STOCKHOLM (Nettavisen): Torbjørn Bergerud sto en svært god kamp for Norge i EM-dramaet mot Kroatia fredag kveld, men kunne ikke forhindre tap til slutt.

Kroatene vant kampen i sluttsekundene av den fjerde ekstraomgangen. Dermed må Norge ta til takke med å spille bronsefinale lørdag ettermiddag.

LES OGSÅ: TV3-eskpert Erevik kritisk til det avgjørende valget. Norge-profilen er totalt uenig

Det ble en smertefull batalje for den norske målvakten. I tillegg til å få en ball midt i fleisen, skadet han også hånden under litt spesielle omstendigheter.

Bergerud: - Det var merkelig

Bergerud fortalte hva som skjedde i pressesonen etter kampen:

- Tydeligvis lå det en skrue i mål som jeg klarte å sette hånda mi ned på. Den ble sittende fast inne i hånden, så den måtte vi trekke ut i pausen, sier han.

- Jeg ble overrasket selv. Jeg trodde egentlig det var en liten glassbit eller noe sånt som hadde klart å lure seg utpå der. Det var visste en skrue, det var litt merkelig at den skulle ligge inne i mål, forteller den norske målvakten til pressen.

LES OGSÅ: Har over 100 intervjuforespørsler på Haaland: Nå tar klubben grep

Han påpeker at håndskaden ikke gikk utover målvaktsspillet hans.

- Jeg var ikke hemmet i det hele tatt, det gjorde bare vondt. Der og da måtte jeg bare bite tennene sammen. Det var ikke noe problem, sier Bergerud.

Sagosen: - Et slag i trynet

Det var naturlig nok en svært skuffet norsk gjeng etter det marginale tapet.

Sander Sagosen har snakket om at gull har vært målsettingen helt siden EM startet i Trondheim. Han var langt nede etter dramaet mot Kroatia.

- Dette er et slag i trynet. Jeg er skuffet, sier den norske stjernen.

Trønderen bidro med ti scoringer i fredagens kamp, men det var ikke nok til å sikre finaleplassen. Han innrømmer at bronsefinale ikke var en del av planen.

- Jeg er ganske tom akkurat nå. Jeg spiller ikke perfekt, vi spiller ikke perfekt, men vi kriger sammen som et lag i 80 minutter. Jeg er stolt av denne gjengen, sier han.

LES OGSÅ: Fortvilet Solskjær: - Jeg skal ikke lyve, selvsagt er vi skuffet og nedfor

- Det var ikke i min kalender at vi skulle spille bronsekamp lørdag, sier han.

Bronsefinale

Bronsefinalen spilles allerede lørdag i Tele 2 Arena i Stockholm.

Det norske herrelaget har aldri tidligere vunnet et mesterskap, men har sølv fra VM i 2017 og 2019. Med seier i lørdagens kamp kan laget ta sin første EM-medalje.

Under EM i 2016 ble Christian Berges menn nummer fire. Det mesterskapet regnes som det store gjennombruddet til de norske håndballgutta.