Gå til sidens hovedinnhold

- Blir Ødegaard klar til Everton-kampen?

Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette er ute mot Everton fredag, men Martin Ødegaard kan være tilbake for Arsenal på Emirates Stadium. Vi tror uansett at Arsenal får trøbbel.

Det har vært noen begivenhetsrike dager for Arsenal. The Gunners ble tvunget til å trekke seg fra nyvinningen Super League, kun 48 timer etter at det ble kjent at de var en av de tolv klubbene som skulle gå inn i den nye europeiske ligaen.

Fredag er det ca. 220 millioner i Eurojackpot-potten.

Selv om klubben kom med en unnskyldning til fansen tirsdag, vil rabalderet fortsette. Supporterne har annonsert at de vil protestere mot Kroenke-familien utenfor Emirtes Stadium to timer før kampen mot Everton.

At Everton vinne bortekampen mot Arsenal gir 3,85 i odds

Skadetrøbbel for Arsenal

Også på banen har Arsenal problemer siden Mikel Arteta må klare seg uten lagets to stjernespisser Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette mot the Toffees.

Lacazette fikk en strekkskade i søndagens 1-1-kamp mot Fulham. Det var en stor nedtur. Lacazette har aldri vært i bedre form etter at han kom til Arsenal. Franskmannen har scoret åtte mål på de syv siste kampene. Det som gjør situasjonen enda verre er at Aubameyang ennå ikke er friskmeldt etter å ha vært rammet av malaria.

Her finner du hele oddsprogrammet

Med de spisstjernene ute, kan Folarin Balogun få sin Premier League-debut. Han fansens valgt, men Eddie Nketiah antakeligvis et mer sannsynlig valg. Særlig siden han scoret i forrige serierunde.

Men det er noen positive nyheter fra Arsenal-leiren. Martin Ødegaard, som ikke har spilt for Arsenal siden 0-3-tapet mot Liverpool i starten av april, er tilbake i trening. Den norske landslagskapteinen skadet ankelen i landskampen mot Gibraltar, men han kan være tilbake på banen mot Everton, ifølge football.london.

Forsvarsspillerne Kieran Tierney og David Luiz er fortsatt ute. Begge med kneskader.

Arsenal - Everton 1,92 - 3,35 - 3,85 B (spillestopp fredag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Arsenal har ikke tatt mange poeng på hjemmebane de siste ukene. De har kun vunnet én av de fire siste kampene på Emirates, og the Gunners kan oppleve enda en frustrerende kveld på Emirates Stadium når bortespesialistene Everton kommer til Nord-London.

Mikel Artetas lag var nær ved å tape mot nedrykksfavoritt Fulham sist helg, men Eddie Nketiahs scoring syv minutter på overtid gjorde at de klarte 1-1. Dermed er Arsenal uten seier på Emirates i de fire siste kampene i alle turneringer.

Fredag er det ca. 220 millioner i Eurojackpot-potten.

I Premier League har the Gunners kun vunnet to av de siste seks kampene, og at de kun har fire seire på de ti siste hjemmekampene siden før jul er for dårlig for et lag som har ambisjoner om å spille i Europa.

Arsenal ligger nede på niendeplass i ligaen med ni poeng opp til Chelsea som innehar fjerdeplassen. Everton er åttendeplass, tre poeng foran dem på tabellen.

Everton har ikke vunnet noen av de seks siste kampene, men fire av dem ble spilt hjemme på Goodison Park, hvor the Toffees har slitt denne sesongen.

Sterk bortestatistikk

På bortebane derimot har Carlo Ancelotti gjort det bedre, kun Leicester og de to gigantene fra Manchester har sanket flere poeng på bortebane enn Everton denne sesongen.

Laget fra Merseyside har faktisk kun tapt én av de siste elleve bortekampene i ligaen. Det er imponerende tall, og kontringsstyrken til the Toffes kan bli et problem for Arsenal i fredagens kamp.

De forsterkes også av at toppscorer Dominic Calvert-Lewin er tilbake, i tillegg er Yerry Mina, Bernard, Andre Gomes og Fabian Delph tilgjengelige igjen.

Her finner du hele oddsprogrammet

Men: Everton har ikke vunnet borte mot Arsenal siden 1996, men vi tror Liverpool-klubben har en glimrende mulighet til å rette på den statistikken fredag. London-klubben er vesentlig svekket offensivt uten lagets to mest profilerte goalgettere, Aubameyang og Lacazette.

Ancelotti slo the Gunners i det omvendte oppgjøret i desember, og vi tror han er i stand til å lure Mikel Arteta igjen.

Vi tror Everton tar den første borteseieren mot Arsenal på 25 år fredag, uansett om Martin Ødegaard rekker kampen eller ei. 3,85 i odds på Everton er greit.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset