TABELLTIPS ELITESERIEN:
7. plass: Viking

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Veton Berisha?

- Det er vanskelig å spå noe med tanke på koronasituasjonen, lite treningskamper og sånn. Men vi har som mål å nærme oss toppen, og det er det jeg tror og håper på.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Jeg ville nok fulgt ekstra med på Joe Bell. Han tror jeg kan få en bra sesong i år. Han har sett bra ut på trening, ser fit ut og har mye bra kvaliteter i seg. I tillegg er han ung, så han kan ta steg i år.

- Hvem tror du vinner Eliteserien - og hvorfor?

- Jeg tipper det blir Molde i år. De viste i hvert fall i Europa at de har et veldig bra lag, også har de en stor og bred tropp med mange gode fotballspillere. Jeg tror også de er revansjesugne til å ta gullet fra Bodø/Glimt siden de ikke klarte det i fjor.

- Hvem rykker ned?

- Den er tøff, altså. Der er jeg dårlig fordi jeg egentlig ikke har fulgt med på hva lag har henta og sånn, så den synes jeg er veldig vanskelig å spå.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil?

- Jeg tror nok at det blir noen av de som var sterke i fjor. Bodø/Glimt tror jeg ikke blir like dominante i år, så kanskje en fra Molde. Fredrik Aursnes er jo en bra fotballspiller.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i Eliteserien har du størst sans for?

- Jeg har sansen for Kåre (Ingebrigtsen), selv om jeg ikke tror de kommer til å være helt der oppe i år. Men jeg har hatt ham som assistenttrener i Viking, og da syntes jeg han var veldig bra og var en fin type, så jeg vil si Kåre. Samtidig er det han Bodø/Glimt-treneren har fått til der oppe veldig, veldig bra, men jeg går for Kåre.

- Hvis du må trekke frem et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Henrik Hegheim. Han fikk jo egentlig et gjennombrudd i fjor, men jeg tror at han kan få en bra sesong i år og fortsetter utviklingen fra i fjor.

- Hvilken bortebane liker du best i Eliteserien?

- Forhåpentligvis klarer vi å få litt supportere i år, og da synes jeg det er kjekt å spille mot Brann og Rosenborg. Der pleier det som regel å være bra stemning og mye fyr, i tillegg til at det er bra gressbaner. Det er alltid en stor pluss.

- I fjor ble du toppscorer i Viking med 16 mål og nummer fire på toppscorerlista i Eliteserien. Hva er målet for kommende sesong?

- Jeg satser på å gjøre en bedre sesong enn i fjor med tanke på målpoeng, så får vi se hvor langt det holder.

- Dere har mistet sentrale spillere som Zymer Bytyqi og Ylldren Ibrahimaj i vinter. I hvilken grad påvirker det laget?

- Det er selvfølgelig gode fotballspillere som har dratt. Samtidig har vi henta inn noen, og de som ikke fikk spille like mye i fjor må opp og prestere for å få de plassene. Så det er muligheter for både nye og de som har vært her. Jeg håper bare at vi klarer å erstatte dem på en bra måte, fordi de var viktige bidragsytere. Men jeg tror at vi skal klare det.

- Mot slutten av fjorårssesongen fikk Bjarne Berntsen sparken som hovedtrener i Viking, som utad i hvert fall så ut til å skape et stort kaos - og hvor styrelederen til slutt trakk seg. Hvordan opplevde du hele den situasjonen?

- Media la på en måte mer trøkk rundt Bjarne, administrasjonen og styret enn det påvirket oss som fotballspillere. Jeg synes egentlig at vi klarte å håndtere det på en utrolig bra måte og det påvirket oss ikke noe særlig. Vi konsentrerte oss om å spille fotball og resultatene viste jo egentlig at det ikke påvirket noe særlig.

- Så det var ikke så vanskelig for deg og resten av spillergruppa å forholde seg til det?

- Nei, det var egentlig ikke det. Du fikk jo selvfølgelig med deg alt og bla bla, men du har en jobb å gjøre med å levere på trening og kamp. Det var selvfølgelig styr rundt det i noen dager med media og sånn, men jeg synes vi klarte å bli skjermet ganske bra og kom oss godt ut av det.

- Dere har fått inn Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim som hovedtrenere. Hvordan fungerer det?

- Det fungerer bra så langt. Det er spennende med to trenere som vi har hatt som assistenter, så jeg har tro på at de kommer til å klare å gjøre en bra figur. Samtidig må jo vi spillere også levere, det er ikke alltid bare opp til trenerne. Så jeg synes det ser spennende ut og jeg gleder meg til å jobbe videre med dem.

- I fjor var du en av dem, og eneste Eliteserie-spiller, som ble tatt ut i troppen til «nødlandslaget» som skulle møte Østerrike i Nations League. Ble du overrasket da du ble kalt opp?

- Det var litt overraskende siden det egentlig bare skulle være med spillere som holdt til i utlandet, men så hadde jeg hatt korona og fikk være med. Det var en sinnsykt kul opplevelse og med hele greia rundt det, så jeg er takknemlig for at jeg fikk den muligheten.

- Har du opplevd et lignende trøkk rundt en kamp tidligere?

- Jeg vil si at jeg aldri har opplevd et lignende trøkk både før og etter den kampen. Det var sinnsykt kult og det virka som det var sykt stas for mange folk som fulgte med, så det gjorde det ekstra stas for oss spillere og.

- Jeg vil rangere kampen ganske høyt på grunn av det oppstyret, hele settingen med reising, testing, at vi så vidt trente sammen osv. Samtidig gjorde jeg jo en god figur selv, så det var gøy.

- Du hadde heller ikke spilt en landskamp siden 2016. Hva tenker du dine muligheter til å bli tatt ut på landslaget igjen?

- Det tenker jeg det egentlig er små sjanser for fordi de jeg konkurrerer mot spiller i veldig bra klubber og er veldig bra fotballspillere. Samtidig skal man aldri si aldri, men jeg tror de sjansene er veldig små.

- Hvor ser du deg selv om fem år?

- Jeg tipper nok at jeg spiller i Viking da og. Om jeg har dratt en tur til utlandet og så kommet tilbake, eller om jeg blir her får tiden vise, men jeg tror at jeg er i Viking om fem år.

VIKINGS TRENINGSKAMPER:

17. april - Viking - Åsane 1-1

21. april - Sandnes Ulf - Viking 1-1

25. april - Viking - Start 3-3

2. mai - Viking - Haugesund 4-0

OVERGANGER:

INN:

Harald Nilsen Tangen (tilbake etter utlån)
Herman Johan Haugen (tilbake etter utlån)
Tord Johnsen Salte (tilbake etter utlån)
Nils Vallotto (tilbake etter utlån)
Adrian Amundsen Bergersen (tilbake etter utlån)
Sebastian Sørlie Henriksen (tilbake etter utlån)
Kevin Kabran (Start)
Mai Traore (Vasalunds)
Shayne Pattynama (Telstar)

UT:

Michael Thomas Tallaksen Crowe (utgått kontrakt)
Jefferson de Souza (Egersund)
Even Østensen (Staal Jørpeland)
Zymer Bytyqi (Konyaspor)
Ylldren Ibrahimaj (Ural Jekaterinburg)
Axel Óskar Andrésson (Riga FC)
Adrian Amundsen Bergersen (Fram Larvik)

Odds Eliteserien 2021

Favoritt til å vinne Eliteserien 2021 på oddsen er Molde med 2,35 i odds foran Rosenborg med 4 og Vålerenga med 5,25.

Favoritter til å rykke ned er Sandefjord, Strømsgodset og Mjøndalen med Tromsø og Brann rett bak.

Vidar Örn Kjartansson er favoritt til å bli toppscorer med 8 i odds.

Her kan du levere ditt spill