*Nettavisen* Sportspill.

Blir Aarøy toppscorer i Tippeligaen?

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX

Norsk Tipping gir 50 i odds på at fyrtårnet scorer flest. Sjekk de nye spesialspillene her.

15.03.13 10:45

Sportspills meny fredag
Oddstips: Molde har modnet
Tabelltips: Nettavisen vurderer Tippeligaen

I kveld braker det løs i Tippeligaen når Viking tar imot Molde i Stavanger. I tillegg til alle de nye spillevariantene som Norsk Tipping nå tilbyr på hver kamp, som du kan lese mer om her, finnes det også flere interessante sesongspill. Spillefristen er i dag, naturligvis, klokken 18.54, og vi må se nærmere på et par av disse.

Vinner av Tippeligaen
Norsk Tipping har Molde som favoritt til å vinne Tippeligaen. Rett bak følger Rosenborg, før det er et hopp til utfordrerne Strømsgodset og Vålerenga. Det er fast odds på disse objektene, som kan spilles på langoddsen på nett. Dette er oddsen fra Norsk Tipping på vinner av Tippeligaen 2013:

Molde 2,65
Rosenborg 3,00
Strømsgodset 7,00
Vålerenga 8,00
Viking 12,50
Tromsø 17,00
Lillestrøm 22,00
Brann 25,00
Haugesund 35,00
Aalesund 40,00
Odd 45,00
Sandnes Ulf 75,00
Hønefoss 75,00
Start 75,00
Sogndal 150,00
Sarpsborg 150,00

Molde og Rosenborg er altså de klare favorittene, dette er også lagene som Nettavisen har på topp i sitt tabelltips. Er du enig? Godset til 7,00 er kanskje et mer spennende spill, men dersom du setter to spill med lik innsats, på både Molde og RBK som vinner, mener vi det er stor sjanse for å bli noen kroner rikere. Den tålmodige kan forhåpentligvis inkassere en pen gevinst til høsten.

Toppscorer i Tippeligaen
Her begynner oddsene å bli virkelig spennende. Norsk Tipping mener at Thomas Sørum, den gamle goalgetteren til Haugesund, nå hjemvendt til Strømsgodset fra svenske Helsingborg, er favoritt til å score flest mål i årets Tippeliga. Oddsen er 6,50. Dette er vel et stort sjansespill, i våre øyne, Sørum var veldig av og på i Helsingborg og spilte ikke all verdens mye.

Den nest største favoritten er den tsjekkiske kobraen til Tromsø, Zdenek Ondrasek, han ble toppscorer forrige sesong sammen med Peter Kovacs på Godset, begge scoret 14 mål, på henholdsvis 29 og 28 kamper. Oddsen på Ondrasek er 7,00. Vi tror Ondrasek kan score rundt 14 mål denne sesongen også, helt klart en kandidat til toppscorertittelen.

De tredje største favorittene er Vålerengas Torgeir Børven og Haugesunds Alexander Søderlund. Svært målfarlige herremenn begge to, oddsen er satt til 7,50 på begge.

Den første Rosenborgspillerern på listen er en av de nye danskene, Nicki Bille Nielsen, til odds 11,00. Helt klart spennende det og, for noen må jo score alle målene til trønderne dersom de skal gå til topps. Men han har ikke hatt den helt voldsomme scoringsfrekvensen tidligere. Mest målfarlig var han i Nordsjælland med 18 mål på 58 kamper, og da han var på utlån til spanske Elche fra Villarreal, 12 mål på 35 kamper der.

Andre høydepunkt i våre øyne er Moldes Daniel Chima Chukwu til 12 i odds, for han får nok mye mer spilletid i år enn i fjor. Også fyrtårnet Tor Hogne Aarøy da, til 50 i odds. Mannen på 2,04 bøttet jo inn mål for Aalesund før han ble proff i Japan. Nå er han tilbake. En real joker i våre øyne, for det er noe usikkert hva slags rolle han eventuelt får i AaFK denne gangen.

Hele listen ser du på langoddsen.

Husk at alle spill må settes før avspark i Stavanger i kveld.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.