Gå til sidens hovedinnhold

Blir det en ønskereprise for Italia i semifinalen?

Italia og Spania møttes i åttedelsfinalen i EM 2016. Da tok Italia det lengste strået med seier 2-0. Vi tror de får sin ønskereprise og står igjen som vinner også denne gangen.

Vi har kommet til semifinalene i EM, der alle de gjenstående kampene vil spilles på Wembley Arena i London. Først ute er altså kampen mellom Italia og Spania, og vi tror på en reprise fra forrige EM.

Italia - Spania
Italia (uavgjort tilbakebetales) @ 1.70
Spillestopp: Tirsdag 6.juli kl. 20.59

Trykk på denne lenken for å levere dette spillet

32 kamper på rad uten tap
Italia var ikke blant de største favorittene til å vinne foran dette mesterskapet, men for en jobb Roberto Mancini har klart å gjøre med sitt elskede Italia. For etter at Italia under den forrige treneren Gian Piero Ventura ikke klarte å kvalifisere seg for Fotball-VM i 2018 lå italiensk landslagsfotball helt brakk. Det var det Mancini fikk å hanskes med når han tok over, og siden det har det bare gått en vei. For etter at Italia tapte 0-1 på bortebane mot Portugal helt tilbake i september 2018 har "Azzurri" nå spilt hele 32 kamper på rad uten tap. Smak litt på den. 32 kamper.

Ca. 254 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

Offensiv og flott fotball
Likevel var de altså ikke blant favorittene til å vinne trofeet her i EM, men de har virkelig gjort folk forelsket i spillet deres med offensiv flott fotball. For der spillere som Spinazzola, Insigne, Barella og Chiesa har blomstret, har de gamle ringrevene Chiellini og Bonucci regjert bak i midtforsvaret. Gruppespillet valset de gjennom med seire over både Tyrkia (3-0), Sveits (3-0) og Wales (1-0) og tre strake seire, full pott og ingen baklengs var fasiten etter gruppespillet. I åttedelsfinalen møtte de Østerrike, og det ble deres klart tøffeste kamp hittil. For her fikk de ikke hull på byllen etter 90 spilte minutter, og det måtte ekstraomganger til før Italia scoret to mål. Når Østerrike etterpå kun klarte å redusere en gang vant italienerne til slutt 2-1. I kvartfinalen trodde man at Belgia kom til å gi de skikkelig kamp, og selv om det ble jevnt var det absolutt ikke ufortjent at Italia gikk seirende ut av nok en duell når de vant 2-1 etter scoringer av nevnte Barella og Insigne.

Her kan du skrape Flax!

Nå er Spania neste oppgave, og selv om Spania til tider har vært bra i dette EM har de ikke imponert på samme måte som Italia. For etter to poengdelinger i sine to første kamper mot Sverige (0-0) og Polen (1-1) var det ikke engang sikkert at de skulle klare å ta seg videre fra gruppespillet. Det klarte de dog med bravur etter en sterk markering og saftige 5-0 over Slovakia i sin siste kamp i gruppen.

Spania har snublet seg videre
Heller ikke i utslagskampene har Spania imponert noe spesielt, og i sin åttedelskamp mot Kroatia trengte de ekstraomganger for å vinne, selv etter at de hadde en relativt solid 3-1 ledelse med fem minutter igjen å spille. Det endte dog tilslutt 5-3, og de slapp med skrekken. I kvartfinalen mot Sveits var det samme regla om igjen. Spania tok ledelsen 1-0, men så lot de Sveits ta over spillet, og til slutt satt 1-1 bak keeper Simon. Denne gang måtte de gå helt til straffesparkkonkurranse for å ta hjem seieren, og Spania slapp nok en gang unna en tidlig exit.

Ca. 254 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

Summen av alt dette er at mens Italia har vært stødige gjennom hele mesterskapet og spilt både underholdende og fin fotball har Spania mer snublet seg hit til semifinalen. Vi tror det stopper her for Luis Enrique, men likevel finnes det en viss risiko for uavgjort etter 90.min i slike kampen. Vi spiller derfor Italia-seier (pengene tilbake ved uavgjort) til 1.70.

Trykk på denne linken for å levere dette spillet