*Nettavisen* Sportspill.

Bergerud avslører uvanlig hendelse under EM-dramaet: - Merkelig

- MERKELIG: Torbjørn Bergerud forteller at han fikk en skrue i hånden under møtet med Kroatia.

- MERKELIG: Torbjørn Bergerud forteller at han fikk en skrue i hånden under møtet med Kroatia. Foto: Tt News Agency (Reuters / NTB scanpix)

Norges målvakt måtte bite tennene sammen etter at han fikk en skrue inn i hånden under møtet med Kroatia i EM-semifinalen.

24.01.20 22:17

STOCKHOLM (Nettavisen): Torbjørn Bergerud sto en svært god kamp for Norge i EM-dramaet mot Kroatia fredag kveld, men kunne ikke forhindre tap til slutt.

Kroatene vant kampen i sluttsekundene av den fjerde ekstraomgangen. Dermed må Norge ta til takke med å spille bronsefinale lørdag ettermiddag.

LES OGSÅ: TV3-eskpert Erevik kritisk til det avgjørende valget. Norge-profilen er totalt uenig

Det ble en smertefull batalje for den norske målvakten. I tillegg til å få en ball midt i fleisen, skadet han også hånden under litt spesielle omstendigheter.

Bergerud: - Det var merkelig

Bergerud fortalte hva som skjedde i pressesonen etter kampen:

- Tydeligvis lå det en skrue i mål som jeg klarte å sette hånda mi ned på. Den ble sittende fast inne i hånden, så den måtte vi trekke ut i pausen, sier han.

- Jeg ble overrasket selv. Jeg trodde egentlig det var en liten glassbit eller noe sånt som hadde klart å lure seg utpå der. Det var visste en skrue, det var litt merkelig at den skulle ligge inne i mål, forteller den norske målvakten til pressen.

LES OGSÅ: Har over 100 intervjuforespørsler på Haaland: Nå tar klubben grep

Han påpeker at håndskaden ikke gikk utover målvaktsspillet hans.

- Jeg var ikke hemmet i det hele tatt, det gjorde bare vondt. Der og da måtte jeg bare bite tennene sammen. Det var ikke noe problem, sier Bergerud.

Sagosen: - Et slag i trynet

Det var naturlig nok en svært skuffet norsk gjeng etter det marginale tapet.

Sander Sagosen har snakket om at gull har vært målsettingen helt siden EM startet i Trondheim. Han var langt nede etter dramaet mot Kroatia.

- Dette er et slag i trynet. Jeg er skuffet, sier den norske stjernen.

Trønderen bidro med ti scoringer i fredagens kamp, men det var ikke nok til å sikre finaleplassen. Han innrømmer at bronsefinale ikke var en del av planen.

- Jeg er ganske tom akkurat nå. Jeg spiller ikke perfekt, vi spiller ikke perfekt, men vi kriger sammen som et lag i 80 minutter. Jeg er stolt av denne gjengen, sier han.

LES OGSÅ: Fortvilet Solskjær: - Jeg skal ikke lyve, selvsagt er vi skuffet og nedfor

- Det var ikke i min kalender at vi skulle spille bronsekamp lørdag, sier han.

Bronsefinale

Bronsefinalen spilles allerede lørdag i Tele 2 Arena i Stockholm.

Det norske herrelaget har aldri tidligere vunnet et mesterskap, men har sølv fra VM i 2017 og 2019. Med seier i lørdagens kamp kan laget ta sin første EM-medalje.

Under EM i 2016 ble Christian Berges menn nummer fire. Det mesterskapet regnes som det store gjennombruddet til de norske håndballgutta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.