Foto: Getty Images / All Over Press

Blåmandag for United

Men de taper ikke hjemme for Wolverhampton. Se hvordan vi skal få 12 rette i dagens tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette
Oddstips 1: Palermos syvende hjemmeseier
Oddstips 2: Denne gangen vinner Real Madrid
Premier League: Skader og karantener
Trav V 75: Kongen viser seg

Lørdagskupongen er en klassisk øvelse i Premier League og Championship. Vi skal tippe syv oppgjør fra øverste nivå og fem fra det nest øverste, og alle kampene starter klokken 16.00.

Bonuspotten er oppe i 3.500.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Manchester United - Wolverhampton
Manchester United er ikke helt seg selv i disse dager. Det har vært uvant å se dem spille defensivt, prøve å kontrollere inn 1-0-seire i stedet for å underholde og vinne kamper med klare sifre, og værre blir det når de ryker 1-2 hjemme for Crystal Palace i Carling Cup og 1-2 borte for Basel og dermed ut av Champions League. Laget som har vært fast leverandør av seire og storspill, lykkes av en eller annen grunn ikke like godt denne sesongen. Kanskje stilles det for høye krav, for United er tross alt nummer 2 i Premier League og har 5-1-1 hjemme på Old Trafford. Likevel er det synd, og en stor ripe i lakken for manager Ferguson, at man ikke går videre i Champions League fra en gruppe med Basel, Otelul Galati og Benfica.

Vidic (f) fikk en stygg smell i kneet mot Basel og er ute, det samme er Owen, Cleverley, Anderson, Rafael, Fabio og Hernandez.

Wolves er blant de aller svakeste bortelagene med 1-1-5 på bortebane. De er 4 poeng over nedrykk før helgens runde. Formen viser 2-0-3 på de fem siste, etter to hjemmeseire og tre bortetap.

Foley er skadet og Craddock regnes som usikker.

Manchester United har ikke imponert i det siste, likevel er det vanskelig å se for seg at de skal kaste bort poeng på Old Trafford mot et av ligaens svakeste bortelag. United må og skal være proffe nok til å ikke fortsatt deppe etter CL-exiten. Vi tror hjemmelaget står med 6-1-1 på eget gress klokken 18.00 i dag, uansett om det skulle bli nok en 1-0-sliteseier eller storseier 2-0. H i kamp 1.

2. Liverpool - Queens Park Rangers
Ingen har slått Liverpool på Anfield denne sesongen, men med 2-5-0 på eget gress er de bare det 9. beste hjemmelaget. Sist mandag tapte de skuffende 0-1 borte mot Fulham etter noen litt uheldige dommeravgjørelser og en utvisning på Spearing, mens hjemmekamper den siste tiden har gitt 1-1 mot Manchester City og 0-0 mot Swansea.

Midtbanestjernene Gerrard og Lucas savnes fortsatt, i tillegg til Robinson. Spearing er suspendert, og vi kan få se Henderson på Lucas/Spearing-plassen på midtbanen.

Formspilleren Helguson ga QPR 1-0 hjemme mot West Bromwich sist helg, men kampen endte 1-1 og med det har QPR 1-1-3 på sine fem siste spilte. De har scoret i alle disse fem. 3-0-4 på bortebane er godt jobbet av QPR, som overrasket med 1-0 over Everton sist de gjestet Liverpool.

Connolly regnes som usikker, mens Campbell, Hulse, Dyer og Kenny er ute.

Skal Liverpool spille uavgjort enda en gang på hjemmebane, mot et lag de burde slå? Det blir spørsmålet. Ikke denne gangen, tror vi, Liverpool har definitivt kapasiteten til å slå QPR, som har vært veldig enten-eller i sine bortekamper. Det må bli H i kamp 2 også.

3. Arsenal - Everton
Arsenal vant sin gruppe i Champions League og kunne tillate seg å sende B-laget til Hellas og tape den siste kampen for Olympiakos. Forrige opptreden i Premier League ga 4-0 borte mot Wigan, da van Persie nok en gang tegnet seg på scoringslisten. Bare 1-1 hjemme mot Fulham før det, og man er et lite hakk bak de aller beste på tabellen til tross for storspill i enkeltkamper. Sterke 5-1-1 hjemme på Emirates.

På skadelisten står Sagna, Wilshere, Gibbs, Miyaichi, Jenkinson, Rosicky, Diaby, Santos, Fabianski og Mannone (3. keeper).

Everton ligger midt på tabellen med 5-1-7 totalt. Dette må være et stykke under ambisjonsnivået, men når man ryker 0-1 hjemme for Stoke forrige helg, er man ikke et topplag. Seier mot Bolton og tap mot Newcastle på de to siste reisene, og også denne sesongen viser det seg småvrient å tippe utfallet av Evertons kamper. Tendensen vi så i fjor, der Everton hevet seg mot de gode lagene og spilte uavgjort mot de svakere, ser vi ikke noe til nå.

Anichebe og Rodwell er ute, mens Drenthe, Osman og Saha er usikre.

Vi synes Everton ser for svake ut til å ta peong på Emirates denne gangen, de mangler et par av dem som har scoret flest mål også. Dette skal ende med hjemmeseier. H i kamp 3 også. Norsk tipping viser denne kampen gratis via sine nettsider.

4. Norwich - Newcastle
Norwich har klart seg bra etter opprykket, men forrige helg ble de flere nummer for små borte mot Manchester City og tapte kampen 1-5. Men så er det heller ikke der Norwich skal gå for tre poeng, det er bedre at de slår QPR 2-1 og ta poeng mot Blackburn, lagene de skal holde bak seg på tabellen. 1-1-3 på de fem siste og foreløpig 11. plass for de gule er brukbart i forhold til ambisjonene, og de har vært jevnt gode på eget gress.

Skadesituasjonen er ganske lik som sist, med Vaughan, Ward og De Laet ute.

Newcastle har sterke 3-3-1 på bortebane og er så gode denne sesongen at spill i Europa neste år ser sannsynlig ut. De ligger som lag nummer 6 og har bare tapt 2 av de 17 første kampene sine. Demba Ba er toppscorer, men også Ameobi-guttene viser gode takter når de får slippe til og det er kvalitet i alle ledd, synes vi.

Gutiérrez er tilbake fra suspensjon, men Coloccini er usikker og Marveaux, Williamson, Tioté, Taylor og Guthrie er skadet. Dette svekker Newcastle.

Newcastle er seige og vonde å slå, og vi mener uavgjort er nærmest på Carrow Road. Vi velger likevel å bruke helgarderingen her, for kanskje kan bortelagets fravær gjøre det noe enklere for Norwich, og kampen kan bli både åpen og underholdende. HUB i kamp 4.

5. Swansea - Fulham
Swansea tapte borte for Blackburn forrige runde, og som Premier Leagues svakeste bortelag er de avhengige av å fortsette poengfangsten hjemme i Wales, der de har 3-3-1 totalt. De burde slått Aston Villa har sist, men det ble bare 0-0.

Allen (m) er suspendert, Tate, Bodde og Rangel er ute med skader. Graham (a) er tilbake.

Fulham holdt stand hjemme mot Liverpool sist mandag, uten å egentlig imponere. Men da motstander ble redusert til 10 mann tok de over kampen og Dempsey var frempå og satte en retur i mål som ga 1-0 og tre viktig poeng til Londonlaget. På bortebane var de meget nær uavgjort mot Twente i Europa League, og de spilte 1-1 mot Arsenal og 0-0 mot Sunderland i bortekamper før det. Slett ikke håpløst, men 3-6-5 totalt er ikke imponerende og kun én bortekamp er vunnet.

Murphy og Davies er usikre, mens Sidwell, Grygera, Duff og Baired er skadet.

Her er det ikke vanskelig å se for seg 0-0 eller 1-1, og etter å ha vurdert en HU-gardering bestemmer vi oss for å la uavgjorten stå ugardert, for dette lukter uavgjort lang vei synes vi, og garderingene trengs andre steder. U i kamp 5.

6. Bolton - Aston Villa
Bolton får det ikke til denne sesongen, og har tapt 1-2 for West Brom, 0-2 for Everton og 0-3 for Tottenham i sine tre siste. Kun ett plussmål holder dem over Wigan på tabellen, og 3-0-11 totalt er godt nok for nedrykk. Hvor lenge kan manager Owen Coyle si at det er ingen grunn til bekymring og at resultatene vil komme? Vi mener Bolton er pisket til å ta poeng i dag, de må opp fra nedrykksplassen og skaffe seg litt arbeidsro. En liten, positiv nyhet er at Boltons anke av Gary Cahills røde kort mot Tottenham forrige runde førte frem og Cahill kan spille mot sin tidligere klubb i dag.

Wheater er suspendert, mens Holden, S. Davis, Mears, Lee, Ricketts, Gardner og Riley står på skadelisten. Reo-Coker regnes som usikker.

Aston Villa holder det gående med uavgjort-kamper, og 3-7-4 totalt er godt nok for 9. plass. De har ennå ikke vunnet en bortekamp (0-5-2 på bortebane). De viste fint lite i sin forrige bortekamp, som endte 0-0 i Swansea.

Lichaj, Given og Jenas er ute med skader. Guzan erstatter trolig Given i mål.

Det vi har sett fra Aston Villa den siste tiden har vært tannløst og lite oppfinnsomt, og vi heller mot at Bolton tar poeng i denne kampen, til tross for svak form. Det blir alltid scoringer når Bolton er i aksjon, og kanskje klarer bortelaget også å score her, men markeringen blir HU i kamp 6.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

7. West Bromwich - Wigan
West Brom klarte ikke unngå å tape for Arsenal, Liverpool og Tottenham, men spilte 1-1 borte mot QPR og slo Bolton 2-1 hjemme for tre uker siden. Dette er deres fem siste spilte, og forteller omtrent hvor nivået ligger. 4-3-7 totalt gir 14. plass, og fortsetter West Brom å ta poeng mot resten av lagene på nedre halvdel, vil de kunne holde seg i Premier League. Dagens kamp er en must-win i så måte, det er bunnlaget som kommer på besøk.

Eneste fravær skal være midtbanespiller Gera.

Wigan har syv strake sesonger i Premier League, uten at noen skjønner hvordan de klarer å holde seg oppe med sine lave budsjetter. Nå ser det imidlertid enda mørkere ut enn vanlig. 2-3-9 totalt gir sisteplass, og 1-1-5 på bortebane er håpløst. Men vi merker oss at borteseieren kom på forrige reise, Di Santos scoring i det 92. minutt sørget for 2-1 mot et Sunderland i krise.

Kirkland er eneste fravær.

Her skal West Bromwich helst vinne for å holde seg unna bunnstriden, men Wigan stiller bortimot fulltallig og vi stoler ikke fullt og helt på hjemmelaget. Dette kan bli jevnere enn hjemmelaget setter pris på. HU i kamp 7.

8. Reading - West Ham
Reading er ikke det enkleste laget å tippe, og det er vel noe tilfeldig at de har 3-0-2 på sine fem siste. Kamper vinnes og tapes som regel med det ene målet, og scoringene kommer ofte sent, som da Noel Hunt og Alex Pearce scoret to på overtid og sørget for 3-2 i Ipswich. Forrige runde ble det tap 0-2 i Blackpool. 3-4-3 på hjemmebane totalt er hakket for svakt.

McAnuff (m) er tilbake fra suspensjon, Gunnarsson er ute med skade. Mills (f) og Hunt (a) er tilgjengelige igjen etter skader.

West Ham er ligaens beste bortelag med sine 7-2-1 på reise. De ligger på direkte opprykk, 2 poeng bak Southampton. Etter fire strake seire ble det tap 1-2 for Burnley hjemme på Boleyn Ground forrige runde, da West Ham brant store sjanser og like godt kunnet vunnet kampen, skal vi tro rapportene. Manager Sam Allardyce mener uansett klubben har stø kurs mot direkte opprykk så lenge de snitter 2 poeng per kamp.

Taylor (m), Reid (f) og Baldock (a) er ute med skader. Lansbury og O'Neil er på vei tilbake.

Vi holder West Ham som det beste laget av disse, og vi tror de er lystne på seier igjen etter det uheldige tapet for Burnley sist. Vi tipper at kampen er jevn lenge, før Reading slipper inn ett eller to mål mot slutten. B i kamp 8.

9. Watford - Leeds
Watford imponerer på ingen måte spillemessig, men holder hodet over vannet med 6-6-8 totalt. De overrasket med 2-1-seier i Ipswich forrige helg og har faktisk 2-2-0 på sine fire siste, så det blir feil å si at de ikke er i form.

Doyley (f) er tilbake fra skade, men får neppe plass i startoppstillingen, som kan bli den samme som vant 2-1 i Ipswich.

Leeds viser form med 4-0-1 på sine fem siste. Tapet kom i lokalderbyet mot Barnsley. Ellers har man vært feilfrie med 4-0 over Nottingham Forest og 2-0 over Millwall i de to siste.

Howson (m), kapteinen, er trolig ute, Brown (m) også.

Det står 6-3-1 fordel Leeds på de ti siste innbyrdes.

Leeds har skuffet oss mange ganger opp gjennom årene, men nå ser det ut som formen er meget god. De har også klart å holde nullen i to kamper på rad. Watford er ikke noe stort lag, men de har lykkes brukbart mot middels motstand den siste tiden. I dag blir det vanskeligere for hjemmelaget, og vi lander på UB i kamp 9.

10. Millwall - Cardiff
Millwall får ikke til all verden for tiden, og det ble tap 0-2 i Leeds forrige helg. 1-1-3 på de fem siste inkluderer hjemmeseier mot Doncaster og 0-0 mot Crystal Palace. Millwall er bare to poeng over nedrykk, og tar nesten alle poengene sine hjemme på The Den der de har 4-4-2 totalt.

Stewart (f), Batt (a), Racon (m) og Forde (k) er fortsatt ute, men dette er gammelt nytt og vi får trolig se samme startoppstilling som røk 0-2 i Leeds sist.

Cardiff kjemper om opprykk og ligger få poeng bak ledende Southampton og West Ham, som begge avgir poeng for tiden, så her er det muligheter. Cardiff har flotte 4-1-0 på de fem siste når vi tar med cupseieren over Blackburn. Etter tre hjemmekamper på rad, alle vunnet, er det bortekamp igjen, og forrige reise endte med et litt skuffende 1-1-resultat i Coventry. 3-5-2 på bortebane totalt for Cardiff.

Manager Malky Mackay kan bli nødt til å klare seg uten Gunnarsson (m), Kiss (m) og McPhail (m), men dette blir ikke klart før nærmere avspark. Gerrard (f) er ute, mens Hudson (f) trolig er tilbake. Taylor (f) er også tilbake.

Vi tror mest på bortelaget, som er i god form og meget vanskelige å slå. Men uavgjort tør vi ikke utelukke. UB i kamp 10.

11. Middlesbrough - Brighton
Middlesbrough var tilbake med 1-0-borteseier mot Bristol City forrige helg, og har brukbare 2-2-1 på de fem siste i ligaen. De er blitt det mest uavgjort-spillende laget i Championship, og 9-8-3 totalt holder til 4. plass. Men merk at de bare er det 14. beste hjemmelaget, da 3-6-1 på Riverside strengt tatt er for mange poeng kastet bort på uavgjort.

Det er ingen nye skader hos hjemmelaget, og manager Mowbray kan stille likt. Thomson (m), Robson og Williams står trolig over.

Brighton imponerte innledningsvis denne sesongen, så fulgte en down-periode, men nå teller vi 4-0-1 på de fem siste. Coventry, Derby og Forest er slått med ett måls marginer i de tre siste, alle tre er ute av form, så dagens oppgave tror vi blir tøffere for måkene fra sørkysten. Men skulle de vinne, er de trolig inne blant topp 6 og kan kjempe om enda et opprykk.

Calderon (f) og Painter (f) ser ut til å måtte stå over. Harley (m) og Hoskins (a) er usikre og testes nærmere avspark. Elphick (f) og Dicker (m) er fortsatt ute.

Vi tror mest på U, litt på H og minst på B, og lander på HU i kamp 11.

12. Nottingham Forest - Crystal Palace
Steve Cotterill tok over Nottingham Forest 14. oktober, og vant 4 av sine 6 første kamper som manager. Cotterill-effekten ser imidlertid ut til å ha vært kortvarig, for med 1-0-4 på de fem siste er Forest faktisk nede på den øverste nedrykksplassen. 11 mål er sluppet inn på de fem siste, og det sier seg selv at man må stramme opp det defensive adskillige hakk for å klatre på tabellen. I dag møter man et lag som sliter litt med å score, så kanskje det er håp.

Manager Steve Cotterill kan stille likt som sist. I tillegg er Reid (m) tilbake fra suspensjon. Lynch (f) og Miller (a) er ganske sikkert ute igjen.

Bortsett fra at Palace slo ut Manchester Uniteds reservelag av Carling Cup, er det lite å glede seg over på Selhurst Park for tiden. 1-2-tapet i Barnsley på tirsdag var lagets syvende på rad uten seier, det eneste positive er at de hvertfall scoret et mål. Etter en god start på sesongen ligger Palace midt på tabellen med 7-6-7 totalt. Kampprogrammet er tett for tiden, og det roteres en del i rekkene.

Parr (f) og Keinan (f) er nye på skadelisten, der Moxey (f) og Scannell (m) står fra før. Williams, Marrow og Hills har vært ute en stund og er ikke tilbake her heller.

Med den fjerde kampen på ti dager og stadig flere skader i laget, ser det ikke lyst ut for Crystal Palace i dag. Hjemmelaget er i dårlig form, men følte de hadde fortjent poeng mot Brighton sist, og vi tror poengene kommer på City Ground i dag, i form av 3 til hjemmelaget som trolig ikke får stort enklere oppgaver enn et slitent og skaderammet Palace. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye.

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 10.12.2011 15:55
1. Manchester Unit - Wolverhampton H
2. Liverpool - Queens Park Ran H
3. Arsenal - Everton H
4. Norwich - Newcastle H U B
5. Swansea - Fulham U
6. Bolton - Aston Villa H U
7. West Bromwich - Wigan H U
8. Reading - West Ham B
9. Watford - Leeds U B
10. Millwall - Cardiff U B
11. Middlesbrough - Brighton H U
12. Nottingham Fore - Crystal Palace H

-

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 10.12.2011 15:55
1. Manchester Unit - Wolverhampton H
2. Liverpool - Queens Park Ran H
3. Arsenal - Everton H
4. Norwich - Newcastle H U B
5. Swansea - Fulham H U
6. Bolton - Aston Villa H U B
7. West Bromwich - Wigan H U
8. Reading - West Ham B
9. Watford - Leeds U B
10. Millwall - Cardiff U B
11. Middlesbrough - Brighton H U B
12. Nottingham Fore - Crystal Palace H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus