*Nettavisen* Sportspill.

Betis best i Sevilla

Foto: Dylan Martinez (Reuters)

Vi tror formsterke Betis vinner derbyet i Sevilla mot et svekket bortelag. Sjekk vårt oddstips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Fulham reiser seg direkte
Tippetips: Kan Bolton true Liverpool?
Premier League: Skade- og karantenerapport
V75 Bjerke: Frode Hamre i hetluften igjen

Det har vært en svært god periode for oddstipsene den siste tiden og med gårsdagens flotte dobbel til 3,86 i odds, ble det fullklaff for sjette gang på de åtte siste forsøkene. Langskuddet på Borussia Mönchengladbach til friske 5,05 satt klokkerent da Gladbach vant 3-1.

Det er naturligvis et gedigent utvalg på Langoddsen lørdag og spillerne kan glede seg over 86 objekter. Åtte kamper fra Premier league og full runde i Championship er som vanlig innslag om lørdagene. Bundesliga startet opp igjen fredag og lørdag er det sju kamper fra den tyske toppdivisjonen. For øvrig er det kamper fra Serie A, La Liga, belgisk toppserie og cup fra Frankrike. Det er også diverse vintersportdueller på programmet og naturligvis matcher fra det pågående håndball-EM i Serbia.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
Freiburg - Augsburg
Hjemmelaget har solgt sin toppscorer Papiss Demba Cisse til Newcastle og det kommer til å merkes. Cisse har scoret ni av Freiburgs 21 mål denne sesongen og han blir ikke lett å erstatte. Augsburg slet med lenge med å finne nivået i Bundesliga, men avslutningen av høstsesongen var oppløftende med 2-1-1 på de fire siste før Bundesligaen tok juleferie. Freiburg har ikke bedre enn 2-2-5 på eget gress, mens Augsburg har nøyd seg med å vinne en bortekamp (1-3-5). Vi synes Augsburg har bedre muligheter enn det oddssettingen indikerer lørdag og 3,15 for at oppturen fortsetter er verd å vurdere.

Färjestad - Linköping
Fire strake tap for hjemmelaget nå og trenerskiftet har foreløpig gitt null effekt. Heller tvertimot. Borte mot AIK torsdag var det ingenting som stemte, og Sveriges beste lag de siste femten årene, sliter med å finne seg selv for tiden. Vi har foreslått spill på Linköping to ganger allerede denne uken, i hjemmeoppgjørene mot Modo og Djurgården og Linköping har infridd og vel så det med henholdvis 7-2 og 5-0. Tre innbyrdes oppgjør denne sesongen har gitt to seire til Linköping og en til Färjestad. 1,90 på hjemmeseier ser veldig lavt ut på formsvake Färjestad og vel vitende om at intet tre vokser inn i himmelen, synes vi det er verd å prøve Linköping som et langskudd denne lørdagen. 2,55 er oddsen for at Linköping tar sin tredje strake seier på seks dager.

Dagens avslag
Leeds - Ipswich
To av de mest ustabile lagene i Championship møtes lørdag ettermiddag og Leeds prises til 1,60 av statsselskapet. Den er vi ikke med på, Ipswich har kapasitet og får tilbake flere sentrale spillere denne lørdagen. Leeds har allerede tapt fire av tolv hjemmekamper og her er det bare å styre unna tippekommisjonæren og levere en Lotto-kupong istendenfor.

Sunderland - Swansea
Med all respekt for Martin O'Neill og den jobben han har gjort i Sunderland, så kan vi ikke forsvare Sunderland til 1,75 hjemme mot Swansea. Sunderland har riktignok hevet seg kraftig den siste tiden, men har ikke bedre enn 3-4-3 hjemme. Swansea innfridde som ventet vårt handicapspill hjemme mot Arsenal og vant svært fortjent. Waliserne er ikke like spreke borte (1-3-6), men kan utmerket godt klare poeng her. Uansett er dette en styr unna-kamp.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Real Betis - Sevilla
Den aller siste kampen på lørdagens liste er det glohete derbyet mellom Real Betis og Sevilla. Lagene har møtt hverandre 82 ganger i dette derbyet og totalt (begge baner inkludert) står det 37-18-27 i favør Sevilla. Men på Benito Villamarin som er Betis hjemmebane står det 17-12-12 i favør Betis.

Formmessig er det ingen tvil om at det er hjemmelaget som stiller best. Etter tre strake seire (deriblant seire over Valencia og Atletico Madrid) gjorde Betis en heroisk bortekamp mot Barcelona sist helg. Kom tidlig bakpå 0-2 i den kampen, men kom likevel tilbake til 2-2. Ble dermed det første laget som scoret på Camp Nou siden Milan gjorde to mål i en Champions League-kamp i september. Det holdt dog ikke helt inn, Barcelona scoret ytterligere to mål og vant 4-2.

Betis vant sine fire første seriekamper denne sesongen etter opprykket fra Segunda, men de ti neste kampene ga fattige ett poeng. To overtidsmål hjemme mot Valencia 10. desember snudde den vonde trenden og ga altså tre strake trepoengere før tapet mot Barcelona sist helg. Med 21 poeng ligger Betis på ellevteplass, men det er kun fire poeng ned til Sporting Gijon under streken. Hjemme står Betis med 4-1-3. Her må Mario Alvarez sone karantene etter utvisningen sist helg mot Barcelona. For øvrig er det ikke ventet noen endringer i mannskapet.

Sevilla har vært en gedigen skuffelse denne sesongen til tross for at laget ligger på sjuendeplass med sine 25 poeng. Det er ni poeng opp til Valencia på den viktige tredjeplassen. Sytten av 25 poeng er tatt hjemme, borte er tallene meget svake 1-5-2. Kun ett poeng er spilt inn på de fire siste kampene (0-0 hjemme mot Espanyol sist helg). Lørdag må spissen Frederic Kanoute sone karantene, og i tillegg er viktige spillere som Diego Perotti, Manu Del Moral, Emiliano Armenteros og Andres Palop skadet. Fernando Navarro returnerer etter karantene.

Det er som nevnt et derby dette, et av de store i Spania og mye kan skje i slike kamper. Men hjemmelaget er i form og har fordel av hjemmebane. Sevilla sliter med svært sentrale fravær og viser ikke form. Oddsen for at Real Betis vinner er 2,35 og kampen kan spilles som singel. Vi synes det er godkjent betaling og vårt andre spill denne lørdagen blir et singelspill på Real Betis. Innsatsen er som alltid kr 100.

Spilleforslag 2 lørdag (merk spillestopp kl 21.55):
Kamp 115 Real Betis - Sevilla 2,35 2,80 2,55
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag