Gå til sidens hovedinnhold

Ble utestengt etter å ha ropt «soper». Det som skjedde i etterkant fikk han til å innse noe

Tabelltips-intervjuet:

Det stormet rundt Flamur Kastrati forrige sesong. Nå er han glad for at han klarte å snu situasjonen til noe positivt.

TABELLTIPS ELITESERIEN:
6. plass: Kristiansund

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Flamur Kastrati?

- Jeg tror vi kan havne alt fra midt på tabellen til lengre opp. Det handler om å få en bra start og gjøre de tingene man har blitt enige om og fungere som et lag. Nå har vi spilt et par treningskamper på veldig kort tid, men det er vanskelig å komme med et tabelltips. Det hadde vært lettere med en normal pre-season. Men jeg regner med det blir et godt år.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Vi har veldig mange spennende typer. Jeg synes alle de tre som har kommet inn er positive og bra spillere. Både Agon Mucolli, Snorre Strand Nilsen og Sander Kartum. Alle de tre er spennende fotballspillere.

Les også: Kristoffer Velde optimistisk før ny sesong: - Skal bite fra meg

- Hvem tror du vinner Eliteserien i år?

- Vanskelig å si. Jeg synes at Molde er et veldig godt fotballag, Bodø/Glimt er et veldig godt fotballag og Rosenborg. Jeg får si Rosenborg, da. Det er lenge siden de har vunnet serien nå, så det begynner å bli på tide.

- Hvem rykker ned?

- Det er faktisk helt umulig å si. Det er veldig, veldig vanskelig å si med tanke på en så unormal pre-season, så det vil jeg helst ikke snakke om. Der har jeg ikke peiling faktisk.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil – og hvorfor?

- Kanskje en av Rosenborg-spillerne da. De har jo en del bra fotballspillere der, så uten med å komme med noen navn sier jeg en spiller på Rosenborg.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i Eliteserien har du størst sans for?

- Det er veldig mange trenere jeg synes er veldig flinke. Jeg synes for eksempel måten Lars Bohinen står frem, måten Geir Bakke står frem på - de er ganske rett i ryggen og svarer godt for seg og har klare filosofier. Jeg synes de fremstår bra når jeg ser de i intervjuer og slike ting. Det ser ut som det er full kontroll.

Les også: Fagermo kom med bastant uttalelse. Det la Stabæk-profilen merke til: - Jeg er litt usikker på det

- Hvis du må trekke frem et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Vi har jo en del talenter vi, da. Men jeg har fortsatt troa på Tagseth i Rosenborg. Han synes jeg er en bra fotballspiller. Samtidig synes jeg våre unggutter også er bra. De tre nye som er kommet inn er solide unggutter de også. Jeg får vel kanskje si Tagseth og Kartum.

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Jeg ønsker å spille fotball så lenge jeg kan. Selv om jeg hadde en dårlig sesong i fjor, så spilte vi mot Molde her om dagen, og jeg leverte en solid kamp og jeg føler jeg er tilbake dit jeg skal være. Også ønsker jeg å spille fotball så mye jeg kan og så lenge jeg kan på et høyt nivå. Etter hvert ønsker jeg å være inne i fotballen i form av trener eller lignende. Jeg har tatt mine lisenser, og det er noe jeg brenner for. Jeg regner med å få sjansen der etter hvert også.

- Så du har trenerambisjoner etter spillerkarrieren?

- Ja. Hvor høyt nivå det vet man jo ikke. Om det er hovedtrener, assistent eller spillerutvikler, men jeg ønsker i hvert fall å være inne i fotballen. Jeg har gjort dette her i snart 17-18 år, så jeg kan det.

- Hvilken bortebane liker du best i Eliteserien?

- Når KBK-fansen får reise til Molde og fylle opp stadion der synes jeg er morsomt. Det er en gøy kamp å spille.

Les også: Ingebrigtsen om ekspertenes marerittspådom om Brann: - Alle sitter på hjemmekontor og uttaler seg

- Kontrakten din går ut til sommeren. Hva tenker du om den situasjonen?

- Det er det som er situasjonen. Kontrakten varer til sommeren. Det er ikke noe mer enn det.

- Du endte på null mål forrige sesong. Hvordan var det som spiss å oppleve det?

- Sånt skjer jo. Det er første gang det har skjedd meg, men man ser jo at det skjer på mye høyere nivå enn Eliteserien. Det handler om å jobbe seg ut av det. Jeg føler jeg har trent ganske bra over en lengre periode nå og ikke hatt noen småskader eller skader som har preget meg. På et eller annet tidspunkt kommer dette til å løsne med ganske stor effekt, og da handler det bare om å jobbe hardt til det løsner og man får muligheten foran mål og griper den. For det er ikke sånn at jeg ikke kommer meg til sjanser.

- Men jeg er en litt annen type spiss enn for eksempel Torgeir Børven, som også er en utrolig god spiss, men jeg er en litt annen type enn han. Det finnes mange forskjellige spisstyper, og jeg er mer den som liker å være med i spillet og droppe ned og bidra litt og jobbe hardt for laget og sette opp andre. Da er konsekvensen at jeg kanskje er litt langt unna mål. Men som man så i fjor, på grunn av at jeg kanskje spilte som en falsk nier, så hadde vi kanter som scoret målene for oss. Det er litt det som har vært rollen.

- En spiss som ikke scorer mål får fort kritikk for det. Hvordan håndterer du den kritikken?

- Det er en del av gamet. Kritikk har jeg vært vant med helt siden jeg var liten. Da ble jeg lært opp til at det kommer til å være masse av i fotballen. Med tiden har det egentlig bare blitt ett fett hva man hører eller leser av kritikk. Jeg har på en måte blitt litt vant til det. På kritikk og skryt. Så er det selvfølgelig gøy å få skryt og kjipt å få kritikk, men det er med i spillet.

Les også: Helland før sin første LSK-sesong: - Jeg har null problemer med å score på Lerkendal

- Det ble mye oppmerksomhet rundt deg forrige sesong etter en episode i en kamp mot Vålerenga hvor du kalte Dag Eilev Fagermo «jævla soper». Du gikk fort ut og beklaget og sa du ikke visste hva ordet betydde. Den endte med at du fikk fem kamper karantene. Hvordan opplevde du hele den situasjonen?

- Det var ikke morsomt i det hele tatt. Men det skjedde som det skjedde, og alle vet at jeg ikke visste hva det var. Det er egentlig ikke noe å snakke om for jeg har gått videre og klart å hjelpe veldig mange mennesker etter den situasjonen. Jeg ønsker fortsatt å hjelpe de som trenger det og jeg har i hvert fall klart et par. Det synes jeg er utrolig moro. Så lenge jeg kan bidra til å hjelpe folk til å ha det godt og kunne gå med lave skuldre og brystet frem og hodet høyt, så er jeg veldig fornøyd.

- Har den hendelsen lært deg noe?

- Ja, selvfølgelig har den lært meg noe. Det blir så vanskelig å ta den hendelsen for jeg brukte et ord som jeg ikke visste hva betydde. Hadde jeg visst hva det betydde hadde jeg skjønt spørsmålet og kunne kanskje svart bedre på det, men når du bruker et ord som du trodde var noe annet…

- Hadde jeg visst at det betydde det det betyr så hadde jeg aldri sagt det. Hvis jeg hadde sagt det og visste hva det betydde så hadde ikke fem kamper i karantene vært nok i mine øyner. Sånne ting skal jo ikke skje i det hele tatt. Men det var jo sånn at jeg ikke visste hva det betydde og det blir vanskelig å svare på det, men selvfølgelig har man lært noe. Man har jo lært at man skal tenke seg godt om om hva man sier til folk. Ikke bare i fotballen, men også generelt i livet. Og passe på at man ikke trykker ned mennesker, religion, legning eller seksualitet. Man må passe på. Det er folk som har det tungt, man må kunne tenke seg om to ganger og snakke på en høflig, respektert og fin måte til alle mennesker. Da får vi et mye bedre samfunn.

Les også: Stinn av selvtillit kom Haaland bort til Godsets trener: - Han hadde veldig lyst til det

- Du gikk til utlandet som unggutt tidlig i din karriere. Når du ser tilbake på det nå i etterkant, tenker du at det var det riktige å gjøre?

- Ja, det vil jeg si. Det er bare en stor læring og læringsprosess. Jeg fikk jo veldig mye erfaring og trente med veldig gode spillere og veldig mange spillere. Og veldig mange store talenter. Alt var jo så profesjonelt, og det er jo ikke noe negativt med det. At du blir alene og at det blir deg pc-en og vegger må du bare være innforstått med. Det kan bli triste tider der av og til, hvor man må sitte alene. De tunge tidene er spesielt når det ikke funker på fotballbanen. Da kommer du hjem og begynner å tenke og gruble om det her var det rette. Men det er det som gjør deg til en sterkere fotballspiller og det er det som hjelper deg i livet også generelt. Du må kunne klare deg på egenhånd. Du må vaske klær selv, du må lage mat selv, så det er flere ting som er positivt med det. Så er det jo selvfølgelig litt negative deler med det også, med tanke på fotballen, hvis det ikke går.

- Hvordan er det som unggutt å havne i en sånn situasjon der kanskje ikke alt går som du håper det skal gå?

- Du blir jo hentet fordi du er en god fotballspiller. Og i utlandet får du jo sjansen med en gang. Det er ikke sånn at de setter deg på benken. De har jo hentet deg fordi du er god, og da gir de deg jo sjansen. Hvis du ikke viser det må du bak i køen, sånn er det jo. Det handler om å gripe sjansen når du får den og ta vare på den.

- Det er jo en del folk i Norge som er negative til at unge spillere reiser utenlands i ung alder. Tenker du det er et litt gammeldags å tenke sånn?

- Jeg skjønner litt av poenget også. Men du lærer så mye på den veien der. Du lærer liksom å ta vare på deg selv og så lærer du å håndtere vanskelige situasjoner selv. Så er det selvfølgelig tungt, jeg sier ikke det er lett. Det er jo tungt hvis det ikke går så bra. Kanskje du har problemer hjemme og tar deg med deg inn på banen, spiller dårlig fotball og så blir du litt trist og kommer deg ikke ordentlig opp på hesten igjen. Men det er litt sånn gamet er, at du må klare deg selv. Klarer du det gjør det deg sterkere. Og blir du sterkere hever du deg også som fotballspiller og menneske.

Les også: Tromsø-profilen om det tøffe utenlandsoppholdet: - Det var veldig spesielt

- Har du satt deg noen personlige mål for denne sesongen?

- Å gjøre det best mulig frem til de siste dagene. Jobbe knallhardt og være med å bidra til at vi tar masse trepoengere.

KRISTIANSUNDS TRENINGSKAMPER:

17. april: Kristiansund - Ranheim 0-3
23. april: Kristiansund - Molde 0-0
28. april: Kristiansund - Rosenborg 0-3
2. mai: Kristiansund - Aalesund 0-4

OVERGANGER:
INN:
Snorre Strand Nilsen (Raufoss)
Horenus Taddese (tilbake fra Sandnes Ulf etter lån)
Sander Kartum (Stjørdals/Blink)
Agon Mucolli (FC Fredericia, Danmark)
Brynjólfur Darri Willumsson (Breidablik, Island)
Elias Hadaya (Levanger)
Torgil Gjertsen (Wisla Plock)

UT:

Eirik Holmen Johansen (tilbake til Brann etter lån)
Kjetil Holand Tøsse (Stjørdals/Blink)
Amahl William D’Vaz Pellegrino (Damac FC, Saudi-Arabia)
Christophe Psyché (AEL Limassol, Kypros)
Sander Lille-Løvø (lån til Brattvåg ut sesongen)
Sondre Sørli (Bodø/Glimt)
Serigne Mor Mbaye (lån til Sogndal ut sesongen)
Noah Solskjær (lån til Sogndal frem til sommeren)

Odds Eliteserien 2021

Favoritt til å vinne Eliteserien 2021 på oddsen er Molde med 2,35 i odds foran Rosenborg med 4 og Vålerenga med 5,25.

Favoritter til å rykke ned er Sandefjord, Strømsgodset og Mjøndalen med Tromsø og Brann rett bak.

Vidar Örn Kjartansson er favoritt til å bli toppscorer med 8 i odds.

Her kan du levere ditt spill.