Det var fortsatt syv dager til julaften, men det må ha føltes som julekvelden for mannen fra Bergen om stakk av med andrepremien i Eurojackpot fredag.

Bergenseren delte andrepremien med tre andre spillere fra Danmark, Kroatia og Tyskland, men han håver likevel inn svimlende 13,5 millioner kroner.

40 ekstra Lotto-millionærer lørdag 18. desember. Lever kupongen her!

- Nå skal jeg puste litt

Andrepremien ga hver av de fire spillerne 7,2 millioner kroner hver.

Bergensmannen fikk i tillegg en utbetaling fra fondet som Norsk Tipping har opprettet for å forsterke andrepremien i Eurojackpot. Denne var på 6,3 millioner kroner. Dermed vil bergenseren få inn 13,5 millioner kroner på konto like over helgen.

Her kan du skrape digitale Flax-lodd!

– Nei, dette er helt utrolig. Å faktisk vinne i Eurojackpot kunne jeg aldri forestilt meg, sa den nybakte mangemillionæren da Norsk Tipping tok kontakt med ham.

Og han la til:

– Nå er det mange barn og barnebarn som blir glade!

Noen umiddelbare planer for premien hadde ikke den lykkelige bergenseren, som nå ville bruke resten av førjulstiden på å rådføre seg med blant annet familien.

– Jeg vet knapt hva jeg skal tenke. For en utrolig overraskelse. Nå skal jeg puste litt og få i meg noe vann før jeg ringer barna, avslutter han humrende.

Fredagens førstepremiepotten i sin helhet gikk til Tyskland 17. desember. Der stakk en alenevinner av med den svimlende summen på 750 millioner kroner.

40 ekstra Lotto-millionærer lørdag 18. desember. Lever kupongen her!

Følgende tallrekke ble trukket ut fredag 17. desember:

16 - 50 - 8 - 44 - 6

Stjernetall: 10 - 1

Blant de som hadde 5+1 rette var mannen fra byen mellom de syv fjell.

Vant 1 million kroner: – Skal kose meg med alle nullene

I tillegg til de store Eurojackpot-premiene, ble det som vanlig delt ut en nasjonale premie på én million kroner. Denne fredagskvelden gikk den til en kvinne i 60-årene fra Moss. På andre forsøk nådde Telefonen fra Hamar frem med budskapet om at hun nå kunne titulere seg som Eurojackpot-millionær.

– Oi, herregud. For en helt utrolig overraskelse, jeg vinner jo aldri noe som helst, sier den heldige. Hun forteller at det hører til sjeldenhetene at hun leverer Eurojackpot.

– Jeg vet ikke helt hvorfor jeg leverte i dag. Jeg fikk vel bare et slags innfall, og leverte på impuls.

Noen umiddelbare planer for premien har ikke mossingen–eller det vil si, det har hun nok, men tingenes tilstand stikker kjepper i hjulene.

– Det er jo ikke så mye man får gjort disse koronatider. Vi får legge det litt til side og være litt fornuftige mens vi venter, sier hun.

Akkurat nå er vinneren alene hjemme, men hun gleder seg til å dele nyheten med barna sine.

– Nå blir det mye kontosjekking, tror jeg. Jeg skal virkelig kose meg med alle nullene, humrer hun.

Vinnersjanse Eurojackpot:

For å vinne førstepremie i Eurojackpot må en ha 5 rette tall av 50 mulige, i tillegg til 2 rette stjernetall av 10 mulige. Det gir totalt ca. 95 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:95 millioner per rekke. For andrepremie er vinnersjansen ca. 1:6 millioner per rekke, mens nasjonal premie (1 million kroner) er ca. 1:1,6 mill. per rekke. Les mer om vinnersjanse i Eurojackpot her.

Antall premieutbetalinger (Norge) totalt i 2020: 2 947 840

Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 1

Antall millionærer i 2020 (Norge): 77

Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 485 100 285 kr