hele ligge, velger vi det siste.

Dagens spill
Det er som sagt flere storkamper på programmet, og Sportspill.no kommer ikke utenom et tips til kveldens returoppgjør i Champions League. I tillegg finner vi grunnlag for en dobbel fra den engelske delen av menyen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

17. Bayern München - FC Basel
Champions League. 1/8-finale, returoppgjør etter 1-0 til Basel i første kamp.

Bayern var inne i en litt svak periode da de dro til Basel og ble nedkjempet av entusiastiske og fryktløse sveitsere. Bayern hadde også sine muligheter, men etter brente sjanser i begge ender av banen så det ut til å gå mot 0-0, før innbytter Stocker sikret Basel 1-0 på tampen. Alt i alt en fortjent seier i undertegnedes øyne, som også var dagens tips her på Sportspill.

Saken er veldig grei for det tyske storlaget. De må vinne kveldens kamp, og det helst med minst to måls margin. Vinner de for eksempel 2-1 ryker de ut på bortemålsregelen, så å ri på en 1-0 eller 2-0 ledelse tror vi ikke det blir snakk om. Formen ser langt bedre ut nå enn da tyskerne tapte i Basel, og helgens 7-1-nedsabling av Hoffenheim var et varselskudd. Bayern har 11-0-2 og en målforskjell på 43-4 på Allianz Arena i Bundesliga.

Viktige Schweinsteiger (m) var tilbake fra skade og fikk spille den siste halvtimen mot Hoffenheim lørdag. Alle de viktige spillerne er på plass, inkludert Boateng, Robben og Gomez, eneste fravær skal være Van Buyten og Breno.

Basel har vært en positiv overraskelse i Champions League, nok en gang får man si, for ikke bare vinner de kamper og kommer seg videre fra en gruppe med Benfica og Manchester United, de spiller dristig og underholdende, med null respekt for motstander. I dag er de i en situasjon hvor de kanskje bør legge seg bakpå og prøve å ro i land 0-0 og ta eventuelle kontringssjanser underveis, men spørsmålet er om de gjør det. Hittil har de ofte gått for at angrep er det beste forsvar, de holder på ballen og vil spille sitt eget spill, så kveldens kamp har alle forutsetninger for å bli underholdende. I hjemlig liga har de vunnet sine tre siste og formen er god.

Det ligger an til at Park Joo-Ho mister kampen og Philipp Degen går inn i forsvarsrekka.

Bayern er i form, de har hjemmebane og de bør vinne med minst to mål for å unngå eventuelle ekstraomganger eller exit på bortemålsregel. Basel vil gi alt de har, men vi tror ikke det holder denne gangen, for Bayern er i kjempeform og stiller et råsterkt lag. Den påkrevde, klare hjemmeseieren til 1,53 blir valget.

20. Inter - Marseille
Champions League. 1/8-finale, returoppgjør etter 1-0 til Marseille i første kamp.

Inter er i mystisk form i Serie A, for å si det mildt, men sene scoringer av Samuel og Milito gå hvertfall en 2-0-borteseier i Verona sist fredag. 1-1-4 på de seks siste i Serie A er krisepreget for en klubb som skal kjempe om Champions League-plass neste år. Per i dag er de ikke i nærheten, men optimistene kunne se tegn til bedring sist. Hjemmestatistikken i Serie A er ikke bedre enn 6-3-5 totalt, og i dag skal de hente opp 0-1 fra første oppgjør i Marseille.

Chivu (f) er suspendert, Cambiasso (m) er trolig tilbake og vi forventer Inter i bortimot sterkeste oppstilling med Sneijder, Milito og Forlan i den offensive delen.

Marseille er inne i en meget tung periode i Ligue 1. De bunner formtabellen med tragiske 0-2-4 på sine seks siste, og de tre siste bortekampene er tapt mot middels sterke lag som Ajaccio, Evian og Brest, og det uten at man scoret en eneste gang selv. Marseille har faktisk ikke scoret siden de slo Inter 1-0, nesten ufattelig når de har spillere som Remy, Valbuena og Ayew på laget. Noe er galt.

Amalfitano (m) risikerer å miste kampen, ellers få eller ingen fravær.

Inter spilte brukbart i det første oppgjøret, og slår bedre fra seg i CL enn i hjemlig serie. I dag tror vi på en målfattig affære med mye nerve, mellom to lag som famler i blinde for tiden, men fordel Inter, som vant sin forrige seriekamp og møter et lag som er helt lammet i angrep. Marseille er videre med ettmålstap med scoring, og sikrer ekstraomganger ved 0-1 etter 90 minutter+ tillegg. Flere faktorer peker mot hjemmeseieren, og vi spiller H til 1,85.

Sportspill.no får en CL-dobbel til 2,83 og setter 100 kroner på at hjemmelagene lykkes. Spillefrist klokken 20.40.

17. Bayern München - Basel (0-1) 1,53 3,85 3,80
20. Inter - Marseille 1,85 3,15 3,45

Total odds 2,83

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus