Foto: AP/Scanpix

Bellamy vinner for Speed

Wales spiller en følelsesladet landskamp i kveld. Sjekk dagen første oddstips.

Kommersielt

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Vi står over de norske håndball- og bandykampene og konsentrere oss om privatlandskampene i fotball på onsdagens langoddsprogram. Men først dagens avslag og langskudd.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Sportspills øvrige meny onsdag:

Oddstips 2: Danskene banker rustne russere
Tippetips: Vi stoler ikke på Norge
V65: Vi byr på en riktig sterk XO

Dagens avslag
63. Nord-Irland - Norge 2,95 - 3,00 - 2,10
Det er mye gråstein på det nordirske laget, men det som måtte være av kvalitetsforskjell jevnes enkelt ut av hjemmefordel og hardtarbeidende spillere. Norge var elendige mot Wales, og det er så lite glede og entusiasme rundt landslaget om dagen at vi ikke kan anbefale borteseier til 2,10. Det eneste fornuftige spillet på denne kampen er under 2,5 mål, men her er oddsen satt så lavt som 1,50.

Dagens langskudd
74. Polen - Portugal U 3,10
Vi tviler sterkt på at Portugal-stjerner som Ronaldo setter veldig stor pris på dra til Warszawa for å spille treningskamp i to minusgrader midt i en meget hektisk periode av sesongen. De polske spillerne er nok på sin side motiverte for å vise seg frem i oppkjøringen til EM på hjemmebane. Vi ser for oss at Portugal tar det nokså piano, og at de satser på et akseptabelt resultat som 0-0 eller 1-1.

Dagens spill
55. Sør-Afrika – Senegal H 1,80
Senegal var en av favorittene i afrikamesterskapet tidligere i år, men sviktet totalt og tapte samtlige tre kamper i gruppespillet. Landslagssjefen fikk sparken, og dette er første kamp for de midlertidige etterfølgerne Karim Sega Diouf og Aliou Cisse.

Duoen står overfor en tøff debut. Kun ni spillere fra afrikamesterskapet er med i kveld, og de fleste stjernespillerne i europeisk fotball er utelatt fra troppen eller har trukket seg. Verken Demba Ba, Papiss Cisse, Moussa Sow, Souleymane Diawara eller Mamadou Niang spiller i kveld, og mange av spillerne i troppen er normalt på U23-landslaget.

For Sør-Afrika er kveldens kamp viktig som oppkjøring til den nært forestående VM-kvalifiseringen. Skademessig ser det bra ut.

Kaptein Steven Pienaar og keeper Itumeleng Khune er tilbake i troppen. Den inneholder imidlertid ikke spillere fra Orlando Pirates, ettersom klubben spiller viktig kamp Afrikas Champions League om få dager.

Helsingborg-spilleren May Mahlangu (22), som ble kåret til årets spiller i Sverige forrige sesong, er tatt ut og kan få sin andre landskamp.

Et topp motivert Sør-Afrika bør ha gode sjanser mot et svekket og nedbrutt Senegal, og vi spiller hjemmeseier til 1,80. Kampen kan ikke spilles som singel. Vi kombinerer derfor med en europeisk privatkamp.

73. Wales – Costa Rica H 1,55
Dette oppgjøret er en minnemarkering for avdøde Gary Speed, som var en usedvanlig populær og avholdt landslagssjef.

Liverpools formspiller Craig Bellamy var kanskje den spilleren som var nærmest knyttet til Speed. Han spiller muligens sin siste landskamp i kveld og har fått kapteinsbindet av den nye landslagssjefen Chris Coleman. Bellamy er nok blant dem som kommer til å jobbe hardest på gressmatta for å hedre Speeds minne.

Med Gareth Bale på den andre kanten skorter det ikke på fart, klasse og innsats i det walisiske angrepet.

Wales skuffet i EM-kvalifiseringen og ble bare nummer fire i sin pulje. De vant imidlertid de to siste kvalikkampene og knuste Norge 4-1 i en treningskamp i november.

Arsenals Aaron Ramsey har måttet trekke seg fra troppen, og det ser ut til at tredjekeeper Jason Brown blir å finne mellom stengene.

Costa Rica slo Venezuela 2-0 borte i en vennskapskamp lille julaften og klarte 2-2 hjemme mot Spania i midten av november.

Landslagssjef Jorge Luis Pinto har gitt plass til 14 spillere fra utenlandske klubber i sin 19 mann store tropp. Den viktige spissen Alvaro Saborio (23 mål på 63 landskamper) er skadet.

Costa Rica er ikke et dårlig lag, men kommer spillerne til å ofre alt i en kamp som spilles under såpass spesielle omstendigheter? Vi tviler på det, og tror formsterke og heltente Wales vinner kampen greit.

Vi ender dermed opp med en dobbel til 2,79 i odds.

Spilleforslag 1 onsdag (spillestopp kl 19.25):
55. Sør-Afrika – Senegal 1,80 -3,05 - 3,40
73. Wales – Costa Rica 1,55 - 3,25 - 2,35
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Spilleforslag 2 onsdag (spillestopp kl 19.40):
56. Danmark - Russland 2,25 - 2,80 - 2,65
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus