Gå til sidens hovedinnhold

Ble tulleringt om Lotto-gevinst og ble Lotto-millionær samme dag

Noen ting er bare for godt til å være sant, før de plutselig blir det.

Flere forsøkte å fortelle Ann-Kristin Emanuelsen at hun hadde vunnet i Lotto 3.april 2021. Den første viste seg å være falsk, men den andre var jaggu sann.

Spillefrist for Vikinglotto er onsdag kl. 18:00

Spøkefull sønn

Emanuelsen er en 55 år gammel kvinne fra Bjørnevatn i Sør-Varanger. Hun vant i det som heter Supertrekning i Lotto. Denne gangen ble det 45 spillere som ble Lotto-millionærer i Supertrekningen, i tillegg til den vanlige Lotto-trekningen.

Les også: 47 nye Lotto-millionærer etter Supertrekning

Om sønnen hennes visste at det skulle være det er uvisst, men at det var Lotto-trekning den dagen visste han nok. Tidligere på dagen prøvde han nemlig å tulleringe sin kjære mor om at hun hadde vunnet i Lotto. Moren var skeptisk og ble ikke lurt med det første.

Verre var det senere på kvelden, da det gikk fra spøk til alvor.

- Er du gal?

- Herregud, er det mulig? Er du gal?, kommer det fra en mildt sagt glad millionvinner. Emanuelsen tilbrakte påskehelga på hytta med kjæreste, sønn og hans kjæreste. Hun skjønte at noe var i emning da 625 60 000 lyste opp på telefonen. - Jeg har lagret nummeret, og ble ganske varm da jeg så nummeret. Nå er jeg helt svett, sier hun.

Sønnen hadde som nevnt prøvd seg på en telefonspøk tidligere på dagen.

- Han ringte og latet som han var fra Norsk Tipping – og sa jeg hadde blitt millionær. Selv om jeg begynte å lure litt, lot jeg meg ikke narre. Men det er jo helt utrolig at du ringer nå. På spørsmål om hva pengene skal brukes til, svarer hun lattermildt:

- Ikke ny snøscooter til sønnen, i hvert fall, he he. Nei, da vi får se. Men jeg har sagt tidligere at jeg skal bore etter vann, så vi får det innlagt her på hytta - så nå blir det nok til at det skjer, sier hun - og legger til: - Å, herregud. Deilig, deilig, deilig!

Kupongen ble kjøpt på mobil.

Nye Lotto-sjanser neste lørdag

Lørdag 10. april er det nye muligheter til å bli Lotto-millionær. Dersom man er alene om å få sju rette, kan man vinne ca. 14 millioner kroner.

Spillefrist for Lotto er 18:00 lørdag.

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409

Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190

Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)

Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr

Vinnersjanse Supertrekning

Supertrekning i Lotto gjennomføres fire ganger i året. Dette er et tilleggsspill du automatisk er med på når du leverer dine ordinære Lotto-rekker. Her trekkes det ut flere tilfeldige vinnere av 1 million kroner. Vinnerne trekkes tilfeldig blant alle som har spilt Lotto siden forrige Supertrekning. Alle Lotto-rekker innlevert mellom to Supertrekninger er med i trekningen. Hver rekke spilt omgjøres til en deltagelse (lodd) i trekningen.

Vinnersjanse i Supertrekning er ca. 1:5,5 millioner per deltagende rekke. Forklaring: Hver uke overføres 7,35 prosent av premiepotten i Lotto til neste Supertrekning-pott, eller på mikronivå: 18,375 øre per rekke. Hvis potten eksempelvis er på 35 millioner kroner, betyr det at cirka 190 millioner rekker er innlevert, har bidratt til potten og er med i trekningen. 190 millioner delt på 35, gir ca. 1:5,5 mill. per rekke i vinnersjanse. Med andre ord vil vinnersjansen være fast, mens antall millionvinnere vil variere ut fra antall innleverte rekker. Jo flere innleverte rekker mellom hver Supertrekning, jo flere millionvinnere trekkes ut.

Antall vinnere i Supertrekning i 2020 (1 million kroner hver) var 149. I tillegg vant 6 andelsbanker (1 andelsbank består av 10 personer hver - som hver seg vinner 100 000 kroner)