Gå til sidens hovedinnhold

Bodø/Glimt berger uavgjort i Sofia

Bodø/Glimt reiser til Sofia med mål om ny seier i Europa Conference League. Vi tror på tøffe tak i Bulgarias hovedstad.

Glimt har hatt problemer på bortebane i Europa. De har spilt syv bortekamper i europeiske turneringer siden 2004. Fasiten viser fem tap, én seier og én uavgjort.

Ca. 100 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill her før fredag kl. 19.00.

Totalt har nordlendingene spilt 16 kamper på bortebane i Europa. Kun tre ganger har de kampene endt uavgjort, men to av de tre gangene de har spilt uavgjort har vært i gamle Øst-Europa. De spilte 0-0 mot Olimpija Rīga i 1994 og tidligere i år ble det 2-2 mot Zalgiris. Vi tror på en ny poengdeling i Sofia.

CSKA Sofia - Bodø/Glimt

Odds: 2.55 - 3.35 - 2.60

Kampstart torsdag 30.september kl 18.45

Spillestopp kl 18.44 Live odds etter kampstart

Vasil Levski National Stadium

Kampen kan sees på Viasat 4 og Viaplay

Vi tror på uavgjort. Det spiller du på her til 3.35 i odds

Bodø/Glimt fikk en glitrende start på gruppespillet i Europa Conference League når de beseiret Zorya Luhansk fra Ukraina 3-1 hjemme på Aspmyra for 14 dager siden.

Mål av Ulrik Saltnes, Ola Solbakken og Amahl Pellegrino fra det 48. til det 60. minutt i andre omgang avgjorde oppgjøret, og reduseringen til Artem Hromov i det 90. minutt ødela ikke festen i nord.

Glimt er ikke like suverene hjemme i Norge som de var i fjorårets jubelsesong, men er så sterke at de leder Eliteserien med ti runder igjen å spille. De er inne i en veldig god periode og har elleve kamper uten tap i alle turneringer. På de kampene har de ni seiere og to uavgjorte.

I siste hjemmekamp måtte de kjempe lenge mot et bastant Vålerenga-lag, men etter nydelig klikk-klakk fotball og litt tilfeldigheter bredsidet Erik Botheim inn seiersmålet i det 79.minutt.

Nå skal nordlendingene ut på langtur, og de får det tøft på bortebane i Sofia der et entusiastisk og beryktet publikum vil løfte hjemmelaget. Vi tror kvaliteten i Glimt-laget er så bra at de berger uavgjort.

Det er ca. 100 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

CSKA Sofia er en gammel storhet med enorme tradisjoner

Det gamle storlaget fra Bulgarias hovedstad har et eget pokal-museum for å få plass til alle premiene sine. De har 31 seriemesterskap, 21 cup-gull og 4 super cup-titler i Bulgaria.

De er ikke noen smågutter i Europeisk fotball heller, og har faktisk vært i semifinalen i Champions League to ganger. I sesongen 1966/67 røk de mot Inter, og i 1981/82 tapte de semifinalen mot Bayern München. Det året vant de over Liverpool i kvartfinalen.

Dagens lag er ikke på samme nivå, men har startet sesongen i Bulgaria bra. På seks kamper har de fire seiere og to uavgjorte, og ligger på fjerdeplass på tabellen. Her har lagene spilt alt fra seks til ni kamper og det er nok CSKA og Ludogorets som leder, som ligger best an.

I første runde av gruppespillet gikk CSKA på en kjempesmell borte mot gruppefavoritt Roma. Her tok de ledelsen i det niende minutt ved iren Graham Carey. Roma slo raskt tilbake og ledet 2-1 til pause.

Når Yanic Wildschut fikk sitt andre gule kort i det 80. minutt raknet det for Bulgarerne og Roma vant til slutt 5-1. Det som er verdt å merke seg fra denne kampen er at CSKA Sofia var på høyde med Roma i antall skudd, og hadde like mange cornere som hjemmelaget.

De var absolutt med på leken, så dette blir ingen enkel oppgave for Bodø/Glimt. I kvalifiseringskampene på hjemmebane inn mot gruppespillet spilte de 0-0 mot Liepaja fra Latvia, før de slo Osijek fra Kroatia 4-2 og til slutt Viktoria Plzen fra Tsjekkia 3-0.

Vi tror på poengdeling

Dette blir et tett og jevnt oppgjør, der Bodø/Glimts samspilte og godt drillete midtbane og forsvar holder stand mot revansjesugne Bulgarere. Selv om CSKA Sofia er gode på hjemmebane, er Glimt ekstremt gjerrige på fremmed gress.

De har sluppet inn kun ni mål på bortebane i Eliteserien, noe som er klart minst av alle. Vi tror de får med seg poeng hjem til Bodø.

Tror du som oss på uavgjort spiller du på det her til 3.35 i odds

Bodø/Glimt har spilt 32 offisielle kamper i årets sesong og har bare gått av banen i fire av dem uten å score. CSKA har spilt 13 kamper så langt og gått målløs av banen i tre av dem.

Vi tror begge lag scorer i denne kampen.

Det spiller du på her til 1.67 i odds