Foto: Marit Holmedal/Scanpix

Blir det borteseire i åpningsrunden?

All erfaring tilsier at det blir en del uventede resultater i åpningsrunden, men det er oftest hjemmelaget som vinner.

Kommersielt

Derfor er åpningsrunden lite egnet for oddsspill, vil mange hevde. Vi klarer selvfølgelig ikke la være å spille likevel, så la oss ta en kikk på åpningsrundene i Tippeligaen de siste årene og se om det er noen fellesnevnere, rent statistisk.

De tre siste åpningsrundene
Første runden i 2009 ga oss 3 hjemmeseiere, 4 uavgjort og 1 borteseier. Runde 2 ga akkurat samme tegnfordeling.
Første runden i 2008: 5 hjemmeseiere, 2 uavgjort og ingen borteseire. Runde 2 i 2008 ga kun hjemmeseiere.
Første runden i 2007: 4 hjemmeseiere, 1 uavgjort og 2 borteseiere.

Lite borteseiere
Det har de siste tre årene vært dårlig butikk å satse på borteseiere i åpningsrunden. Det samme kan man kanskje si om alle runder generelt, men faktum er at på 22 åpningskamper de siste tre årene har kun tre endt med B.

Enkelt: Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!

Bli nettspiller: Bestill gratis kortleser her!

Åpningsrunden 2010
Brann - Haugesund
Start - Sandefjord
Strømsgodset - Kongsvinger
Tromsø - Hønefoss
Odd Grenland - Stabæk
Aalesund - Lillestrøm
Molde - Rosenborg
Vålerenga - Viking

Nå er det viktig å ta av seg 2009-brillene, og se lagene i nytt lys. Selv om Odd var sterke på hjemmebane i 2009 er det ikke sikkert de er det i år, for eksempel. For en del av lagene vil det ta noen runder før samspillet sitter. Det blir perioder med prøving og feiling. Norsk Tipping og andre bookmakere setter oddsen mye med utgangspunkt i hvordan lagene gjorde det forrige sesong.

Skjev odds?
Hos Norsk Tipping kan du allerede i dag spille på åpningskampene på langoddsen. Uten å komme med konkrete spillanbefalinger her og nå, ser vi et par iøynefallende odds: Vålerenga hjemme mot Viking til 2,20 skal vi sove litt på frem mot mandag. At nykommerne fra Kongsvinger klarer uavgjort eller sjokkerer med seier borte mot Strømsgodset belønnes med 2,05.

Mye H og U også denne gangen?
Utfra kampoppsettet er det lett å se for seg mye H og U også i denne åpningsrunden, uansett hvor utradisjonelt vi prøver å tenke. Alle kampene kan spilles som singler allerede i dag, på dagens langoddsprogram. Tror man på minst tre uavgjort kan man vurdere å spille U i alle kampene, som åtte singelspill med lik innsats. Med en snittodds på 3,19 for U i åpningsrunden vil du nesten garantert gå svakt i pluss ved tre uavgjorte resultater, og tjene bra på fire eller fler.

De fire best betalte H'ene
Odd Grenland - Stabæk H 2,30
Aalesund - Lillestrøm H 2,40
Molde - Rosenborg H 2,75
Vålerenga - Viking H 2,20

Ingen blir sjokkert hvis to eller fler av kampene ovenfor ender med hjemmeseier. Matten er veldig enkel: En hundrelapp på hver H gir overskudd allerede ved to treff.

Spillforslag kommer på kampdagene
Nå har vi foret underbevisstheten med enda litt flere betraktninger rundt seriestarten. Summen av alt man leser, hører og tenker frem mot seriestart danner grunnlaget for den berømte magefølelsen, den viktigste bidragsyteren i kampen for å gå i overskudd på oddsspillingen. Vi kommer tilbake med konkrete spillforslag på kampdagene. Lørdag braker det løs med Brann - Haugesund klokka 17.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus