Det har ikke helt gått veien for Daniel Berntsen og Rosenborg i sesongåpningen.
Det har ikke helt gått veien for Daniel Berntsen og Rosenborg i sesongåpningen. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix)

Begge lagene har underprestert

Det er alltid store forventninger til Rosenborg og Brann, som har til gode å levere. I dag barker de sammen på søndagens tippekupong!

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagstips:
Oddstips 1:Liverpool mot ny skjebneseier
Oddstips 2:Sampdoria er hevngjerrige
Oddstips 3:Stabæk har imponert
V65 Jarlsberg (kl 18):Solberg på topp for å bli
Galopp Jägersro:Nettavisen byr på Weisse Socken
V64 Mantorp:Jackpot med Wahlmann og Kihlstrøm

Bonuspotten har opparbeidet seg til 2,2 millioner, som en eventuell alenevinner vil stikke av med.

Utrolig mange jevne kamper på dagens tippekupong. Det kan fort bety at de som treffer, virkelig får de store premiene!

1, Start — Viking
Det er duket for en jevn kamp i Kristiansand mellom to lag som har åpnet serien godt.

Til tross for åpningstapet mot Strømsgodset, har laget fra Kristiansand Startet sesongen god. Spilt tre bortekamper denne sesong, vunnet eneste hjemmekamp mot Haugesund med 3-1. Forrige runde ble det en meget imponerende borteseier mot Aalesund.

Har fått Ernest Asante virkelig i gang, og er gode i det offensive spillet. Defensivt har de imidlertid en tendens til å slippe inn billige mål. 8-7 i målforskjell kan legge opp til en målrik kamp.

Viking har åpnet sesongen meget godt, og har funnet en god rytme. Spilte uavgjort mot Rosenborg og Strømsgodset i sesongens to første kamper, og har så vunnet to på rappen. Sluppet inn kun to mål så langt.

Dette blir en veldig åpen kamp mellom to lag som har åpnet godt. Viking er imidlertid solide defensivt, noe Start ikke kan skryte på seg.

2, Haugesund — Sogndal
En skikkelig bunnkamp mellom to skuffende lag så langt.

Haugesund visste det kom til å bli en tøff sesong etter fjorårets bronse, men så tøft som det har blitt i år hadde de nok ikke ventet. To poeng på fire kamper lukter det ikke svidd av. Heldigvis har de plukket begge poengene hjemme, noe som gir grunn til optimisme i dag.

Sogndal har vært veldig tafatte i sesongåpningen. Tapte fortjent 3-1 hjemme mot Godset forrige runde, og det eneste poenget har kommet hjemme mot Sarpsborg. Sluppet inn elleve mål og scoret fire, tre av dem signert Ulrik Flo. Er vanvittig tannløse fremover.

Hjemmepoeng blir utrolig viktig for Haugesund også i år, og når Sogndal kommer på besøk er kun tre poeng godt nok.

3, Rosenborg — Brann
Dette blir en interessant kamp.

Rosenborg er midt oppe i en utenomsportslig situasjon de helst skulle vært foruten. I tillegg har de ikke hatt full klaff på banen, og tre uavgjort på de fire første er ikke spesielt imponerende. Seieren kom ufjortjent på hjemmebane mot Odd.

Trønderne har virkelig slitt med å finne rytmen i år, og har tatt poeng de kanskje ikke har fortjent.

Brann har også slitt i sesongåpningen, men kom seg godt mot Lillestrøm forrige runde. Likevel er det for tidlig å friskmelde et lag som kun har scoret ett mål på to bortekamper. Jacob Orlov er i slaget, men det kun på Brann Stadion.

Begge lagene er veldig mye bedre enn det de har vist i sesongåpningen, og det er duket for en jevn kamp på Lerkendal. Trønderne er imidlertid kliniske på eget gress, og Brann har kun ett bortemål. H.

4, Sandnes Ulf — Molde
Hjemmelaget fra Sandnes virker uinspirerte og tafatte så langt. To hjemmepoeng mot henholdsvis Brann og Odd er eneste fangst så langt, og de ligger fortjent til på nest siste plass. 3-9 i målforskjell er ikke god lesning.

Blir avhengig av poeng på hjemmebane, men har gjort lite for å overbevise. I kampen mot Brann var de heldige som fikk med poeng. Får i dag besøk av et Molde som virkelig har funnet formen.

De lå under 1-0 mot Sarpsborg, men slo tilbake og vant ovebevisende 5-1 til slutt. Ligaens mestscorende lag med ti mål på fire kamper. Tapte første bortekamp mot sterke Odd, men slo tilbake med en fin seier på Nadderud over Stabæk.

Er soleklar favoritt med god grunn. Skulleruds gutter er i veldig bra slag, og skal ikke få noen problemer med å hamle opp med et tafatt hjemmelag. B.

5, Stabæk — Bodø/Glimt
Spennende kamp mellom de to nyopprykkede lagene, som begge har imponert i sesongåpningen.

Stabæk åpnet med to seire, men har fulgt opp med to tap mot formidabel motstand. Har sørget for virkelig offensiv fotball i serieåpningen, og blir et spennende lag å følge. Har imidlertid visse svakheter defensivt, og det kan bli dyrt i kamper som denne.

Glimt fikk med seg et fortjent poeng i hjemmekampen mot Rosenborg, og kunne fort fått alle tre. Har et uhyre spennende lag fullt av kraft og fart, med mye kontringsstyrke. Kamper som dette kan få et ideelt kampbilde for Glimt, ettersom hjemmelaget mest sannsynlig kommer til å dominere ballinnehavet.

Begge lag har imponert oss i serieåpningen, og det blir en jevn kamp. U-sannsynligheten er veldig til stedet.

6, Bryne — Tromsdalen
Bryne har sett triste ut i serieåpningen. Ett poeng på tre kamper lukter 2. divisjon, men heldigvis er sesongen enda ung. Det eneste poenget så langt er sikret mot Ranheim, som sliker like mye. Har spilt en hjemmekamp, og tapte 2-1 mot askeladden Bærum.

Tromsdalen har på sin side sørget for en veldig god sesongstart. Har møtt middelmådig motstand i form av Ull/Kisa, Hødd og Strømmen, men de har gjort jobben på formidabelt vis.

Bryne har ikke gjort mye for å imponere oss så langt, men det kan fort straffe seg å avskrive dem helt. HB.

7, Hødd — Alta
Hødd har hatt en veldig ujevn start på sesongen. Åpnet med en sterk seier borte mot HamKam, men etter det har det godt nedover. Tapte forrige runde mot et sterkt Fredrikstad-lag, men har gode muligheter til å hevde seg i dag.

Alta har absolutt spilt bra i serieåpningen, og har like mye poeng som dagens motstander etter tre kamper. Det virker imidlertid som om det er hjemme i Alta den største poengfangsten vil finne sted. Holdt Sandefjord til uavgjort på hjemmebane forrige runde, selv etter å ha tatt ledelsen to ganger.

Hødd har nok lyst til å sikre årets første hjemmeseier, og når Alta kommer på besøk, har de gode muligheter til nettopp det.

8, Kristiansund BK — Fredrikstad
Kristiansund har vært i søkelyset tidligere for deres fantastiske prestasjoner. I år har de imidlertid åpnet mer ujevnt, og 3-0-tapet mot Alta i åpningskampen kunne vitne om et svekket Kristiansund. Likevel slo de tilbake, og har tatt fire poeng på de neste to kampene. Vunnet sin eneste hjemmekamp, med 1-0 mot Ull/Kisa.

Fredrikstad har reist seg etter åpningstapet mot Tromsø, som kanskje ikke var så fortjent, og tatt seks poeng på de neste to kampene. Slo Hødd hjemme forrige runde, og tok en knepen borteseier mot Sandefjord før det. Finspillet har enda til gode å sitte, så vi tar med en U også her.

9, Nest-Sotra — Mjøndalen
To gode lag braker sammen i Sotra. Hjemmelagets gode åpning møtte veggen da de tapte mot Bærum i nettopp Bærum, men på hjemmebane har de gode muligheter til å reise kjerringa. Her blir det en ny jevn kamp. Laget fra Sotra har vunnet deres eneste hjemmekamp, med 3-1 over HamKam. Blir sterke på hjemmebane.

Mjøndalen er Nettavisens uoffisielle opprykksfavoritt, og de har gjort veldig mye riktig de siste årene. Tapte i playoffen i fjor, har gode sjanser til å gjøre det enda bedre i år.

Knuste Strømmen 4-0 forrige runde, og scorer vanvittig mye mål. Likevel ble det kun 1-1 mot Hønefoss, og bortebane kan fort bli et problem. De burde imidlertid ikke avskrives.

10, Strømmen — Bærum
Strømmen har ikke virket spesielt solide i sesongåpningen. De vant hjemmekampen med 2-0 over Ranheim, men virker ustabile på spesielt bortebane. Kommer nok til å ta nok med poeng på hjemmebane, men får en god motstander på besøk i dag.

Bærum har vært veldig morsomme å følge i serieåpningen, og de scorer mye mål. Riktignok er de betraktelig mye bedre på hjemmebane, og alle seirene har være skikkelige sliteseiere. Er fulle av guts og scoringer, men må tette igjen bakover for å virkelig hevde seg i år.

Hjemmelaget må ta poeng hjemme, men Bærum har imponert stort. Vanskelig å komme unna gardering også her.

11, Ullensaker/Kisa — Hønefoss BK
Ull/Kisa har vært helt forferdelige i sesongåpningen. Tre tap og kun ett scoret mål er fasit på de tre første, og askeladden fra 2012 har tapt seg mange, mange hakk. Var gode på hjemmebane før, men også her har Ullensakerlaget mye å gå på.

Det var mange forventninger knyttet til Hønefoss denne sesongen, som skulle være med å kjempe om opprykk tilbake til Tippeligaen. Slik har det ikke gått i starten, og uavgjort mot Mjøndalen på hjemmebane er det eneste de har fått til så langt.

Dette blir nok en vanskelig kamp å spå, rett og slett fordi de begge har åpnet forferdelig.

12, FC Nordsjælland — FC København
Ståle Solbakken og FCK er bare noen poeng bak andreplassen, og er i god form for tiden. Imidlertid ikke de beste på bortebane, med 4-5-4 på reisefor. Likevel har de gått fire kamper uten tap og er favoritt i dagens kamp.

Nordsjælland er midt på tabellen, og det er langt både opp og ned. Har en bra hjemmestatistikk, men tapt to av de tre siste hjemmekampene.

FCK må holdes som favoritt i denne kampen.

96-rekker:

1, Start — Viking, HB

2, Haugesund — Sogndal, H

3, Rosenborg — Brann, H

4, Sandnes Ulf — Molde, B

5, Stabæk — Bodø/Glimt, HU

6, Bryne — Tromsdalen, HB

7, Hødd — Alta, H

8, Kristiansund BK — Fredrikstad, B

9, Nest-Sotra — Mjøndalen, HUB

10, Strømmen — Bærum, UB

11, Ullensaker/Kisa — Hønefoss BK, HB

12, FC Nordsjælland — FC København, B

Klikk her for å levere denne rekken.

432-rekker:

1, Start — Viking, HUB

2, Haugesund — Sogndal, H

3, Rosenborg — Brann, HU

4, Sandnes Ulf — Molde, B

5, Stabæk — Bodø/Glimt, HU

6, Bryne — Tromsdalen, HB

7, Hødd — Alta, H

8, Kristiansund BK — Fredrikstad, B

9, Nest-Sotra — Mjøndalen, HUB

10, Strømmen — Bærum, H UB

11, Ullensaker/Kisa — Hønefoss BK, HB

12, FC Nordsjælland — FC København, B

Klikk her for å levere denne rekken.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus