Denne artikkelen er en del av Sportspill.nos tips for årets Premier League. Se alle tipsene her.

Fakta:

Bolton Wanderes Football Club (The Trotters, The Wanderers)
Reebok Stadium (28 101)

Bolton oppstod som fotballklubb i 1874 (da som Christ Church FC) og var med på å starte ligaen i England. Laget har vunnet FA-cupen fire ganger.

Plassering i fjor: 14.plass

Hjemmeside:http://www.bwfc.co.uk/

Supporterklubb i Norge:http://www.boltonsupporter.net/

Overganger:

Inn: Chris Eagles (Burnley), Tyrone Mears (Burnley), Darren Pratley (Swansea), Nigel Reo-Coker (Aston Villa)

Ut: Ali Al Habsi (Wigan, overgang etter lån), Johan Elmander (Galatasaray), Jlloyd Samuel, Joey O'Brien (West Ham), Tamir Cohen, Danny Ward (Huddersfield), Matt Taylor (West Ham)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Vurdering:

Keeper

Jussi Jääskeläinen. 56 landskamper for Finland og over 500 kamper for Bolton. Han er bunnsolid og en matchvinner. Reservekeeper er ungarske Adam Bogdan (som har en landskamp for Ungarn).

Forsvar

Den islandske høyrebacken Gretar Steinsson har vært god for Bolton etter at han kom fra AZ. Han har 38 landskamper for Island. Marcos Alonso, som kom fra Real Madrid før forrige sesong, fikk ikke mye spilletid i fjor - men kan slå til i år. Mer sannsynlig er det at Paul Peter Robinson starter. Den tidligere Watford og WBA-spilleren har vært fast for Bolton etter at han kom fra WBA permanent.

25 år gamle Gary Cahill er klippen i forsvaret og har nå 111 kamper for Bolton. Den tidligere Villa-spilleren har også 3 landskamper for England. Landskamper har også Zat Knight (2 stykker), og den tidligere Fulham og Villa-spilleren er en solid forsvarsmann.

Sam RIcketts har fått 41 landskamper for Wales i sin karriere og kan spille over alt i forsvar. Noe han har gjort i 44 ligakamper siden han kom til klubben i 2009. David Wheater var en gang en svært lovende unggutt (11 U-21-kamper for England), og kom til Bolton i januarvinduet i år. Han er også en bunnsolid forsvarsspiller, noe man kan si om hele forsvarsrekka til laget.

Ny i klubben er høyrebacken Tyrone Mears som var relativt god for Burnley da de var i Premier League, og er en tilvekst som gjør forsvaret til Bolton enda sterkere.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Midtbane

Nyinnkjøpte Chris Eagles klarte aldri å slå igjennom i Manchester United, men den nå 25 år gamle midtbanespillere (kant/offensiv) har utvilsomt et talent. Han laget 15 mål på 48 kamper for Burnley i fjor.

Ny er også Darren Pratley. Han har vært god for Swansea i championship, men det er usikkert om han er god nok for Premier League. Manageren til Bolton tror så, så da får vi stole på at det er riktig.

Midtbanen har også fått en tredje tilvekst i Nigel Reo-Coker. 27-åringen kom fra Villa etter at han ble frigitt fra klubben (til tross for at han var kaptein for laget mens Petrov var skadet). Han har utvilsomt et fotball-talent (han fikk 23 kamper for England U-21). Kanskje det virkelig slår til hos Bolton?

Fabrice Muamba er likevel kanskje den spilleren hos Bolton som er den mest spennende og interessante. Den tidligere Arsenal-unggutten har 57 kamper for aldersbestemte lag i England. Amerikanske Stuart Holden var strålende for Bolton i sin første sesong, men fikk mye av tiden etter det ødelagt av en skade. Han skal etter rapportene være tilbake i september.

Chung-Yong Lee var god og viktig for Bolton i fjor. Sør-koreaneren med 40 landskamper ble dessverre skadet i oppkjøringen til årets sesong og det er usikkert om han kommer tilbake i løpet av sesongen. Den høyre kantspilleren vil bli sårt savnet for Bolton.

Skadet er også Sean Davis, som vanlig vil nok Bolton-fansen si. Etter overgangen fra Portsmouth i 2009 har han kun fått 3 kamper. Når han eventuelt er tilbake fra sin kneskade er usikkert.

Martin Petrov startet karrieren sin på nytt i Bolton i fjor, og bulgaren med 88 landskamper er en god mann i krigen for Bolton. Ricardo Gardner fikk kun 4 kamper for Bolton sist sesong og er nok ikke en veldig viktig spiller for laget i året som kommer. Viktigere kan nok Mark Davis være, selv om han bare fikk 9 kamper fra start forrige sesong. 23-åringen har et fotballtalent.

Det er flere gode midtbanespillere hos Bolton. De har slitt med skader på gode spillere, som også ser ut til å være langvarig borte. Det skaper nok litt hodebry for manageren, men vi tror likevel at laget har nok gode spillere til å gjøre det bittelitt bedre enn i fjor.

Angrep

Kevin Davies er kaptein for Bolton og selv om terrieren ikke lager alt for mange mål er han ekstremt viktig for laget. Han satte faktisk en Premier League-rekord i fjor: Flest frispark mot. Da slo han den gamle rekorden fra året før. Som også han hadde.

Foran har også Bolton kroaten (som ble født i Tyskland) Ivan Klasnic. Han er heller ikke en typisk målscorer (4 mål på 22 kamper i fjor er ikke spesielt imponerende) selv om manager Megson sa noe annet da han signerte ham (Klasnic var for øvrig hans siste signering for klubben). Apropos ikke spesielt målfarlige spisser så har også Bolton Robbie Blake, som kom til klubben før sesongen i fjor. Han spilte noen få kamper i fjor, og er vel neppe førstevalg i år heller.

Det er ikke rart at Bolton har vært mye på ryktebørsen angående en ny spiss. Det trengs. Riktignok ble ikke Johan Elmander den supersuksessen man håpet på i Bolton (han er klubbens dyreste spiller gjennom tidene), men foreløpig er nok savnet av ham stort. Bolton trenger en spiss og vi tror de handler et spiss etter at dette blir skrevet, noe som gjør at vi tror at Bolton kan gjøre det litt bedre enn i fjor.

Manager: Owen Coyle (45 år)

Skotske Coyle, som har en landskamp for Irland, tok over Bolton i januar 2010. Han har vunnet 35 prosent av sine kamper som Bolton-manager. Megson, som fikk sparken før ham, hadde 28 prosent. Coyle er en kapabel og god manager som var veldig god som Burnley-manager.

Oppsummering av vurdering

Vi tror på den samme julenissen som sannsynligvis Bolton-fansen tror på: Nemlig at det kommer en spiss i tidlig julegave til klubben, og selv med skadeproblemene på midtbanen tror vi den er god nok. Noe de også er bakover.

Vårt tips: 13.plass

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill