*Nettavisen* Sportspill.

Blir det tolv rette også lørdag?

Foto: THOMAS KIENZLE (Afp)

Tolveren satt på midtukekupongen, i ettermiddag er vi på ny jakt. Sjekk våre tippetips.

16.07.11 14:24

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Sverige tar ikke bronse
Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener
V75 Jarlsberg: Jakten på 35 millioner kroner fortsetter

Lørdagens tippekupong består av ni kamper fra Fair Play-ligaen, en kamp fra sesongåpningen i den danske superligaen og to kamper fra Allsvenskan i Sverige. Vi håper på ny suksess denne lørdagen, og torsdag ble det 12 rette på midtuketipset.

Det ligger for øvrig 2,3 millioner i potten på lørdagskupongen og innleveringsfrist er som vanlig kl 15.55

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Brumunddal - Elverum
De fire første kampene er hentet fra 2. divisjon avdeling 2 som lørdag starter opp igjen etter tre ukers sommerferie. Hjemmelaget overrasket mange med en sterk start på sesongen, men tapte sine tre siste kamper før sommerferien. To av disse kampene ble spilt hjemme i Brummundal og dermed står hjemmelaget med 2-0-3 på eget gress etter vårsesongen.

Også for Elverum åpnet sesongen overraskende bra, men det buttet imot mot sommerferien og kun en seier ble bokført på de fem siste kampene før ferien. Borte står Elverum uten tap med 3-3-0.

Svært åpent oppgjør dette og helgardering synes som eneste fornuftige utvei. HUB.

2. Bærum - Kristiansund
To av forhåndsfavorittene møtes her og felles for begge lagene er at de ikke innfridde helt i vårsesongen. Hjemmelaget har et svært ungt lag denne sesongen, og har variert litt i prestasjonene, spesielt på bortebane. Hjemme i Bærum er det blitt solide 3-1-0.

Kristiansund har stort sett innfridd hjemme på Nordmøre, men på bortebane er det kun blitt tre poeng og faktisk er fire kamper tapt. Har forsterket laget med Jan Roger Angvik før høstsesongen. Angvik har bøttet inn 22 mål for Træff i 3. divisjon, og kan være den goalgetteren som Kristiansund så åpenbart manglet i vårsesongen (kun 19 scorede mål).

Uansett er det vanskelig å unngå å gi et klart tips til hjemmesterke Bærum (som faktisk slo sterke Notodden 4-1 i en treningskamp i sommerferien. HU.

3. Lillehammer - Jevnaker
Hjemmelaget vant kun to av sine ni kamper i vårsesongen, men seirene kom til gjengjeld i to av tre de siste kampene, og mellom disse seirene tok laget et råsterkt poeng borte mot Bærum (eneste poengtapet til Bærum hjemme). Lillehammer slet med tildels store skadeproblemer i vårsesongen, til lørdagens oppgjør er skadesituasjonen klart forbedret og hjemmestatistikken på 1-2-2 er definitivt moden for forbedring.

Nyopprykkede Jevnaker avsluttet vårsesongen med fem strake tap etter en oppløftende start på sesongen og på bortebane har Jevnaker fortsatt tilgode å ta poeng (0-0-5). Har av alle steder ladet opp til høstssongen i Latvia.

Et oppadgående hjemmelag med spillere tilbake etter skade får vår fulle tilitt her, selv om første kamp etter sommerferien er lumske saker. H.

4. Valdres FK - Herd
Til tross for at Valdres tapte to av sine tre siste kamper før sommerferien leder laget serien før høstsesongen. Og Valdres har overraskende nok vært sterkere borte enn hjemme. Hjemme på Fagernes har laget 3-0-2 etter å ha røket stygge 1-4 for Raufoss i sesongpremieren og i siste hjemmekamp før ferien røk laget 1-3 for Follo.

Herd har ti poeng opp til ledende Valdres på sin niendeplass. Slo til med en sterk 2-1 seier borte over nedadgående Elverum i siste bortekamp før ferien, og har brukbare 2-1-2 på fremmed gress.

Ingen rapportertre mannskapsproblemer for hjemmelaget som på en svært vanskelig lørdagskupong får tillit som sikker. H.

5. Flekkerøy - Notodden
Til tross for en brukbar vårsesong for hjemmelaget og femteplass på tabellen er det allerede 16 poeng opp til den suveren serielederen Notodden. Hjemmelaget har variert mye i prestasjonene i vår, selv om 3-1-1 er ok på hjemmebane. Tapet kom for øvrig i siste hjemmekamp mot Mandalskameratene (1-2).

Godtgående og ambisiøse Notodden har full pott etter elleve seriekamper og ser helt ustoppelig ut i jakten på opprykk til Adeccoligaen. Kristian Ystaas, Mats B. Hansen og Magne Sturød har reist fra toppklubben.

Normalt skal jo dette være en grei B, men det er ikke sikkert Notodden er helt hundre prosent skjerpet etter sommerferien og med så klar ledelse kan det tenkes at laget slipper seg litt ned. Flekkerøy er normalt sterke hjemme, men inntil Notodden viser svkahetstegn ser vi ingen grunn til å gardere. B.

6. Pors Grenland - Åsane
Møte mellom to lag som varierte voldsomt i vårsesongen. Hjemmelaget har grunnet en forferdelig bortestatistikk (0-1-5) lagt seg til like over nedrykksstreken med sine tretten poeng. Hjemme i Porsgrunn er fire av fem kamper vunnet, eneste tapet kom mot Fløy.

Åsane var på forhånd sett på som den sterkeste utfordreren til Notodden, men er allerede femten poeng bak og opprykshåpet er allerede slokket. Skuffende tap mot Førde på såkalt nøytralt fremmed gress nest sist, men vant i det minste 1-0 hjemme mot Vindbjart i siste kamp før ferien.

Uavgjortfrekvensen er lav i denne avdelingen og denne kampen kan bikke begge veier. HB.

7. Vard Haugesund - Austevoll
Hjemmesterke Vard Haugesund står med fire strake hjemmeseire og ligger på sjetteplass på tabellen. Borte er det imidlertid helt natta der laget har gått på fem strake tap etter å ha vunnet årets første bortekamp (1-0-5).

For nyopprykkede Austevoll har det foreløpig vært blytungt og kun fire poeng ble hentet inn på de elleve første kampene. Seieren kom hjemme mot et svakt Odd 2. På bortebane er det blitt fem strake tap og da hjelper det lite at goalgetter Trond Heggestad gjør som han alltid har gjort (bøtter inn mål).

Før eller siden vil nok Austevoll knipe poeng på bortebane, men svært hjemmesterke Vard Haugesund er neppe ønskemotstanderen da. H.

8. Vidar - Ålgård
Møte mellom tabellnaboer i andre divisjon avdeling 3. Hjemmelaget er nummer åtte med fjorten poeng, mens bortelaget Ålgård er nummer ni med tretten poeng. Hjemmelaget Vidar avsluttet med 3-2 seier borte mot tabelljumbo Austevoll i siste kamp før feren, etter kun ett poeng på de tre foregående. 3-0-2 er fasiten hjemme i Stavanger.

Ålgård avsluttet med 0-3-2 på sine fem siste kamper før ferien og viste klart dalende formkurve. 1-2-2 er fasiten på fremmed gress, seieren kom mot jumbo Austevoll (2-1).

Tilsvarende oppgjør i fjor endte med borteseier 0-2, og det ser svært åpent ut også i år. Vi dekker fullt ut. HUB.

9. Vindbjart - Nest - Sotra
I andre divisjon avdeling 3, er det stort sett kun tabelltopp Notodden og tabelljumbo som har vært stabile. Også i kamp nummer ni på tippekupongen støter vi på to lag som hadde en variabel vårsesong, spesielt gjelder dette hjemmelaget. Vindbjart ligger på sjuendeplass med sine 16 poeng, men det er kun seks poeng ned til Viking 2 på nedrykksplass og sju poeng ned til dagens motstander som ligger nesi sist. 3-0-2 er hjemmestatsen.

Nest-Sotra overrasket med en sterk fjerdeplass i fjor, i år har det gått tyngre og tidligere denne uken trakk trener petter Bakke seg. I følge våre kilder etter eget ønske. Tok i det minste fire poeng på sine to siste kamper før ferien, og har uten tvil potensial til å klatre på tabellen.

Greit at hjemmelaget er favoritt her, men vi utelukker ikke en overraskelse fra kapable Nest-Sotra og krydrer med en B-gardering. HB.

10. Odense - Nordsjælland
Serieåpning i den danske superligaen, som var svært uforutsigbar i fjor. Odense har blitt toer de tre siste sesongene, men var altså 26 poeng bak suverene FC København forrige sesong. Har et bra lag også denne sesongen, og er en soleklar medaljekandidat også denne sesongen.

Odense er forsterket med vår egen Tore Reginiussen og Morten Skoubo, mens både Eric Djemba-Djemba og Chris Sørensen er tilbake etter lange skadefravær. Nyervervelsen Skoubo må dog unnværes i seriepremieren, men Odense ser sterkere ut i år enn i fjor. Og det kanskje ikke så rart all den tid laget også skal ut i Champions League-kvalik etterhvert (danskene har fått økt kvote etter Fc Københavns sterke innsats i fjor).

Nordsjælland endte på sjetteplass sist sesong og er en av mange outsidere til medaljeplass denne sesongen. Har ladet opp med treningsleir i Nederland foran sesongstarten. Mikkel Beckmann er hentet inn, en solid forsterkning. Og Nordsjælland som lenge måtte kjempe for å unngå nedrykk i den rekordjevne danske superligaen er ventet å gjøre en bra figur i år.

Bortelaget vant tilsvarende oppgjør i fjor, og fraværet av Skoubo hemmer hjemmelaget litt til lørdagens åpningsdyst. HU.

11. Djurgården - Mjällby
Etter 4-1-0 på sine fem siste kamper, måtte Djurgården gi tapt for Helsingborg borte mandag. Djurgården var imidlertid klart best i første omgang i den kampen (stod 0-0 til pause) og 0-3 var et flatterende resultat for Helsingborg. Det er foreløpig ingen grunn til å tro at Djurgården er falt ut av form. Viktige Mattias Jonsson er usikker for hjemmelaget, ellers er det stort sett greit med mannskapet.

For bortelaget Mjällby går det betydelig tyngre. Tapte 1-2 hjemme for Häcken mandag etter å ha vært svært uheldig med dommeravgjørelsene da på stillingen 1-1 kun ti minutter før slutt. Formen er imidlertid elendig med 1-0-5 på de siste seks kampene. Lørdag må David Løfquist sone. Ellers er det et skadefritt Mjällby som reiser til hovedstaden.

Tilsvarende kamp i fjor endte med 1-0 til hjemmelaget og vi har svært liten tro på at Mjällby henter poeng lørdag. H.

12. Norrköping - Syrianska
Bunnoppgjør i Allsvenskan der spesielt hjemmelaget sliter med formen. 0-4-7 på elleve siste kampene er nedrykkstendenser og hjemmestatistikken viser ikke bedre enn 2-3-3. En viss fremgang sist mandag med 0-0 hjemme mot Malmø. Mathias Floen returnerer etter karantene, mens Anders Wikstrøm må sone lørdag.

Syrianska røk 0-3 borte mot IFK Gøteborg mandag, men resultatet lyver en god del. Syrianska var i høyeste grad med i den kampen inntil en ulykksalig utvisning på Dwayne Miller avgjorde kampen i favør IFK. Det var Syrianskas tredje strake tap, men i følge rapportene er Syrianska klart bedre enn tabellen indikerer. Sliter dessverre med en del skader fortsatt og så mange som sju mann er uaktuelle til lørdagens kamp, deriblant velkjente Johan Arneng som imidlertid er tilbake i trening.

Hjemmelaget er etter vår oppfatning blitt for store favoritter her og har altså ikke vunnet på en evighet. Så lenge Syrianska hang så godt med borte mot IFK er de klart kapable til å slå Norrköping, selv med skadeproblemene som fortsatt rammer laget. Vi setter alle tegn her. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 16.07.2011 15:55
1. Brumunddal - Elverum H U
2. Bærum - Kristiansund BK H U
3. Lillehammer - Jevnaker H
4. Valdres FK - SK Herd H
5. Flekkerøy - Notodden B
6. Pors Grenland - Åsane H B
7. Vard Haugesund - Austevoll H
8. Vidar - Ålgård H
9. Vindbjart - Nest-Sotra H B
10. OB - FC Nordsjælland H U
11. Djurgården - Mjällby H
12. IFK Norrköping - Syrianska FC H U B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 16.07.2011 15:55
1. Brumunddal - Elverum H U B
2. Bærum - Kristiansund BK H U
3. Lillehammer - Jevnaker H
4. Valdres FK - SK Herd H
5. Flekkerøy - Notodden B
6. Pors Grenland - Åsane H B
7. Vard Haugesund - Austevoll H
8. Vidar - Ålgård H U B
9. Vindbjart - Nest-Sotra H B
10. OB - FC Nordsjælland H U
11. Djurgården - Mjällby H
12. IFK Norrköping - Syrianska FC H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.